google translate

luni, 22 octombrie 2012

ADEVARATELE STIRI : Din roadele dezastrului lăsat de Tăriceanu-Papion: putem pierde controlul asupra sării

Via Prioritate de Dreapta

Blănculescu: "Sarea noastră, în pericol să iasă de sub controlul statului"

Pregătesc pentru primul-ministru un «warning sign», pe care i-l voi înmâna în câteva zile şi care îl atenţionează asupra pericolului în care se află sarea românească. Sarea noas­tră se află într-un mare pericol de a fi pierdută de sub controlul statului. Este aproape o certitudine, pentru că «Salrom» (n.r. Compania Naţională a Sării) este deţinută în proporţie de 48,99% de Fondul Proprietatea, care are o prezenţă străină de 52%. În acelaşi timp, există o directivă europeană care prevede că, în unele ţări europene, unde există sare care are o anumită formulă chimică, rezervele de sare nu mai pot fi exploatate decât în proporţie de 30% pe an din cotele stabilite în acest sens, din motive de mediu. Printre aceste state se numără Germania şi Austria. România nu se află sub incidenţa Directivei, întrucât sarea noastră are altă formulă chimică. De aceea, ţara noastră a devenit un «El Dorado al sării». Dacă, printr-o complicitate, FP, care este condus de străini, mai obţine 1% din «Salrom», atunci pierdem controlul asupra sării.
  • Tăriceanu a "cariat" majoritatea întreprinderilor strategice (inclusiv Nuclearelectrica !) cu participații de 10-15-20% ale Fondului Proprietatea, în loc să creeze un Fond Național pentru Despăgubiri, garantat de stat, și alimentat cu un procent sau fracțiune de procent din încasările bugetare. Proprietarii şi-au cedat în mod oneros drepturile litigioase samsarilor, care acum dispun de cotă-parte din activele statului român.

Lucian Croitoru (BNR): "Dacă restricţionezi cumpărarea de teren (arabil, de către străini) limitezi creşterea economică"

În ultima vreme au apărut în România o serie de tendinţe naţionaliste în dezbaterile economice. De pildă, zilele acestea, ministrul agriculturii a anunţat că statul va limita achiziţiile de terenuri agricole pentru străini. Cum va fi perceput acest semnal de investitori, de exemplu? L.C. - Mi se pare că dacă într-adevăr crezi în libertatea pieţiei, laşi lucrurile să fie decise între cei care decid să vândă şi cei care vor să cumpere. Nu există niciun motiv economic pentru care statul să se implice în astfel de tranzacţii. Ar putea să fie alte motive pe care eu nu le ştiu, poate de natură politică sau socială. Ceea ce ştiu eu, însă, este că atunci când se pun restricţii în calea tranzacţionării libere, mediul de afaceri se alterează, încetinind creşterea economică. Orice tranzacţie interferată de stat în alt mod, devine ineficientă deoarece reduce libertatea de alegere a consumatorilor şi concurenţa între firme.

Sondaj Public Affairs (octombrie 2012): USL - 52,1%, ARD - 21,3%, PP-DD - 11,7%, UDMR - 6%

În urma redistribuirii, USL ar obţine 60,5% din mandatele din Camera Deputaţilor şi 62,6% din Senat. ARD ar obţine 19,1% în Camera Deputaţilor şi 20.0% în Senat. PP-DD ar obţine 10.5% la Camera Deputaţilor şi 11,6% la Senat. UDMR ar avea 5,2% în Camera Deputaţilor şi 5,8% în Senat. Minorităţile ar reprezenta 4,7% din Camera Deputaţilor.
  • Totalul celor patru importanţi este de 91,1%. Cam mult la redistribuire, 8,9% (sondajul este făcut înainte de anunţul colaborării USL-PNG). Se vrea inducerea impresiei inevitabilităţii unei majorităţi constituţionale USL-UDMR-minorităţi de minim 67%.

PSD: "Stenogramele recent apărute fac parte dintr-un război intern din PDL"

Stenogramele apărute în ultimele zile şi al căror protagonist este Sorin Blejnar nu sunt decât parte a războiului intern care se duce acum între cele două grupări din PDL: una, care trebuie sacrificată în dosare de mare corupţie, iar cea de-a doua, fidelă lui Traian Băsescu, care s-a dezis total de subiectul 'Blejnar'. Iar dovada clară este, de fapt, conţinutul acestor interceptări, care nu are nicio legătură cu dosarul de evaziune fiscală, în care este anchetat fostul şef al ANAF.

