google translate

duminică, 7 octombrie 2012

Marile euro–probleme ale României: banana, America de Sud şi macroul

Via Prioritate de Dreapta



Tribuna


Taman când eram sătul de tele- novelele cu olteni şi Domnudan,când plictiseala aceea pro- fundă de „nimic nou” (în sensul de comic) pe la noi, iată surpriza: euro­deputaţii noştri nu se dezmint. Că de aceea i-am votat, de aceea primesc ei parale, ca să ne reprezinte acolo, la Europa şi să ne spună ofurile. Eventual să deţină oarecari idei de îndreptare/eliminare a lor, ofurilor valahe. Deci, fraţi români din toate regiunile istorice ale patriei, care vă sunt problemele? Şi vă rog să nu veniţi cu rahaturi din acelea gen subvenţii pentru agricultură, scăderea nivelului de trai, înlesniri pentru produ­cătorii autohtoni, infrastructură de drumuri şi căi ferate, patrimoniu în pericol, turism competitiv sau investiţii străine care să echilibreze piaţa muncii. Astea-s varză. Aflări în treabă. Piţiponcăreli.
Pentru că eurodeputaţii noştri ştiu exact marile probleme ale României, ţară UE aflată undeva în Balcani, de unde e şi regizorul Emir Kusturica, cel care face fil­me tembele, dar geniale şi care ar plânge de ciudă când ar vedea ce kusturicieni sunt reprezentanţii noştri în forul de la Bruxelles, localitatea care poartă numele unui cunoscut soi de varză.

De exemplu, domnul Vadim Tudor, cunoscut ca mare patriot naţional, le-a spus colegilor din Europarlament că în România, şpionii duşmani îşi fac de cap. Evident că de aia sunt spioni, pe deasupra şi duşmani, să îşi facă de cap în ţărişoara noastră trei culori-trei mândre stele. Aşa a fost totdeauna la români: nu se poate face nimic din cauza duşmanilor care ne poartă pică. A, cine-s duşmanii? Păi, evident, ăia care de 50 de ani atentau la orânduirea populară a muncitorilor şi ţăranilor: americanii! Capitalul fascist anglo-american şi slugile lor burghezo-moşiereşti, chiaburimea şi deviaţioniştii troţkişti. Dl. C. V. Tudor spune că agenţii CIA se comportă „ca nişte stăpâni de sclavi pe plantaţie” în România Euro­pea­nă. Habar nu am unde a văzut Tribu­nul agenţi CIA care alergau călare, cu biciul la oblânc, pe ogor, şfichiuind româ­naşi care culegeau bumbacul prea încet. Şi nu ştiam de unde auzeam eu blues-uri când mergeam pe sate pe Hârtibaciu. În fine, cum merg iar la bere, cum voi merge la masa agenţilor CIA şi le voi zice câteva aşa, de la obraz, că nu se mai poate.
Şi pentru că America e mare, alt deputat, nea Jiji, a aflat că mai la vale, prin Bolivia, Ecuador sau alte ţări de unde vin indienii aceia să cânte pe faleză la Mangalia, femeile şi copiii sunt discriminaţi. Rău, rău, rău. Nu se poate, ca român, să fii rece la aşa ceva.
Trecem peste Petru Luhan, care a sus­ţinut o declaraţie politică despre viaţa în cuplu, că, vorba aceea, cuplu e cuplu şi ajungem la Elena Băsescu. Fata, suflet sensibil, e preocupată de soarta vietăţilor. Nu, nu a vietăţilor numite români, că ăştia sunt fiare rezistente şi nu pot fi stârpite cu una cu două, oricât şi-ar da silinţa toate guvernările multicolore şi multiflorale de până acum. Ci a necuvântătoarelor. După ce ne-a umplut de lacrimi cu privire la bieţii delfinaşi din Marea Neagră care se rătăcesc pe mal, acum un alt flagel este pe cale să nenorocească România: ex­ploa­tarea excesivă a macroului. La naiba. Nu ştiam de ce nu mai văd stoluri de macrouri prin copaci. Sunt exploataţi ex­cesiv: macrou în sos tomat, macrou file, macrou în ulei, macrou afumat. O altă problemă a României, tot marca EBA, este „impactul dispoziţiilor asupra bananelor”. O atenţionăm pe această cale pe tânăra europarlamentar că remarca de „ţară bananieră” referitoare la România NU se referă la faptul că aici se cultivă banane ...
V-a ajuns? Vă e clar care sunt euro-problemele României în viziunea euro-deputaţilor noştri? Acum, să fim sinceri, îi merităm. Doar suntem ţara lui Domnu­dan, a maşinilor de fiţe pe drumuri de Afga­nistan şi a iniţiativelor care nu depăşesc stadiul de mapă cu coli A4 şi câteva sli­deuri powerpoint. În rest? E bine. Şi când mâncaţi macrou cu banane gândiţi-vă la bietele femei din America Latină, şi grijă mare să nu vă prindă agentul ăla CIA că staţi din lucru ....