"Statul de drept este pus sub semnul întrebării prin atitudinea anunţată ieri de premierul Victor Ponta".
Băsescu recunoaște că este la curent cu o conspirație care urmărește slăbirea și disoluția statelor naționale membre ale UE.
De asemenea, recunoaște și că adevăratele scopuri ale summit-ului nu sunt clar specificate în documentele oficiale.
Și ne mai ia și de proști cu "conflictul" cu Ponta, când de fapt ei și cu partidele lor sunt instrumentele Bruxelului.
Din declarația de presă de la Cotroceni:
Agenda de astăzi e mult mai subtilă decât pare. [adică, știți că nu aveți acordul cetățenilor, și atunci nu spuneți clar ce puneți la cale] De mai bine de un an și jumătate - și vă rog să mă scuzați că-mi arog acest merit, de a fi fost unul din liderii UE care au vorbit despre Statele Unite ale Europei - documentul care se va discuta azi și nu va apărea în Concluzii este despre cedare de suveranitate.
un jucător |
Este cel mai important subiect, care nu este parte a Concluziilor Consiliului European. Sigur,
nu e așa intitulat, dar se va vorbi de control bugetar, de unificarea
fiscalității, de prioritizarea la nivel european a investițiilor, de
creșterea autorității BCE. [adică, de crearea unor prerogative cvasistatale pentru Comisia Europeană]
Nu veți vedea scris ceva despre suveranitate, dar se vor pune bazele despre o mai puternică integrare.
Este posibil să se lanseze și posibilitatea alegerii directe de către cetățeni a unui lider al UE.
Discutiile
sunt incipiente, dar e clar că ideea unei integrari tot mai rapide, tot
mai puternice, e în substratul acestei agende și trebuie să ai experiența necesară să o înțelegi și să o abordezi. [adică, să fii un trădător inițiat în legătură cu desfășurarea planului]
Traian Băsescu: "Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară. Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, în care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi", a avertizat Traian Băsescu. Şeful statuluia apreciat că viitorul Uniunii Europene ca structură politică de forţă este "incert" dacă nu se iau "deciziile care trebuie luate pentru funcţionarea UE". Traian Băsescu a precizat că este vorba despre punctul său de vedere, că nu sunt "decizii subterane" luate la nivelul UE, ci este "viziunea" sa cu privire la evoluţia Europei în continuare.Traian Băsescu: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".