google translate

marți, 31 iulie 2012

ADEVARATELE STIRI : "It ain't ready till the fat lady sings" ( Nu spune hop pana n-ai sarit gardul)

via Prioritate de Dreapta

Curtea Constituțională poate decide în privința referendumului cu șase judecători din totalul de nouă. USL a numit patru din ei.

Ce se întâmplă dacă CCR nu va ajunge la o decizie cu două treimi, referendumul nefiind nici validat, nici invalidat şi prin urmare nu se constată nici intrarea în vigoare a demiterii, nici încheierea interimatului. Ei bine, atunci răspunderea ajunge la Parlament, care “va decide asupra procedurii de urmat".

Cum l-a împăcat Traian Băsescu pe Victor Roncea cu George. George Soros

Spre știința USL: Prag de validare a referendumului există în 18 state europene

Sabin Gherman ("M-am săturat de România", 1998): Noi, ardelenii şi bănăţenii, tare-am vrea să vă întrebăm câte ceva

Sabin Gherman (1998, manifestul "M-am săturat de România"): "Dacă regret ceva, acum la treizeci de ani, e că m-am născut aici, că fac parte din cei ce au învățat pe la școli că poporul ăsta, boborul, domnilor, a fost într-o erecție continuă în fața istoriei. Care popor? Noi, cei care n-am făcut nici măcar o dată dovada virilității, noi, care în timpul invaziilor ne ridicam poalele în cap și fugeam în păduri, noi, care leșinam prin sălile unde se hotăra istoria, noi, care astăzi ne scremem pentru o bucată de pîine și nu mai știm ce șmechereli să mai inventăm. Ăștia sîntem, peticiți în cur, rupți în coate; intrăm în istorie ca-ntr-o infectă crîșmă de cartier. Între două ghiorăituri și-o înjurătură, poporul (boborul, domnilor), vorbește bățos despre Posada, despre Mihai Viteazu, despre "trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească". Și - iarăși - un ghiorăit victorios. M-am săturat să-mi fie rusine. De aceea, prietenilor mei din vest le spun ca sînt din Transilvania. Altă țară. Altra paese. Other country. L'autre pays. [...] Niște oameni au făcut Unirea de la 1918. Alții sperau într-o confederație de tip helvetic, împreună cu Ungaria, Cehia și Austria. Alții, ca Slavici, au spus că unirea Transilvaniei cu România e o porcărie și au făcut pușcărie. Acum se vede ce-a ieșit. Seriozitatea, eleganța, disciplina - atribute ale Ardealului - au fost invadate de miticisme, de balcanisme ordinare, de civilizatia semințelor de bostan. Era o șansă pentru România să se unească cu Transilvania, să învețe cîte ceva din organizarea ei, din sistemele ei de valori. N-a fost așa; România a înghițit Transilvania - de aceea din trei in trei metri aluneci astăzi pe flegmele de pe marile bulevarde.[...] În rest, zile bune - m-am săturat de România, vreau Transilvania mea".

Tokes: O Românie prezidată de Traian Băsescu trebuie să dea ascultare revendicărilor maghiare

Căsuța poporului și bojdeuca șefului de stat

Niște melteni, pe plajă: „să mergem să-l referendăm pe Băsescu !”

Popa de roșu Ioan Robu (fost membru al Marii Adunări Naționale a RSR) a dat indicății papistașilor să voteze la referendum

Papai măturând grajdurile lui Augias C. Neculai

luni, 30 iulie 2012

ADEVARATELE STIRI : Fără cele patru ore suplimentare, vorbeam de un procent de prezență care începea cu cifra 3

via Prioritate de Dreapta



Antonescule, gata - titineaua ! Că parc-așa zâsăși, că pleci, dacă nu pleacă.

