google translate

joi, 18 octombrie 2012

SCANDALUL MECANISMULUI EUROPEAN DE STABILITATE Puterea absolută apare din eşecul său

Via Prioritate de Dreapta


Freenations

Mecanismul European de Stabilitate, cum este numit în mod eufemistic, tocmai a fost înființat și preia sume imense din banii contribuabililor țărilor din zona Euro, în scopul de a salva guvernele din euro-zonă, distruse de euro-zonă. Fiecare membru din cadrul Euro, indiferent de cât de falimentar ar fi, trebuie să contribuie la capitalul vărsat de 700 miliarde de euro. Normele permit apoi împrumuturi de miliarde de euro peste suma respectivă - toate garantate, desigur, de către contribuabilii din țările pe care susţine că le salvează.


Atunci când țările Euro nu își pot permite să verse mai mulți bani (ceea ce în
formula actuală se va întâmpla mai repede), își vor pierde drepturile lor de vot, iar celelalte țări vor obține o putere de vot mai mare. Imaginați-vă ce indignare ar fi dacă le-am spune șomerilor că şi-au pierdut dreptul de vot ! Constituțiile naționale ale statelor din zona euro care au nevoie de fonduri vor fi suspendate permanent [*], astfel încât toate deciziile financiare, economice și bugetare vor fi luate de către MES, în afara oricărui control din partea electoratelor naționale. După cum a declarat Angela Merkel:
Frânele datoriilor vor fi obligatorii și valabile pentru totdeauna. Niciodată nu vei putea să le schimbi printr-o majoritate parlamentară.
Ultima teză se aplică, desigur, la nivelul întregului "proiect" euro, având în vedere abjecta predare a suveranității democratice de către politicienii naţionali - dar a fost rareori precizată atât de concret. Personalul MES obține privilegii rezervate în mod normal pentru diplomați și imunitate deplină pentru tot ce face în timp ce lucrează pentru companie. Ei sunt scutiţi de impozitul pe venit (MES îşi va impozita el însăşi angajații și va păstra banii).

MES, de asemenea, se va auto-audita, după o idee ciudată, a unor "auditori independenți" care "trebuie să fie acreditaţi de către Consiliul guvernatorilor MES". MES va fi, de asemenea, în afara razei de acțiune a oricărui regulament extern, supravegheri sau structuri juridice. După toate aceste privilegii (și salariile mari care le însoțesc, fără îndoială) aceşti "mari bancheri" vor lăsa cale liberă negocierii condițiilor împrumuturilor acordate de către MES - şi anume, Comisiei Europene ! Nu-i de colo.

Dar toate finanțele din lume nu pot modifica problema de bază a zonei euro. Aceasta nu va funcționa, deoarece țările în faliment nu îşi vor reveni din punct de vedere economic, şi deci nu-şi vor putea rambursa datoriile, iar prin urmare vor continua să se prăbușească din ce în ce mai mult (până la a fi total necompetitive în cadrul unei monede unice), devenind insolvabile financiar. Ele nu au nici monedă [proprie] pentru a se stabiliza la un anumit nivel. Nu au nici rate ale dobânzilor care ar putea să reflecte realitatea lor internă. Nu pot împiedica scurgerea de capital, deoarece este împotriva regulilor UE. Nici nu îşi pot face propriile legi sociale potrivite pentru economiilor lor, deoarece UE le face la nivel central. În schimb, ele sunt prinse, așa cum a spus William Hague, într-o casă care arde dar care nu are ieşire.

Singura întrebare este dacă această din urmă instituţie a UE, nebunească, avidă de putere şi centralizată, va funcţiona din punct de vedere economic? Nu. Va fi tolerată politic? Nu - nimic nou, atunci, dar de data aceasta elita UE s-ar putea să nu iasa basma curată. Este atât de multă decădere economică, revoluție socială și haos politic încât Comisia Europeană și BBC-ul nu le mai pot muşamaliza și o atât de mare pierdere a democraţiei constituţionale care a fost ascunsă alegătorilor încât acum suntem cu mult dincolo de acest punct. Deznodământul
se apropie pentru clasa Euro-politică.

[*] de aceea vor USL, PDL şi UDMR să se introducă în Constituţie (printre altele...) clauzele eurodiktatului fiscal, la eventuala revizuire care este planificată pentru 2013 sau 2014