"Naţionalistul" Iulian Urban (ex-PDL): "Ar trebui să mergem pe mâna Germaniei"

In mod normal toata Europa are nevoie de rigoare si organizare nemteasca, eu asta gandesc ! Daca vrem o clasa de mijloc puternica, prosperitate, siguranta economica, ar trebui sa mergem pe mana Germaniei. Ei oricum ce nu au reusit cu razboiul mondial au reusit economic. Vedeti bilanturile tarilor membre UE si ale Romaniei.....Noi oricum nu avem de ales, au trecut 22 de ani si observati ce e in tara asta, politic si economic, dezastru, coruptie, populism, haos, respect zero pentru lege ! Ce au facut romanii in ultimii 22 de ani incat sa le mearga bine ? Au distrus tot fara ajutor strain.

Ministrul Apărării: "Vrem să reîntoarcem armata spre tradiţie"

"Vrem să retrimitem militarii şi acolo unde îşi au odihna veşnică Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Brâncovenii, care sunt simboluri ale istoriei noastre", a spus ministrul apărării. Dobriţoiu a adăugat că astfel de manifestări vor avea loc şi în locurile unde s-au desfăşurat batălii grele pentru armata română - la Oarba de Mureş, Păuliş, Mărăşti şi Mărăşeşti - pentru a da o altă încărcătură emoţională unor astfel de manifestări."
  • Anul acesta s-au împlinit 95 de ani de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, dar politicienii îşi amintesc de ele abia în campania electorală. Nicio manifestare, niciun comunicat, măcar din partea MApN, în zilele respective. Iar de 1 Decembrie li se pare prea mult un milion de euro alocat pentru parada militară. Pe 21 iulie 2012 (95 de ani de la Mărășești 1917) Ponta s-a dus în "Secuime" să promită regionalizare. Opoziţia - tăcere, de asemenea.

"Ora lui Tilică" - propagandă monarhistă a USL (PnL) la TVR

A aduce în discuţie modelele primitive şi antidemocratice de guvernare (monarhiile), este un atac direct şi perfid sadic la adresa inteligenţei românilor, dar şi la speranţa noastră către un viitor mai bun. Servilismul moderatorilor, în convorbirile cu fostul rege este, în egală măsură grotesc şi revoltător. Conform Constituţiei, în republica România nu există nici „Casă regală" nici titluri nobiliare, prin urmare folosirea apelativelor monarhice şi nobiliare este o nouă dovadă a promovării mentalităţii de slugă ipocrită, iar întoarcerea la mentalităţi şi comportamente feudale este o manifestare retrogradă de neacceptat.

Statul şi gaura de 370 de milioane de euro de la Rompetrol

În 2010, când preşedintele Băsescu discuta cu şeful ANAF Sorin Blejnar situaţia datoriilor Rompetrol, kazahii plăteau 54 de milioane de euro statului din datoria istorică de 571 de milioane de euro pe care o moşteniseră de la Dinu Patriciu. Aceasta a fost singura plată pe care kazahii au făcut-o. Restul obligaţiunilor, în valoare de 516 mil. euro, au fost convertite în acţiuni. Acţiunile respective valorează acum pe bursă 144 mil. euro, de unde rezultă că statul a pierdut circa 370 mil. euro din această afacere.

Trepăduşul dat afară de V. Tabără şi pentru care a intervenit A. Paul (ex Vass), promovat de USL

Fostul președinte al al Agenției Domeniilor Statului, demis în urmă cu un an de ministrul Valeriu Tabără pentru grave nereguli săvârșite la vârful acestei instituții, inclusiv pentru protejarea afacerilor familiei Voiculescu, a fost recompensat de către Felix cu un post de deputat în județul Brașov. Și, ca lucrurile să nu bată prea tare la ochi, Cristescu a fost plasat pe listele PNL, aliatul PC în Alianța de Centru Dreapta.
  • Am scris anul trecut despre scandalul de la MADR şi despre implicarea consilierului premierului, Andreea Paul - aici şi aici.

Jerzy Buzek: "Faceţi (România) regionalizarea acum, Statele Unite ale Europei vor veni în secolul XXII"

E necesar să descentralizaţi puterea, e mult mai bine pentru absorbţia fondurilor europene. În Polonia avem 16 regiuni şi majoritatea sunt independente. Guvernul a decis să le trimită bani din surse europene şi le folosesc excelent. Dacă aţi putea trece printr-o asemenea reformă de curăţare a sistemului, ar fi mult mai bine. Sunt sigur că Europa ar putea lua SUA drept model. Cred că suntem pregătiţi, ca europeni, să avem Statele Unite ale Europei la începutul secolului XXII. Peste o sută de ani, niciunul dintre noi nu va mai fi pe acest continent. Haideţi să ne gândim la asta, dar pe termen lung.