Este incredibilă încăpăţânarea cu care Traian Băsescu persistă în greşeala de a-i considera pe pucişti posibili parteneri

Este incredibilă încăpăţânarea cu care Traian Băsescu persistă în greşeala de a-i considera pe pucişti posibili parteneri. A făcut-o în 2007 şi l-a costat (mai bine zis ne-a costat) o face din nou şi ne va distruge.
Este inadmisibil ca, după ce ai declamat lovitura de stat, în loc să porneşti fără întârziere o acţiune de epurare juridică - atât a puciştilor cât şi a colaboraţioniştilor - tu să ieşi ca prostu' cu mâna întinsă în "Piaţa Independenţii" sperând ce? Că leoarbele bolşevice vor fi deprins tainele democraţiei în ultimele 10 minute? Că un om ca Dragnea - care, printre altele, are la activ o tentativă de asasinat (pusă la cale împreună cu Marius Pieleanu şi Alessandra Stoicescu) asupra lui Marcel Hoară - se va transforma brusc din comisar în apostol? Că derbedei ca Ponta şi Şova nu vor găsi subterfugii şi nu vor răstălmăci evidenţa pentru a prezenta o situaţie falsă şi a îndemna la acţiuni de stradă?

Se anunță presiuni asupra CCR pentru validare, chiar în condițiile nerealizării condiției legale - participare de peste 50%

Radio Vocea Rusiei - instigări: "România este condusă de la Budapesta. USL mai are șanse reale să-l demită pe Traian Băsescu, dar pentru a reuși trebuie să acționeze în forță"

CACEALMA PDL-USL ? Băsescu a schimbat strategia (de la mobilizare la boicot) după ce Antonescu a promulgat legea cu prag de 50%

Ce-o fi fost în mintea celor 923 de mii care au votat NU la referendum, deși se ceruse boicot ?

Furt masiv al USL: comune cu peste 100 % prezență

Anca Boagiu o ia pe urmele lui Petru Filip

Spre PSD/USL, adică. A spus că votează la referendum: "Sunt un cetăţean liber și vreau să rămân un cetăţean liber și îmi voi apăra libertatea prin vo­tul meu". Ambii figurează pe lista Comitetului Național pentru Dezvoltare al lui Geoană.

Hidroelectrica - bombă electorală de presă a USL

Răzvan Theodorescu pretinde 300.000 de euro despăgubiri de la stat pentru exmatricularea abuzivă de pe vremea RPR

Iar ne pupăm?

Via Cetateanul Trumentat




Este incredibilă încăpăţânarea cu care Traian Băsescu persistă în greşeala de a-i considera pe pucişti posibili parteneri. A făcut-o în 2007 şi l-a costat (mai bine zis ne-a costat) o face din nou şi ne va distruge.

Este inadmisibil ca, după ce ai declamat lovitura de stat, în loc să porneşti fără întârziere o acţiune de epurare juridică - atât a puciştilor cât şi a colaboraţioniştilor - tu să ieşi ca prostu' cu mâna întinsă în "Piaţa Independenţii" sperând ce? Că leoarbele bolşevice vor fi deprins tainele democraţiei în ultimele 10 minute? Că un om ca Dragnea - care, printre altele, are la activ o tentativă de asasinat (pusă la cale împreună cu Marius Pieleanu şi Alessandra Stoicescu) asupra lui Marcel Hoară - se va transforma brusc din comisar în apostol? Că derbedei ca Ponta şi Şova nu vor găsi subterfugii şi nu vor răstălmăci evidenţa pentru a prezenta o situaţie falsă şi a îndemna la acţiuni de stradă?


Asta vă aşteaptă, de fapt ne aşteaptă pe toţi, domnule Preşedinte! Indecizia şi împăciuitorismul vor genera manifestaţii de stradă cu caracter violent. Lăsaţi-le (din nou) timp bolşevicilor să-şi revină şi vom avea străzile pline de sindicalişti oţărâţi şi "pensionari militari", "cadre" precum ţoapa mioritică care a pierdut "6 meleoane" la pensie şi s-a dus în vizită la Vila Dante, poporu' lu' Vanghelie şi neamurile lor de sub comanda Olguţei, oamenii muncii din Mehedinţi etc.


