google translate

sâmbătă, 26 mai 2012

Acordul ACTA se apropie de o concluzie

via Prioritate de Dreapta

Pe 30 și 31 mai Parlamentul European urmează să se pronunțe prin vot asupra ACTA, în interiorul a trei comisii: JURI (juridică), ITRE (industrie) și libertăți civile (LIBE). Votul final va avea loc în plenul Parlamentului European, în sesiunea 3-5 iulie 2012.
În comisia juridică JURI raportorul nu intenționează să propună amendamente, și se pare că raportul va trece la vot în forma inițială. În comisia ITRE raportorul (din partea Partidului Piraților) s-a declarat ferm împotriva Acordului și recomandă respingerea ACTA. În comisia LIBE, raportorul se opune Acordului.
Între timp, în România legea "Big Brother" trece de parlament votată transpartinic.
Dar la orizont a apărut un pericol mult mai grav - UE vrea identificarea utilizatorilor de internet, măsura urmând apoi să fie extinsă la cei din SUA (acolo ar fi mult mai contestată și ar întâmpina mult mai multe probleme la legiferare, de aceea se face testul inițial în UE). De la autentificarea utilizatorului (necesară în tranzacții) până la restricționarea accesului la internet pentru utilizatorii neidentificați nu e cale lungă.