google translate

miercuri, 30 aprilie 2014

Ce sa omori antreprenorul roman? Care antreprenor ?!

Prioritate de Dreapta

Ziarul Financiar


di Grigore, un cititor ZF, a postat un comentariu pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar, ca reacţie la opinia  "România este în faliment nedeclarat", scrisă de Valerian Leucuţă, antreprenor. 

 
Comentariul lui Adi Grigore: Ce sa omori antreprenorul roman? Care antreprenor pentru ca atunci cand intri in piata trebuie sa ai cel putin 10 000 - 15 000 euro la ciorap sa faci fata - nu din banci ca trebuie sa ii dai inapoi. 10 000 - 15 000 de euro nu ca sa ii arunci in chirii sau echipamente scumpe sau masini de serviciu, bani sa poti sa rezisti pentru ca in Romania e un cerc inchis: toata lumea vrea sa plateasca cat mai tarziu sau niciodata si sa primeasca cat mai repede. Sa incepi ceva in Romania si sa si reusesti inseamna sa "ocolesti" sau sa fentezi legislatia pana cand esti sustenabil de un profit constant dar nici atunci nu poti sa respiri ca niciodata nu se stie cum se schimba ceva in termen de 24 de ore sau 30 de zile (tot aia) si deja esti in pierdere. Hai sa nu vorbim cum e afara pentru ca nu cred ca ne putem compara cu cineva - nici macar cu Africa. Si mai ales sa nu aducem aminte de drumuri si autostrazi - cand noi o sa avem autostrazi, lumea civilizata nu o sa le mai foloseasca. Responsabilizare financiara - alta gluma buna la fel ca autostrazile (ma faceti sa zambesc pentru ca nu stiu daca e o gandire catre un viitor optimist sau clar fantezista). Romania nu poate decat sa o duca mai rau si din pacate pentru viitorul apropiat nu intrevad imbunatatiri si chiar daca o sa fie, trebuie sa luam in calcul ca sunt doar de moment pentru ca suntem in campanie si trebuie sa dea bine pe sticla in fata prostimii care pune stampila. Respiram putin in perioada asta pentru ca dupa ce se termina si vine urmatorul birjar sa transpiram din nou tragand la carul prin cu pietre tot mai greu si mai greu - Romania. Legat de insolventa, nasol pentru cei patiti sau cei care se lupta sa primeasca bani munciti dar gandeste-te ca statul nu te va ajuta niciodata astfel incat sa iti fie bine, niciodata. Asa ca, hai sa nu ne mai dorim o tara ca afara si o afacere decenta pentru ca in timpul vietii nu o sa prindem in Romania ocazia, mai bine hai sa mergem direct afara pentru ca odata ce ai reusit o CA de 500 000 Euro in Romania, afara mai daugi niste zerouri cu eforturi mult mai mici. De ce sa ne mai chinuim in Romania si sa muncim o viata intreaga sub tirania guvernarii cand putem sa traim decent facand ceea ce ne place in alta tara, o tara care sa te respecte ca intreprinzator, antreprenor si sa iti ofere nu piedici si taxe, ci fonduri, scadente, ajutoare nerambursabile si impozite care sa ajute la dezvoltare. Toata planeta stie ca antreprenoriatul este singura resursa de sustenabilitate economica pentru un viitor sigur, insa guvernarea Romaniei impiedica cu desavarsire orice si pe oricine incearca..."


 Comentarii

Crystal Clear :

 Este o luptă pe viaţă şi pe moarte între firmele globaliste şi antrepenorii români, mici şi mijlocii, pentru preluarea capacităţilor de productie româneşti. Lupta este complet inegală. Firmele globaliste vin cu presiuni politice, guvernamentale, de lobby, susţin financiar oamenii cheie , factori de decizie din fabricile romăneşti ( nu direct, ci mai ales prin burse de studii în străinătate acordate copiilor lor,pregătindu-i asfel pentru preluarea locurior cheie in fabrici, în viitor). Iar, la sfârşit , după o lună de muncă extenuantă în fabrică, muncitorul român se trezeşte că nu-şi primeşte salariul .Firma globalistă are preţuri care duc la falimentul fabricilor în timp ce firma mică şi mijlocie românescă care plăteşte preţuri mai mari este bagată în falimet pentru că nu i se livrează şi pentru că este concurată pe piaţă cu produse mai ieftine de la aceleaşi fabrici româneşti... .Este un monopol mascat din care România are numai şi numai de pierdut, românii fiind transformaţi în sclavi. Cel mai bine o duc bugetarii care trag sfori , vin cu intervenţii pentru securişti noi şi vechi la cel mai înalt nivel şi distrug România cu cinism si numai pentru folosul propriu. Asta este REALITATEA ÎN STARE PURĂ. NWO creată de mafia globalistă care a preluat statul cu funcţionari cu tot.Plutocraţia.

 Mai nou securiştii vechi şi noi lucrează cu fabrici în insolvenţă, aflate sub supraveghere judiciară (nu plătesc impozite şi nici datorii) , cu firme înfiinţate în Bulgaria ca să nu platească TVA în Romania pe care apoi trebuie sa-l recupereze. ( fiind export) . Totul este legal, bineînţeles ,doar accesul la marfa fabricii este prohibit. Starea de insolvenţă devine astfel o fericire şi o sursă de favoruri pentru securiştii noi şi vechi .... Şi vii şi te întrebi: Oare mai rezistăm aici sau suntem alungaţi din ţară pentru că gândim ?