Acolo duce mişcarea dvs. "democratică" domnule Preşedinte! Încă doi ani de instabilitate politică şi nelinişte socială - sper că nu vă faceţi iluzii că PDL va câştiga ceva la parlamentarele din toamnă, nu cred că sunteţi naiv. Democraţia nu înseamnă prostie şi nu înseamnă lipsă de fermitate în impunerea acelor acţiuni legale menite tocmai să protejeze democraţia.


Inacţiunea, noncombatul, lipsa de fermitate, paternalismul sunt atitudini care, mult mai devreme decât vă închipuiţi, vă vor aduce în situaţia Iuliei Timoşenko. Şi atunci nu va mai fi nimic de făcut!



joi, 26 iulie 2012

ADEVARATELE STIRI : Antonescu începe s-o dea cotită cu "retragerea definitivă" de după eșecul referendumului

Via Prioritate de Dreapta

Antonescu: Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament, de niciun rămășag

"Este evident că acesta este înțelesul în care eu am spus. Eu am făcut o promisiune. N-am făcut o promisiune că nu datoram nimănui. I-am spus, pur și simplu, domnului Băsescu că înțeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună. Ori pleacă dânsul, ori plec eu. Sigur că atunci aveam în vedere chiar înțelesul pe care l-ați dat dumneavoastră și era ceva de bun simț pentru oricine. Când am văzut totuși cât de interesați sunt partizani domnului Băsescu, parcă mai mult decât de rămânerea domniei sale, dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu. Sigur că am avut un sentiment ambivalent pe deoparte să rămân, că văd că asta le place și vreau și eu să le fac anumite bucurii, dar după aceea, chiar după introducerea condiției de cvorum, am spus da, chiar și așa. E în regulă. Dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunțe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat și mă duc învârtindu-mă. A survenit acum și acest element care dă peste cap orice condiție de competiție electorală în care domnul Băsescu strigă Fugiți ! Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament, de niciun rămășag".

Băsescu, invitat în această seară la OTV, la Dan Diaconescu. Ar urma un anunț al PP-DD privind referendumul.

Pe surse: prezența nu va trece de 37%

Demnitar ungar: România (guvernul USL) iese din strategia comună din cadrul UE a "grupului estic"

Lobby pentru promovarea limbii germane în învățământ

- Acum vă întreb: ce vă trebuia EBA europarlamentar, casa din Mihăileanu ?
- Nu ţi-am spus că şi eu am făcut o groază de prostii ?

USL vrea să vândă Poșta Română, iar angajarea unui consultant înseamnă de fapt bani de P.R. ("am dat-o la prețul maxim posibil")

Discreta lovitură de stat de la Hidroelectrica

Încep procesele contra Hidroelectrica după denunțarea contractelor. Eventualele daune se vor ști după alegerile generale.

Orice s-ar spune, judecătorii de la CCR sunt politruci, au opțiuni (și misiuni) politice clare

UE pregătește terenul pentru controlul internetului

"Nu există consens" printre cele 27 de state UE pentru declararea Hezbollah drept organizație teroristă

Propunere pentru liberalizarea portului de arme în Rusia

Ministrul de externe al Spaniei: "Ne îndreptăm spre o Europă federală"

luni, 23 iulie 2012

Entelectualii USL scriu la Bruxel

Via Prioritate de dreapta

Morcovul (sau fonfleul ?) USL: Băsescu candidat la prezidențialele anticipate, pe bază de "mandat incomplet"

USL și-a prins urechile în acordul cu FMI

Cristian Preda: "A apărut în ultimele zile o campanie virulentă împotriva Uniunii Europene. Cerem PSD şi PNL să înceteze această campanie îndreptată împotriva Uniunii Europene".

Entelectualii USL scriu la Bruxel

Europa Unită cu două standarde?

Iulian Urban: Să nu mergem la vot ca oile cuminţi, că aşa vrea gaşca de lipitori

Basarabia, Pactul ruso-german și trădarea de la București

Atunci, de ce am mai strâns cureaua, dacă avem al patrulea cel mai mic deficit din UE ?!

