google translate

luni, 12 august 2013

Ar putea funcţiona un plan UE de discreditare a lui Viktor Orbán şi a Fidesz ? Tip "Haider - FPÖ"

Prioritate de Dreapta

La ideea asta mă duce vorba lui EuroBăse, "Ungaria a devenit un focar de instabilitate, România îşi va asuma [foarte rapid, alături de alte state] leadership-ul punerii la punct a Budapestei", apărută în contextul declaraţiilor liderului Jobbik şi al reacţiei MAE ungar.
Se face o confuzie voită între declaraţiile unor reprezentanţi ai guvernului ungar (care, în esenţă, au cerut pentru minoritatea ungară cam ceea ce cere şi guvernul român pentru cea română - mai puţin chestiuni precum autonomia şi drepturile colective), şi declaraţiile unora din opoziţie, precum şeful Jobbik, Gabor Vona. Jobbik a votat împotriva investirii guvernului Fidesz condus de Viktor Orbán şi împotriva noii constituţii a Ungariei, nu se poate afirma nici măcar că ar asigura majoritatea parlamentară, în condiţiile în care Fidesz împreună cu un alt partid mai mic (creştin-democrat) au peste 68% din mandate.
Nu pot să nu remarc oportunitatea de a folosi declaraţiile lui Vona pentru a se dezvălui un posibil "plan de acţiune" (= de discreditare) de acelaşi tip ca acela folosit contra politicianului austriac Jörg Haider (unii susţin că acolo ar mai fi fost şi "un alt fel de plan").
Cum scriam aici:
Viktor Orbán din Ungaria este o problemă pentru ei, dar nu mai poate fi atacat cu tacticile cu care era atacat acum 10 ani Jörg Haider în Austria. În schimb, trece drept normalitate coabitarea socialisto-PPEistă, după cum vedem în cazul Greciei, unde și-au asigurat o falsă majoritate prin legea electorală trucată.
Uniunea Europeană încerca să preseze în mod inutil Austria pentru că, atunci când ai economia Austriei, discursurile devin formale. Problema a fost rezolvată de preşedintele Austriei de la acea vreme, care era o persoană ce nu prea apărea la televizor. În acel moment, el l-a chemat pe Jörg Haider, liderul extremei drepte, şi a avut loc o discuţie în care i-a spus că pentru binele Austriei „dumneata nu trebuie să formezi guvernul". El trebuia să formeze guvernul pentru că avea majoritatea. I-a cerut să se retragă şi Haider s-a retras. Astea sunt momentele în care preşedintele intervine! El intervine în momente de criză. - Emil Constantinescu, justificând stereotipurile utilizate de UE în cazul partidelor şi politicienilor neconvenabili (non-europeişti).

4 comentarii:

Riddick spunea...
Viktor Orbán a refuzat propunerile guvernului Boc de a se organiza şedinţe de guvern comune româno-ungare (a refuzat de mai multe ori, că idioţii insistau !), cum mai erau pe vremea lui Tăriceanu şi a guvernului socialist Gyurcsany.

Ponta n-ar zice ba, dacă ar mai fi socialiştii la putere în Ungaria, dovadă că a fost de acord cu şedinţe comune de guvern cu socialiştii bulgari.

Crystal Clear spunea...
In ce joc murdar se baga Basescu !
N-as fi crezut ca accepta chiar asa ceva .
Mereu descoperim ca e mai rau decat ne asteptam

Vin vremuri foarte ,foarte grele ..

Riddick spunea...
Eu zic că dacă nu era ceva convenit "de sus" nu folosea expresia "alături de alte state". A şi ieşit "MRU" cu declaraţie că "aşteaptă iniţiativele anunţate".

Dacă Orban scoate Ungaria din UE (mă aştept s-o facă după alegerile de la anul), dispare continuitatea teritorială între estul şi vestul UIE - adio Schengen, Cerul Unic European şi alte asemenea aberaţii.

Riddick spunea...
"Nu folosea expresia" - e şi prost, i-o ia gura pe dinainte, deşi se dă mare şmecher.