Dezinformarea PDUSL privitoare la PP-DD. Modus operandi: rostogolirea zvonurilor dintr-o parte într-alta, să li se dea greutate.
Via
Prioritatea de Dreapta
Pe blog (pentru că în PNL mai nou, doar acolo se pot exprima opinii critice la adresa conducerii partidului sau USL), Varujan Vosganian introduce ipoteza existenţei unor înţelegeri la nivel local între nemulţumiţii din USL şi PP-DD. Primii ar urma să candideze pe listele partidului lui Dan Diaconescu urmând să se întoarcă ulterior în partidele pe care le-au părăsit. Concluzia sa este aceea că, pentru formarea guvernului, « dacă USL nu ia din prima 50%, degeaba fac filialele înţelegeri pe sub masă cu candidaţi-fantomă, căci la masă vor sta alţii”.
Un aspect pe care raportul nu-l analizează, dar cred că ar merita examinat, este ponderea proiectelor iniţiate de parlamentari din opoziţie care au devenit legi. Mă tem că cifra tinde spre zero. Dezbaterea legilor e şi ea pe cale de dispariţie în practica parlamentară. Amendamentele sunt respinse in corpore, maşina de vot impunând o veritabilă dictatură a majorităţii. Timpul alocat dezbaterilor parlamentare s‐a înjumătăţit faţă de mandatul trecut.
- Ce nu spun dumnealor este că s-a agravat tendința după aderarea la UE, toate legile venind gata rumegate de la guvern, conform ordinelor primite de la Bruxel. Unanimitate la toate ratificările porcăriilor comunitare, lipsa aproape totală a interpelărilor despre cum apără guvernul interesul național la nivelul UE.
Cele 3,9% pe care ni le picurau în ureche clar-văzătorii de la FMI acum doi ani erau doar iluzii, speranțe injectate precum morfina unei nații care strânge azi din dinți pentru o creștere la anul, apoi din nou la anul și tot așa…
Dar dincolo de acest hocus-pocus ieftin cu românii, previziunile mereu optimiste ale FMI pentru țara noastră mai au un rol. Unul publicitar, electoral chiar. Această instituție financiară s-a reinventat o dată cu actuala criză, ba chiar a început să acționeze ca un organism politic ce încearcă să convingă asupra importanței sale planetare. Ei bine, FMI încearcă să își facă reclamă din modelul românesc. O țară ascultătoare precum un cățel, o țară care a acceptat toate trăsnăile celor de la Washington și care are mereu cea mai tare perspectivă și cea mai proastă evoluție.
Patru judecători ai Curţii Constituţionale a României - Valentin Zoltan Puskas, Acsinte Gaspar, Ion Predescu şi Tudorel Toader - acuză, într-o opinie separată, că deciziile CCR de genul celei din 26 septembrie prin care s-a constatat că sunt neconstituţionale dispoziţiile art. 3, art. 18 şi art.19 din Legea privind cooperarea între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene reprezintă paşi semnificativi realizaţi în transformarea unei republici semiprezidenţiale într-una prezidenţială.
- Joc de imagine - Ponta vrea ca doar Băsescu să apară ca executant al ordinelor UE, de aceea e de acord să meargă la summituri președintele, nu premierul. După alegeri, ce-o fi, o fi.
"Prin urmare, Curtea a constatat ca rolul Guvernului in politica externa este unul mai degraba tehnic, el trebuind sa urmeze si sa indeplineasca obligatiile la care Romania s-a angajat la nivel de stat. Curtea observa, cu acest prilej, ca acest rol este unul de executie, asadar, unul derivat, si nu originar, cum este cel al presedintelui Romaniei. Astfel, asa cum s-a retinut prin decizia anterior mentionata, nefiind o putere delegata, ci proprie presedintelui Romaniei, reprezentarea statului poate fi delegata, printr-un act de vointa expres, de catre acesta atunci cand considera necesar", subliniaza CCR.
Filmuletul, larg raspandit si de imbecili din presa, actualmente bloggeri uslinosi, infatisa niste bozgori tragand cu kalasnicoave, pregatindu-se deci de razboi, undeva in Transilvania, cica. Se pretindea, in subtitrare, ca materialul a fost filmat recent in Romania. Evident, era o facatura ordinara, filmuletul era facut in Ungaria la o tabara cum sunt si la noi, ca sunt la moda mai nou prostioare din astea cu airsoft la padure, unde baietzei vopsiti pe fata se joaca de-a razboiul cu puscoace de aluminiu care trag cu bilutze ca alea de le scot din nas bebelusii. Moda asta s-a raspandit mai ales pentru ca majoritatea pustanilor de azi n-au armata la baza, ca nu degeaba niste pastori americani de-ai lui Guru Brzezinski n-au convins sa ne lichidam armata, ca ne protejeaza ei, “americanii”.
