google translate

duminică, 21 octombrie 2012

Banalităţi...

Via Prioritate de dreapta 

Analiză GEOPOL (Cozmin Guşă): USL pe trend descendent, PnL dezavantajat în raport cu PSD

Strict statistic, sub steagul USL, PSD a înscăunat primari în 16 oraşe reşedinţă de judeţ, în vreme ce PNL a izbutit o performanţă similară în 8 oraşe reşedinţă de judeţ. Contrastul s-a menținut şi în cazul preşedinţilor de Consilii Judeţene. Din cele 35 de mandate câştigate de alianţă, 22 au fost adjudecate de PSD, iar 13 de PNL. Astfel, cantitativ vorbind, anvergura administrativa a PSD e de aproximativ două ori mai întinsă decât cea a PNL. Interesant sa subliniem aici ca  aceasta debalansare nu s-a tradus în satelizarea PNL şi nici în creşterea vizibila a valorii forţelor centrifugale întâlnite în orice alianţă politică. Ba chiar dimpotrivă,  PNL şi-a consolidat poziţia de „dreaptă anti-prezidenţială”, iar  algoritmul politic impus de cuplul Ponta -Antonescu a facilitat PNL-ului un numar de locuri eligibile pe care nu le-ar fi obţinut dacă ar fi trebuit să lupte şi cu PSD şi cu PDL pentru ele.

Paleologu: Toate partidele sunt nişte PCR-uri; făcea şi PDL un miting pe stadion dacă putea aduna atâţia oameni

PDL si USL - propagandă prin clişee

PDL a înţeles că, invocând în spaţii publice valorile europene şi frica abisală de totalitarism, declanşează mecanisme pavloviene în orice bun democrat. Nu întâmplător, preşedintele s-a distribuit din nou, cu o zi înaintea Congresului, în rolul de anticomunist şef, lansând al doilea volum, cel de anexe, al Istoriei comunismului. Popularii europeni care au iniţiat moţiuni şi iniţiative legislative pentru scoaterea comunismului în afara legii chiar pe când Traian Băsescu şi al lui erau în continuare nişte „puiuţi de comunişti” din Internaţionala socialistă nu au putut decât să aplaude gestul unui preşedinte care, altminteri, are multe dintre apucăturile predecesorilor său comunişti. De partea cealaltă, liderii Uniunii social liberale demonstrează că învaţă şi ei din lecţiile trecutului, aducând pe stadion zeci de mii de oameni cu convocatorul. Au dovedit astfel că politica poate aduna în jurul unei puşculiţe cu bani mai mulţi oameni decât în jurul unei mingi de fotbal. Poate face să dea în clocot cazanul stadioanelor cu o diurnă substanţială, un bon de masă sau cu un repertoriu de spaime.

Iulia Moţoc (CCR) mulţumeşte public Germaniei (la sesiunea Comitetului Drepturilor Omului ONU de la Geneva) pentru "apărarea Constituţiei"

Grupul pentru Dialog Social - propagandă pentru Europa "Federală"

Marți, 16 octombrie 2012, a avut loc la sediul GDS, la ora 15:00, o masă rotundă organizată de AFER (Asociația Federaliștilor Europeni din România), intitutalată ,,Europa Federală pe înțelesul tuturor”. La întâlnire au participat reprezentanți AFER, doamna Magda Cârneci din partea GDS-ului și Dumitru Borțun, conf. univ. dr.  la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, S.N.S.P.A, precum și studenți de la diverse instituții de învățământ superior.

Protestatarii de la Generation Identitaire, descrişi de Radio Europa Liberă drept "extremişti de dreapta"

În Franța zeci de extremiști de dreapta au luat cu asalt o moschee în construcție din vestul țării exprimându-și ostilitatea față de primirea de imigranți, mai ales din lumea musulmană. Un oficial local de la Poitiers, unde s-a produs incidentul, a spus că extremiștii, al căror număr l-a estimat la 70, veniseră din toată țara. Liderii comunității musulmane locale spun că asaltul extremiștilor a făcut necesară întreruperea rugăciunilor, care se țin deja, chiar dacă moscheea nu este terminată. La sosirea poliției demonstranții s-au împrăștiat fără să opună rezistență. Trei dintre ei au fost arestați pentru că ar fi incitat la ură, iar ministrul de interne al Franței, Manuel Valls a condamnat incidentul, spunând că este ”o provocare plină de ură, inadmisibilă”.
  • Evenimentul, descris pe siteul Generation Identitaire, şi filmări de la eveniment.