Václav Klaus: "Europa ar trebui să revină la democraţie, care poate exista doar la nivelul statelor naţionale, nu la nivelul întregului continent"

Via Prioritate de Dreapta



Politicul trebuie să nu mai dicteze economicului în Europa (Cuvântare la Conferinţa Ditchley IIF)


Multe mulţumiri pentru invitaţia de a participa la această foarte serioasă reuniune. Tocmai m-am întors dintr-o vizită de stat de o săptămână în Malaezia şi Indonezia, din două ţări cu creştere rapidă. Această călătorie mi-a întărit sentimentul că nu merită să discutăm niciun alt subiect în cadrul reuniunilor de acest gen decât cel privind Europa și soarta economică a acesteia. Lăsați-mă, prin urmare, să folosesc această ocazie pentru a spune câteva cuvinte despre cum văd eu lucrurile.

Toate dovezile disponibile - atât datele economice cât și răspunsurile politice puse până acum în aplicare - sugerează faptul că viitorul economic nu va fi uşor pentru aceia dintre noi care trăiesc în Europa. Noi nu avem luxul de a fi doar vizitatori neimplicaţi sau observatori din alte continente. Noi trăim aici, împreună cu familiile noastre, copiii şi nepoţii, şi avem, prin urmare, interese autentice, nu doar de ordin academic, într-o evoluție europeană pozitivă în viitor. Unii dintre noi ştiu că pe termen scurt şi mediu trebuie să fim pregătiţi pentru probleme foarte neplăcute, economice, bugetare şi bancare. Privind mai departe ne este teamă că intrăm într-o epocă de stagnare prelungită, care va duce la pierderea poziţiei noastre economice relative vis-à-vis de restul lumii, mai ales vis-à-vis de ţările BRIC. Călătoriile mele prin lume îmi spun că acronimul BRIC este prea scurt, există mult mai multe litere care merită să fie incluse în el.

Ce s-a întâmplat ? Ce a mers greșit ? După al doilea război mondial, Europa - fără partea sa de est, care a suferit sub comunism - a avut un start promiţător. Reconstrucţia post-război a fost un succes de necontestat. Oamenii au fost motivaţi să depăşească experienţele tragice din anii '30 şi '40. Chiar şi liderii politici au înţeles că

- Europa are nevoie de pace şi de cooperare amiabilă între state și că

- după epoca sa protecționistă, autosuficientă, Europa a avut nevoie de integrare economică, care a necesitat deschidere, liberalizarea relaţiilor economice dintre state, eliminarea a tot felul de bariere existente la frontierele ţărilor, facilitarea fluxurilor, nu doar de bunuri şi servicii, dar, de asemenea, de oameni şi de capital, precum și de idei şi modele culturale.

De asemenea, Europa s-a simţit pusă în pericol de imperialista şi expansionista Uniune Sovietică, la frontierele sale estice. Această ameninţare - într-o anumită măsură - a blocat sau cel puţin a diluat tendințele anticapitaliste şi de subminare a democraţiei, tendinţe care au fost adânc înrădăcinate în țesătura societății europene de dinainte şi de după al doilea război mondial şi care au reapărut atât de puternic după încheierea Războiului Rece.

Obiectivele iniţiale ale procesului de integrare europeană din anii '50 au fost, în esenţă, corecte. Liberalizarea relaţiilor inter-ţări a crescut concurenţa prin extinderea dimensiunii mai mult sau mai puţin deschisului (sau semi-deschisului) spaţiu economic comun, şi acest lucru a ajutat ca să fie posibilă reconstrucţia post-război. Această liberalizare unilaterală a avut, totuşi, o slăbiciune evidentă. Liberalizarea, care a avut o organizare cu un relativ succes la nivel inter-ţări, nu a fost bazată pe o liberalizare similară a pieţelor în interiorul fiecărei ţări. Dimpotrivă. Europa de Vest a acceptat cu nerăbdare şi de bună-voie "Die soziale Marktwirtschaft", acest neproductiv, excesiv de paternalist, suprareglementat sistem socio-economic, care a devenit, în următoarele decenii, și mai decimat de sosirea ideologiei verzi, ostilă pieței, ecologismul.