Asa de bine ne protejeaza ca ne vand chiar acum la rusi, la pachet cu Georgia. Iar din cauza ca luminatii strategi de teapa generalului Degeratu si profesori gen Nicu Sava etc au sustinut din rasputeri “profesionalizarea” – adica lichidarea Armatei, acum, la o adica chiar nu avem cu ce sa ne aparam, si suntem la cheremul trocurilor geopolitice dintre americani si rusi. insa chiar si asa Ungaria n-a reprezentat si nu reprezinta un pericol militar pentru Romanie, cum bine spunea Petre Tutea candva ii putem bate cu o coada de matura pishandu-ne pe ei din mers.
Știți despre cine vorbesc, dar prefer să nu îl numesc. Scria la un moment dat că s-a săturat de România, a pierdut apoi vremea pe banii statului român la Bruxelles și acum s-a întors la ordin să propovăduiască regionalisme de tip medieval la Transilvania Live! Încărcați-vă cu răbdare și vizionați una din emisiunile “Presa de la A la Z”, combinație dintre În gura presei a lui Mircea Badea și emisiunea lui Banciu, însă fără părțile umoristice și cu umor. Pur și simplu o demonstrație de autosuficiență și obsesie pentru Transilvania ca regiune autonomă. Oricare ar fi subiectul, problema sunt ăia de la București, faptul că nu studiem mai mult moștenirea noastră habsburgică în școli, faptul că nu suntem destul de multiculturali, adică că existăm. Este uneori neplăcut să afli că absolut nimic din ceea ce te definește, ca limbă, moștenire genetică și culturală, opinii, păreri, credințe, este greșit pentru un anumit realizator TV. Faptul că majoritatea clujenilor ar trebui reeducați de Transilvania Live! este la fel de neplăcut și de deranjant, trimiterile fiind mai degrabă la unele de tristă amintire, de pe vremea când în Cluj piețele purtau numele lui Horthy și Hitler.
Când îmi primesc salariul, aşa amărât cum este, statul îmi ia taxa de protecţie. De ce? În situaţia în care sănătatea fie este contra cost (şpagă, coplată, lipsa medicamentelor), educaţia este contra cost (meditaţii, etc.), justiţia este contra cost (seria de magistraţi corupţi, care servesc orice, dar numai un act de justiţie nu), atunci, pentru ce plătesc impozit pe venit?
Şi luând acest lung şir de biruri abuzive, gândite numai pentru îmbogăţirea mafioţilor din vârful piramidei, cum poţi să mai vrei să le dai un ban? Nu îţi vine să te revolţi?
Iar acum intervine „Fratele cel Mare”, uniunea, care ne atrage delicat atenţia: statul are monopolul asupra exercitării forţei.
Cu alte cuvinte, racheţii ăştia nu o să îţi rupă picioarele, nu te împuşcă în ceafă şi te lasă într-un şanţ, dar cu siguranţă îţi vor lua lucrurile, casa, maşina, familia, libertatea, dacă îndrăzneşti să nu îi plăteşti sau să pui sub semnul întrebării taxele de protecţie pretinse de ei.
Aşa că, haideţi să deschidem ochii, să nu ne mai minţim, că am trăi în libertate, ci să le spunem pe nume: Un stat de racheţi, condus de nişte creaturi flămânde şi abjecte, slugile marilor doni de la Bruxelles.
Buni români - se zice să suntem proşti de buni - aţi fost trădaţi cu repetiţie de către toţi cei care ne-au păcălit să-i alegem la urne pentru a le conferi, cu mâna noastră, legitimitatea mişcărilor şi a faptelor lor odioase. În felul acesta, i-am pus pe lupi ca paznici la stână, în plus, i-am brevetat şi ca duhovnici, pentru a le arăta locurile sensibile unde să ne lovească mai eficient. Toate „elitele" politice, militare, economice, bisericeşti, intelectuale autoimplicate, ce ne-au condus de peste douăzeci de ani, inclusiv cei care au evadat din rândurile noastre, ale oamenilor obişnuiţi au fost plătite de noi ca să ridice neamului statuie iar ele i-au pregătit şi adâncit groapa. Pentru că, cine fuge şi uită de popor, nu mai face parte din acel popor. Poate să mă convingă cineva că Ţiriac, de pildă, ori Patriciu sau Dinescu, mai sunt „oamenii poporului"? Haida, de, niciodată! Toţi şi-au rupt lopeţile trăgând spuza noastră pe turta lor şi adâncind groapa de care aminteam mai înainte.
Se manifestă astăzi simptome de dezagregare în societăţile contemporane? Au ele vreo trăsătură nouă? Căci este evident că toate societăţile au suferit procese de dezagregare, în instituţiile lor şi în ansamblul societăţii, în perioadele de tranziţie; imperiul roman a fost urmat de lumea „barbară” a popoarelor migratorii, evul mediu a fost urmat de renaştere, societatea agricolă de societatea industrială. Dar valori noi, precum creştinismul, sau omul deplin, complect, al societăţii renascimentale, înlocuiau sau se integrau valorilor vechi delegitimate. Dar astăzi? Dezagregarea loveşte predominant, cum poate niciodată în istorie, la nivelul antropologic, uman şi moral („Omul fără centru”, societatea fără metafizică).