google translate

joi, 15 august 2013

Viktor Orbán - texte traduse

Prioritate de Dreapta








"Acesta este un proces opac, nu rezultatul unei dezbateri deschise între parteneri. Pas cu pas, apar modificări făcute fără acordul nostru în contractul care ne lega de Uniunea Europeană. Astăzi noi spunem că toate acestea trebuie oprite. Să redefinim împreună ceea ce ne leagă și ne unește."

Raportul Tavares declarat ca fiind nedrept într-o dezbatere a Parlamentului European de la Strasbourg.
"În consecință, vom lupta împotriva tuturor celor care aplică standarde duble față de noi, împotriva tuturor celor care abuzează de putere și care ne tratează ca și cum am fi cetățeni de mâna a doua. Vom lupta împotriva tuturor acelora care doresc să creeze un imperiu din Uniunea noastră ! Suntem printre aceia - multe milioane de europeni - care doresc o Europă a națiunilor libere și nu o Europă a subordonării. Trăiască Uniunea Europeană a națiunilor libere!"
Intelectualii polonezi se solidarizează cu cei unguri, cei români ies în stradă cu papioane...  - 8 mai 2013 Intelectualii polonezi se solidarizează printr-o scrisoare-apel cu intelectualii unguri, care au semnat scrisoarea intitulată "Către cetățenii Europei" și în care este demascată campania calomnioasă împotriva Ungariei, îndreptată mai ales contra guvernului Fidesz, condus de Viktor Orbán.
"Stângiştii și liberalii se tem de o schimbare conservatoare la nivel european" - 17 aprilie 2013 
Traducerea articolului apărut la Free Poland Info, "Hungarian intellectuals' dramatic letter" ("Scrisoarea dramatică a intelectualilor din Ungaria"):  Un grup de câteva sute de intelectuali unguri au semnat o scrisoare deschisă dramatic intitulată "Către cetățenii Europei", despre falsificarea realității, minţirea opiniei publice, crearea de amenințări non-existente, și mai presus de toate - despre amenințarea cu bau-baul regimului de dreapta. Faptele prezentate în scrisoare sună foarte familiar pentru noi, polonezii.

Banca Naţională a Ungariei, în anchetă pentru spionaj în favoarea FMI - 22 februarie 2013
Banca centrală din Ungaria este investigată de poliţie, după un control de audit potrivit căruia reprezentanţii instituţiei financiare au oferit în mod ilegal informaţii Fondului Monetar Internaţional şi nu au respectat regulile de păstrare a datelor. Divizia pentru corupţie şi delicte economice a poliţiei de Budapesta a deschis o anchetă referitoare la abuz de autoritate şi alte delicte, a anunţat biroul de presă al instituţiei, transmite Bloomberg. 

România-Ungaria, un meci pierdut - 11 octombrie 2012
La Budapesta, dl Orban a spus cu subiect si predicat ca va face tot ceea ce depinde de domnia sa pentru ca Ungaria sa nu ajunga o colonie. La Bucuresti, nu exista vreun politician - indiferent daca de la PDL sau USL - care macar sa pronunte cuvantul colonie, desi Romania se afla mult mai avansata decat Ungaria pe drumul neonorabil spre acest statut, ba chiar a si ajuns acolo! Si politicienii ajuta copios la consolidarea acestui statut, facandu-se pres in fata puterilor coloniale si agentiilor de vanzari ale acestora, pe numele lor institutional FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

Interviu Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Există o Europă ascunsă" - 5 martie 2012
"Ce s-a întâmplat în Ungaria, în 2010 ? Stânga s-a prăbuşit. Liberalii nu mai sunt în Parlament. Ce se întâmplă acum ? Stânga internațională încearcă - nu mă bucură asta, dar pot înţelege - să reconstruiască stânga ungară. Din interior nu este posibil, deoarece nu mai există decât ruine, vizibile din afară, nu numai din Europa, dar şi din America. Ea susţine fundaţii şi persoane cu vederi de stânga care doresc să formuleze o alternativă de stânga în Ungaria. Prin urmare, suntem atacaţi de stânga radicală internaţională. Dar dreptul internaţional, pe care îl percepem uneori ca fiind destul de incomod, ne protejează."

Capitalismul maghiar, o ambiţie fragilă - 22 decembrie 2011
De 20 de ani, elitele post-comuniste şi neoliberale – care sunt acum unite – au servit mai ales interesele capitalului internaţional în schimbul sprijinului moral şi financiar al Occidentului. În faţa acestei strategii  de supravieţuire bazate pe defetism, proiectul lui Orbán propune o viziune de viitor care corespunde mult mai mult stării actuale de spirit a maghiarilor, sătui de a fi supuşi. Problema cu acest proiect nu este deci ceea ce i se reproşează de către comunitatea de afaceri (care este apolitică) sau de analiştii liberali sau de stânga care tind să supra-politizeze orice. Nu, problema reală este că, oricum, fie că proiectul lui Orbán reuşeşte sau fie că nu, rezultatul va fi tragic.

Scandal de spionaj fără precent în Ungaria cu "urme ruseşti cu miros de petrol" - 8 iulie 2011
Lajos Galambos, şeful serviciului de contraspionaj din Ungaria (Nemzetbiztonsági Hivatal /NBH/) între iulie 2004 şi mai 2007, se află în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Parchetul militar ,la sfârşitul lunii iunie, aminteşte Regnum News într-o amplă sinteză a presei ungare din ultima săptămână, citată de Agerpres. Trei zile mai târziu, au fost arestaţi şi generalul de brigadă (r) Sandor Laborc, cel care i-a succedat la şefia NBH lui Galambos, şi Gyorgy Szilvasy, fost ministru al securităţii naţionale între 2007 şi 2009, în cabinetul fostului premier socialist Ferenc Gyurcsany. Galambos Lajos, general-maior (r), fusese, la rândul său, numit în post de fostul premier socialist al Ungariei, Peter Medgyessy.

Noua Constituţie a Ungariei - o Constituţie a normalităţii - 23 aprilie 2011 Socialiştii şi liberalii nu au participat la votul final, partidul ultranaţionalist Jobbik a votat împotriva Constituţiei. Textul noii Constituţii a Ungariei se poate citi la acest link (în limba engleză, format PDF).

2 comentarii:


Riddick spunea...
Postarea va fi actualizată permanent, la fiecare text tradus.

Se poate accesa și din pagina "Resurse", la litera V:

http://riddickro.blogspot.ro/p/resurse.html


Václav Klaus - texte traduse

Geert Wilders - texte traduse

JR Nyquist - texte traduse
Riddick spunea...
"Magyarország jobban teljesít" ~ "Ungaria să performeze mai bine"