Cu aceste fundaţii foarte dubioase, Jacques Delors si colaboratorii săi au început - cu un sfert de secol în urmă - să unifice Europa, să clădească o construcţie nouă care și-a găsit întruparea instituţională în Uniunea Europeană. Integrarea s-a transformat în unificare, liberalizarea în centralizare, armonizare şi standardizare, politica pro-competitivă în reglementare excesivă, diversitatea sănătoasă în uniformitate rigidă. Acest lucru nu a adus rezultate pozitive, ba dimpotrivă.

Pasul cel mai ostentativ în această direcţie a fost crearea Uniunii Monetare Europene, introducerea monedei unice în cadrul unui grup de ţări extrem de eterogen, care nu formează o zonă monetară optimă (astfel cum este definită de Robert Mundell şi de toate manualele economice). Eşecul său a fost inevitabil. Consecinţele sale pentru ţările mai slabe din punct de vedere economic, care au trebuit să se supună unor neplăcute dar necesare deprecieri ale monedelor lor, în mod repetat în trecut, au fost bine-cunoscute dinainte, de asemenea. Toţi economiştii care merită să fie numiți economişti au cunoscut faptul că Grecia şi alte ţări au fost sortite eşecului, odată prinse într-un astfel de sistem

Ar fi posibil, pentru a cita mulţi economişti care au exprimat în mod explicit un astfel de punct de vedere. Sunt de acord cu prof. Robert Barro, care, în recentul său articol din Wall Street Journal (O strategie de ieşire din Euro, 9 ianuarie 2012) a susţinut că beneficiile - promise ca urmare a acceptării unei monede comune - nu au sosit niciodată. Creşterea presupusă în comerţul internaţional şi în tranzacţiile financiare a fost relativ mică si a fost mai mult decât compensată de "costurile forțării populaţiilor eterogene, cu diferite istorii, limbi şi culturi, într-o singură naţiune". Aceste costuri s-au dovedit a fi - conform lui Barro - "exagerat de mari". Acest lucru este foarte similar cu ceea ce am încercat să spun în multe reuniuni publice, atât acasă, cât şi în străinătate, în ultimii 10-15 ani.

Pe vreme bună (în sens economic), chiar și zona monetară non-optimă ar putea funcţiona (cum au făcut pentru ceva timp toate tipurile de regimuri de curs de schimb fix). Când a venit vremea rea - de exemplu, criza financiară şi economică de la sfârşitul ultimului deceniu - toate punctele slabe, ineficiențele, discrepanţele, asimetriile şi dezechilibrele au devenit evidente şi uniunea monetară a încetat să funcţioneze în mod corespunzător. Aceasta nu poate fi considerată o surpriză. În trecut, pentru toate regimurile cu rate de schimb fixe erau necesare realinieri ale ratelor de schimb în timp util, un alt argument ce poate fi găsit în orice manual de nivel elementar.

Factorii de decizie din Uniunea Europeană nu au vrut să ia în considerare acest lucru. Modul lor de gândire a fost, evident, bazat pe un tip de raţionament aproape comunist: legile economice nu există, politicul poate dicta economicului. Unii dintre noi au fost foarte sensibili la acest lucru de multă vreme. Oameni ca mine au crescut într-o epocă în care un astfel de mod de gândire a fost dominant în ţările noastre din Europa Centrală şi de Est. Unii dintre noi au îndrăznit să-şi exprime dezacordul nostru cu el deja de pe atunci. Am fost consideraţi duşmani atunci, suntem consideraţi duşmani acum.

Europa ar trebui să-l uite, pentru că a venit vremea pentru o decizie fundamentală: ar trebui să continuăm să credem în dogma că politicul poate dicta economicului și să continuăm apărarea monedei comune indiferent de costuri, sau ar trebui să acceptăm în cele din urmă că trebuie să ne întoarcem la raţionalitatea economică?

Răspunsul la o astfel de întrebare dat de majoritatea covârşitoare a politicienilor europeni a fost până acum DA, ar trebui să continuăm. Sarcina noastră este să le spunem că consecinţele unei astfel de politici vor fi costuri din ce în ce mai mari pentru noi toţi. La un moment dat, aceste costuri vor deveni insuportabile şi de nesusținut.

