google translate

marți, 16 octombrie 2012

ADEVARATELE STIRI : USL şi mărirea redevenţelor: povestea cu cocoşul roşu

Via Prioritate de Dreapta


"Avem nevoie de lideri patetici !" (Pleşu, în 2001, dupa victoria PSD-PRM)

Ponta (în mai): "Guvernul va anunţa, până la finele lunii iunie, un nou nivel al redevenţelor în sectorul energetic"

"Am de gând ca, în perioada imediat următoare, să modificăm sistemul redevenţelor, pentru că să ai în România o medie de 4% în condiţiile în care media europeană este peste 20%....Nu pot avansa încă o cifră până nu o stabilesc". Chiţoiu (mai 2012): "Redeventele sunt prea mici. Vom modifica legea, vom renegocia pretul, inclusiv cu OMV Petrom, unde contractul de privatizare expira in 2014. Trebuie sa negociem si cu ei. Nu stiu daca sunt de acord. Daca nu, le majoram si inainte, prin impozitarea veniturilor exceptionale".

Ponta (azi): "În 2013, cota unică rămâne la 16%, în schimb, dacă vorbim de redevenţe trebuie să le renegociem"

  • Când, Ponta ? Când ?! Ai mai zis de redevențe prin iunie ! Vorbești de "renegociere", când de fapt guvernul stabilește cifrele. De ce Boc, Ungureanu și Ponta doar au mimat că vor să modifice redevențele și apoi n-au mai făcut nimic: fiindcă le promiseseră concesionarilor că nu le vor majora mai devreme de 2014: "Contractele noastre nu expiră în 2014. Este vorba de acea clauză de stabilitate garantată de Guvernul României tuturor producătorilor, nu numai OMV, până în anul 2014, să menţină redevenţele la nivelul curent, şi anume între 3,5 şi 13,5%. Aceste discuţii sunt purtate de câteva luni deja, nu este o decizie care se poate lua într-o discuţie sau câteva".

CNADNR îl contrazice pe Victor Ponta care spune că nu a fost tăiat niciun ban de la drumuri

  • Înseamnă că sunt pe drojdie. De la drumuri poţi tăia cu impact social minim - doar slujbele drumarilor sunt afectate.

Lucian Croitoru (BNR): "România ar avea avantaje dacă ar face parte din uniunea bancară UE"

În orice caz, indiferent care va fi statutul nostru, chiar şi numai de observator, este mult mai bine să fim în uniunea bancară, cel puţin pentru faptul că vom afla care sunt problemele sistemului bancar european şi cum evoluează. Mai mult, ne vom putea exprima un punct de vedere, vom putea influenţa lucrurile. Ar fi o greşeală să ne situăm în afara uniunii bancare.
  • Ce să "influenţaţi", bă nemernicilor ?! Nu aşteptaţi decât să vedeţi ce ordine vă mai vin, şi care e soldul conturilor voastre din străinatate ! AIA E !

Imagini NASA confirmă dezastrul din pădurile româneşti: o suprafaţă uriaşă de molid a dispărut din Harghita în numai trei ani

O suprafaţă imensă de pădure din Munţii Giurgeului, aflată într-o arie protejată din judeţul Harghita, a dispărut total în doar trei ani. Situaţia ar fi rămas necunoscută pentru autorităţile române dacă o mână de cercetători nu ar fi implementat o nouă metodă de monitorizare a exploatării lemnului în România.

Geoană: "CCR schimbă regimul constituţional" (referire la decizia privitoare la reprezentarea României la UE)

Asistam la o modificare pe sest a Constitutiei, la care atat Parlamentul, cat partidele si cetatenii sunt spectatori. Ne dorim oare o astfel de maniera de a modifica legea fundamentala? Asa cum se vede din deciziile cu privire la reprezentarea Romaniei la Consiliul European si la relatia Guvern - Parlament in materia afacerilor europene, CCR nu doar interpreteaza Constitutia, dar modifica ferm regimul politic si ne aduce tot mai aproape de situatia unei republici prezidentiale.
  • Să spună atunci USL care sunt diferenţele de agendă faţă de linia Băsescu în relaţia cu UE !

Leonard Orban: "Guvernul ar trebui să aloce fonduri pentru programele cu bani europeni întrerupte"

Intrebat daca aceste alocari se vor face la rectificarea bugetara avuta in vedere de Guvern pentru zilele urmatoare, ministrul a raspuns ca "si la rectificarea bugetara si pot sa existe si alte optiuni". De asemenea, intrebat de necesarul financiar care ar trebui sa fie identificat si alocat de Guvern in acest sens, Orban a aratat ca acesta este "mult mai mare" decat cele aproximativ 400 de milioane de lei puse la dispozitie pana in prezent. 
  • Da' n-ai vrea tu să aduci bani de acasă ?! Chiar şi prefinanţarea de către stat nu-i decât propagandă UE alimentată de la buget ("ne dă UE bani !"). Gata - a gasit soluţia: ia de la cazanul comun pentru interese neclare. Ce sunt altceva aceste fonduri europene, şi "necesitatea investiţională cu fonduri UE" ?

Proiectul actualului şi măsura actualizării

Mai mult sau mai puţin tranşant, sociologii au ilustrat cu argumente istorice popoare al căror continuum se perimă şi se confruntă cu crize identitare sau se  găsesc în situații obiective ale abandonului istoric, incapabile de reproducție culturală, când sistemul nu mai este preeminent membrilor societății și nu se mai pot face determinări în indicatorul protocroniei. Căderea în diamorfoză presimte dezastrul, dar salvarea este căutată în plan metafizic; popoarele primitive, incapabile de adaptare, au pierit așteptând salvarea în totem sau în rituri de reiterare.

Germania doreşte ca bugetele statelor UE să fie aprobate de comisarul pentru afaceri economice

  • Ce guvern normal la cap ar accepta respingerea bugetului său de către comisarul european pentru afaceri economice și bugetare ? Și-așa e încă prea mult şi acum, când bugetele trebuie doar să fie avizate de CE. Hai să luam varianta că parlamentul dintr-o anumită ţară NU APLICĂ ce vrea comisarul ăla. Ce se întâmplă mai departe ?

Popa Ratzinger predică destatalizarea

Europa 'are o mare responsabilitate', însă trebuie 'să-şi găsească identitatea deplină', a declarat marţi Papa Benedict al XVI-lea, estimând că Europa nu mai este 'diversitatea naţiunilor', ci o 'raţionalitate care se doreşte a fi emancipată de toate culturile', informează AFP.