Scrisesem că nu e (numai) pentru Băsescu, ci și pentru referendumul de revizuire a Constituției. S-ar putea să mai fie și pentru altceva, anume pentru noul Tratat UE (post - Tratatul de la Lisabona), precum și pentru un posibil al doilea referendum constituțional care ar urma să implementeze clauzele noului tratat european. Doar guvernul a comunicat "poziția României" față de această chestiune (și cum ar putea USL să se opună "proiectului" ?)
M-ar confirma și Cotidianul: "CCR nu ţine cont de organismele Comisiei Europene. Parlamentul va decide dacă va fi sau nu cvorum la referendum".
7. CvorumNu se recomandă următoarele:
a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;
b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.
Prea multe nu mai rămân de spus, decât
că asistăm la atacuri furibunde împotriva democrației reprezentative, cu
sprijin extern. Și aș putea plusa - chiar la comandă externă. Să nu
pierdem din vedere că Gitenstein sprijină decizia lui Ponta de a se convoca parlamentul, deși se poate emite o altă ordonanță în acord cu decizia CCR, iar Barroso inventează reguli noi de alegere a Avocatului Poporului, când de fapt trebuie reparat abuzul și repusă în funcție persoana demisă.e:
conspiraţie,
Constituţie,
EU-RO crap,
legislaţie,
parlament,
referendum
2 comentarii:
1-Are demosul un viitor în epoca globalizării, a reţelelor de comunicare instant şi a frontierelor libere ?
2- Mai este încă "demos"-ul o noțiune compactă, un corp cu o "voinţă" şi o "identitate" care durează peste timpuri ?
3- Mai este demosul o noțiune coerentă în epoca bloggerilor politici ?
4- Mai este timp pentru o politică autentică, care să reflecte caracterul pluralist al realităţii ?
http://riddickro.blogspot.ro/2012/03/totalitarismul-inversat.html
VA CONTESTA PDL LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ LEGEA REFERENDUMULUI, DACĂ USL VA SCOATE CONDIȚIA DE VALIDARE, ADICĂ PARTICIPAREA A MINIM 50% DINTRE ALEGĂTORI ?