Noi ar trebui să spunem NU.
Politicienii europeni ar trebui să fie forţați să recunoască că ne găsim într-o fundătură şi că în acest caz singura cale posibilă este calea de întoarcere.

O astfel de decizie nu poate fi luată la un summit-ul UE sau la altul. Aceasta solicită o transformare fundamentală a gândirii noastre şi a comportamentului nostru. Europa trebuie să întreprindă o schimbare sistemică, ceva ce noi am făcut cu 20 de ani în urmă, în partea noastră de Europă. Ajungerea la o astfel de decizie are nevoie de un veritabil proces politic, nu de aprobarea unui document elaborat în spatele uşilor închise de către un grup de birocraţi UE. Trebuie să apară ca un rezultat al dezbaterilor politice din ţările membre ale UE. Trebuie să fie generată de "demosurile" din aceste ţări. Nu este niciun demos în Europa, există doar "locuitori" ai Europei.

Problema cea mai iminentă, care solicită acum o abordare, este criza datoriei suverane din zona euro. Noi ar trebui, totuşi, să fim conştienţi de faptul că această criză este vârful unui aisberg mult mai mare. Criza în Europa merge mult mai profund. Să acceptăm că criza este - în definiţia lui Schumpeter - un proces de distrugere creativă. Nu totul poate fi salvat şi menţinut. Ceva trebuie să fie distrus sau lăsat în urmă în acest proces, în special ideile greşite. Ar trebui să renunțăm la vise utopice, la activităţi economice iraţionale şi la promovarea lor de către guvernele europene. Parte din acest lucru implică faptul că chiar şi unele state trebuie să fie lăsate să cadă. Adversarii unor astfel de poziţii spun întruna că o astfel de soluţie ar fi costisitoare. Nu este adevărat, prelungirea actualei băltiri este mult mai costisitoare. Noi trebuie să le explicăm că costurile de care le este frică de sunt deja aici, costurile pe care le au în minte sunt "costuri irecuperabile" deja.

În articolul său recent "O lecţie americană de istorie pentru Europa" (The Wall Street Journal, 3 februarie 2012), laureatul Premiului Nobel pentru Ştiinţe Economice Thomas J. Sargent ne-a reamintit că America a plătit datoriile statelor sale doar o singură dată, în 1789, şi că politicienii americani erau gata să o facă în acel moment, deoarece l-au luat drept un preţ pentru obţinerea independenţei faţă de Marea Britanie. Ei au înţeles în mod corect că nu se poate repeta. Cincizeci de ani mai târziu, la începutul anilor 1840, guvernul federal a refuzat să finanţeze datoriile statelor. "Aceasta a făcut statele membre să se disciplineze prin rearanjarea constituţiilor lor, în moduri care să le permită să își păstreze libertatea şi responsabilitatea de impozitare şi cheltuire în interiorul graniţelor lor".

Prof. Sargent a adăugat: "Europenii de astăzi ar putea fi tentaţi să spună da bailout-urilor. Sau și-ar putea aminti, de asemenea, de un moment în care americanii și-au păstrat propriul lor sistem federal spunând nu".

Cred că Sargent are dreptate. Europenii ar trebui să spună NU şi să înceapă introducerea unor schimbări radicale sistemice, care trebuie să includă următoarele măsuri:

1. Europa trebuie să scape de neproductiva şi paternalista soziale Marktwirtschaft, "augmentată" (aceasta însemnând compromisă şi mai mult) de rolul crescând al ideologiei verzi.

2. Europa ar trebui să accepte faptul că procesele economice de adaptare au nevoie de timp şi că politicienii nerăbdători şi guvernele, de obicei, înrăutățesc lucrurile. Politicienii nu ar trebui să încerce să comande pieţele, să micromanagerieze economia, să "obțină" creştere prin stimuli de stat.

3. Europa ar trebui să înceapă pregătirea de reduceri consistente ale cheltuielilor guvernamentale şi să uite să mai flirteze cu soluţii bazate pe creşterea impozitelor. Reducerile trebuie să se ocupe preponderent de cheltuielile obligatorii, pentru că reducerile discreționare de cheltuieli sunt - ca o soluţie pe termen lung - mai mult sau mai puţin nesemnificative cantitativ.

