google translate

sâmbătă, 15 septembrie 2012

De-asta s-a pus statuia "Traian și Lupoaica" la intrarea MNIR, trebuia pregătit un cadru adecvat ?

Via Prioritate de Dreapta

Comentariu: 
"Taica dormim in front. Ne ia unii cu mistria si compasul la trei paziti. Auzi "un simbol al natiunii noastre." Pai adevarul iese acum la suprafata. Nu de geaba se spune ca e ingropat cu multa minciuna.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvUw82735T-Pzay46IIEca9C7dH2TiFe-pQS6tkzf7XGJDSpx4zwTKun8V8ZCaSUBXfBhxRfuJMsA3HBpG-FW7yox2WKFeuecok039kx6fyw0PaKe8rVBj4nxsFu9x4Ujrw5fn15JjjIc/s1600/batjocur%C4%83.jpg

Când se va îndepărta această porcărie pusă la intrarea principală ?

Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte, în perioada 15-16 Septembrie 2012, prima ediţie a Salonului Internaţional de Arte şi de Cultură Masonică, organizat de către Marele Ordin Feminin Român (MOFR). 

Într-un eveniment de amploare, un univers discret şi adesea controversat va putea fi descoperit de către marele public, invitat să se lase purtat într-o incursiune ce începe în vremuri imemoriale şi continuă având ca puncte de reper tradiţiile cu aură de mister şi valorile inconturnabile ce definesc masoneria. 

Evenimentul va reuni expoziţii de obiecte şi decoruri folosite în vechile ritualuri din Europa, insigne şi obiecte vestimentare specifice, o galerie de fotografii ale masonilor celebri (savanţi, artişti sau politicieni), cărti şi documente vechi sau picturi, fiecare dintre acestea purtând amprenta unei societăţi ale cărei începuturi sunt plasate undeva între mit şi realitate istorică.

Amos News:  Salonul Internaţional de Arte şi de Cultură Masonică la Muzeul Naţional de Istorie a României
Primarul general a arătat că prezentarea simbolică a împăratului Traian, cu elementele artistice elocvente ale simbolurilor dacice, pe care maestrul Vasile Gorduz a realizat-o, este o împlinire a proiectului pe care l-a început în urmă cu doi ani, pornind de la Piaţa Roma. Edilul şef a adăugat că alte elemente de design urban şi monumental vor împodobi în următoarea perioadă zona Centrului istoric.     

La rândul său, academicianul Răzvan Theodorescu a arătat importanţa simbolisticii monumentului împăratului Traian, care realizează "întâlnirea între latinitate şi creştinism, cei doi piloni ai poporului român". "Vom avea, de-acum, pe treptele Muzeului Naţional de Istorie, un simbol al naţiunii noastre. Metafora aceasta îl reprezintă pe cel mai longeviv împărat roman, pe cel mai iubit împărat roman, pe Optimus Princeps, care înseamnă «fruntaşul cel mai bun»", a declarat Răzvan Theodorescu.