4. Europa ar trebui să întrerupă insidioasa, dar în continuă expansiune legislaţie verde. Verzii trebuie să fie opriți de la a dirija o mare parte a economiei noastre, sub steagul unor astfel de idei eronate precum doctrina încălzirii globale.

5. Europa ar trebui să scape de centralizarea excesivă, armonizarea, standardizarea continentului, şi după o jumătate de secol de astfel de măsuri să înceapă descentralizarea, dereglementarea şi desubvenționarea societăţii şi a economiei.

6. Europa ar trebui să dea posibilitatea ţărilor care sunt victime ale uniunii monetare europene să o părăsească şi să se întoarcă la propriile aranjamente monetare.

7. Europa ar trebui să uite astfel de planuri, precum o uniune fiscală sau o uniune bancară, ca să nu să mai vorbim despre ambiţiile antidemocratice de a unifica politic întregul continent.

8. Europa ar trebui să revină la democraţie, care poate exista doar la nivelul statelor naţionale, nu la nivelul întregului continent. Este nevoie de revenirea de la supranaţionalism la interguvernamentalism.

Václav Klaus, 30 Years IIF, 2012 IIF Ditchley Conference, Stresa, Italy, July 12 - 13, 2012

http://www.klaus.cz/clanky/3139

ADEVARATELE STIRI : PDL încă nu are strategie pentru referendum: boicot sau mobilizare pentru vot NU ?

Via Prioritate de Dreapta

Ion Cristoiu: În calitate de iniţiatori ai referendumului din 29 iulie, reprezentanţii USL sunt cei care au obligaţia să scoată electoratul la urne

PDL amână anunțarea oficială a boicotului, Băsescu amenință PDL cu demisia dacă câștigă prin nevalidarea referendumului

Mircea Mihăieș: Concluzia e una simplă şi singură: cine merge la vot, nu-l sprijină pe Traian Băsescu

"Nu ştiu câţi români gândesc în felul acesta. Probabil că puţini. O bună parte din sprijinitorii lui Traian Băsescu şi-au însuşit logica uslaşă: "Să ieşim la vot..." Pentru ce? Pentru un singur lucru: ca să-i ajute pe conjuraţi să-şi ducă la îndeplinire planurile! Puterea mizează pe un fel de jiu-jitsu electoral: să folosească greutatea şi forţa adversarului pentru a-l răpune. Greşeala fatală, în aceste împrejurări, e să-ţi imaginezi că ideile, convingerile, pasiunile, speranţele ori, Doamne iartă-mă, onoarea au vreo importanţă. Contează un singur lucru: cifrele. Dacă uslaşii reuşesc să ademenească nouă milioane de oameni, bravo lor. Dacă nu, au jucat la cacealma şi au pierdut.
Concluzia e una simplă şi singură: cine merge la vot, nu-l sprijină pe Traian Băsescu. Votând, indiferent cum, devii carnea de tun a lui Ponta şi Antonescu. Restul sunt palavre de adormit Mitzurele naţie
i".

Lăzăroiu bate câmpii. Dacă socialiștii și liberalii europeni erau contra abuzurilor USL, ar fi apărut o rezoluție a Parlamentului European.

Ca în cazul Ungariei, când PPE nu i-a ținut partea lui Orban.

Sperietoarea - "UE ne elimină dreptul la libera circulație dacă nuștiuce"

Las' că le dă drumul la ruși fără viză, discuțiile au început deja.

Cineva asmute Parchetul contra partidelor naționaliste

Parchetul este asmuțit de "cineva" contra partidelor naționaliste (al doilea caz acum, primul a fost blocarea înregistrării Partidului Naționalist, creat de Noua Dreaptă). Partidele comunistoide deja înregistrate nu sunt deranjate, "nu sunt deranjante".

Băsescu: Rusia nu are niciun interes în destabilizarea României

PnL: "Dacă Băsescu nu e demis, concedierile și tăierile vor continua"

Daaa, le va continua guvernul USL ! Nu ?!

Ministerul Finanțelor Publice bagă bani din privatizări în locul fondurilor europene care "vor veni"

 Devalorizarea planificată a leului va fi spre 4,7-4,8 lei/euro, conflictul politic intern fiind pretextul

 Prețul intern al fierului vechi este menținut scăzut, pentru a se exporta rentabil această importantă materie primă

sâmbătă, 21 iulie 2012

ADEVARATELE STIRI : Băsescu vrea să piardă pe mâna UE ?

Via Prioritate de Dreapta

"Sunt foarte mulți care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat, pot fi de acord cu ei dar până la un punct, legat de cum ne văd cei din UE"

Singurul mod credibil prin care își poate convinge suporterii să vină la vot e să spună dacă la CCR se pregătește o validare a referendumului și la o participare de sub 50%. Mă rog, nu trebuie s-o spună personal, e suficient să o facă cineva important din zona PDL.

PDL - strategie diferită de campanie: "Băsescu are campania sa, PDL încă nu a decis" 

De-aia nu ne-or fi chemat la referendum când cu ratificarea Tratatului de la Lisabona, te pomenești:
"La referendum românul nu poate fi chemat decât când îşi schimbă Constitutia sau e trădare de ţară, incapacitate de plată a unei ţări, ruperea unei ţări, motive cu adevărat serioase la care să-i chemi pe oameni, nu să-i chemi când clasa politică nu poate să le rezolve problemele şi să-i faci pe ei responsabili, nu e corect".


E ceva cu Oil Terminal, de s-a interesat USL !

Oil Terminal ar fi operatorul din România care s-ar implica în controversata conductă de petrol Constanța-Trieste, conductă care ar deservi cu petrol din Rusia sau Asia Centrală alte state consumatoare, României revenindu-i riscul permanent de poluare și o plată de tranzit derizorie. Conducta a avut sprijin transpartinic de-a lungul anilor (inițiator Constantinescu - 1999, susținători - Iliescu, Năstase, Tăriceanu, Boc și Băsescu). Bulgarii au renunțat recent la un proiect similar, Burgas-Alexandroupoulis (Grecia), premierul bulgar declarând: "Nu le pot explica locuitorilor din Burgas de ce vin zilnic la descărcare două petroliere". Iar proiectul bulgar ar fi avut un debit de cam o treime față de debitul maxim (final) prevăzut pentru proiectul românesc. În luna februarie 2011, oleoductul Constanţa-Trieste este inclus oficial în Strategia Energetică a UE, ba se face şi invitaţie Rusiei pentru a participa la proiect. Să vedem ce va mai urma.

Antonescu, ianuarie 2010:
"Nu sunt deloc convins că domnul Băsescu va duce la sfârşit acest mandat".
Întrebat cum se poate rupe un mandat de cinci ani de zile, Crin Antonescu a replicat: "În multe feluri".

Ungureanu: Dreapta va fi unificată rapid, va merge la parlamentare cu nume şi siglă proprie

USL mizează pe prostia electoratului anti-USL: că s-ar putea duce la referendum

Ponta, cu cerșeala de voturi pentru referendum la UDMR: Am obligaţia de a trata judeţele Harghita, Covasna, Mureş în mod absolut corect şi constructiv

Manipulare Deutsche Welle: regimurile Ponta, Orban și Kaczynski ar fi (toate) o moștenire a comunismului

... și tot Deutsche Welle recunoaște: în România e luptă între europeiști, nu între aceștia și patrioți

În cel mult 15 ani, UE va deveni un megastat totalitar sub denumirea de Statele Unite ale Europei

Peste 200 de mii de moldoveni vor referendum despre intrarea Moldovei în Uniunea euro-asiatică

Viktor Orban zice ca ei și face ca el, adică așa cum trebuie. Eliminarea dinozaurilor din magistratură (susținuți de UE).

Eșecul regionalizării în Spania - regiunile falite cerșesc fonduri de la guvern

Guvernul-marionetă de la Roma intenționează reducerea numărului de provincii, sub pretextul reducerii cheltuielilor