PDUSL a fost de acord cu vânzarea pământului către străini
Proiectul de lege iniţiat de guvernul USL prin care se permite accesul străinilor (cetăţeni din state membre ale UE) la achiziţionarea de terenuri agricole ca persoane fizice (L697/2013) a fost adoptat ieri la Senat (nr. voturi: DA=93 NU=12 AB=9). Va urma votul la Camera Deputaţilor.
S-au înregistrat doar 21 de voturi nefavorabile legii (12 împotrivă şi 9 abţineri). Aplicând proporţional acelaşi procent de prezenţă la vot numărului total de senatori din opoziţie (inclusiv de la UDMR), dacă opoziţia n-ar fi susţinut legea, ar fi trebuit să apară minim 28-29 de voturi nefavorabile.
Nici nu este sigur că toate cele 12+9 voturi ar fi din partea opoziţiei, dar nu pot să nu constat că grupul senatorilor PP-DD este compus din 12 membri. PP-DD apare ca singurul partid de opoziţie, neparticipând la "consultările" cu delegaţia FMI (precum UDMR şi PDL), şi neprimind "pe încredere" de la guvern (înainte de a fi publicată) copia scrisorii de intenţie către FMI, precum cei doi tovarăşi de drum ai USL.
De ce oare cei care au votat nefavorabil legea - persoane sau partid (PP-DD) - nu au făcut public gestul lor de protest ? Astfel de atitudini trebuie remarcate şi apreciate.
3 comentarii :
-
Mi se pare symptomatic pentru ce ar putea urma:
http://www.dcnews.ro/2013/12/sri-romania-e-tot-mai-amenintata-de-terorism/
Primul comentariu e inspirit si ''firesc''!!!
-
Dacă se referă doar la terorismul de tip islamic, ar avea ceva temei
(vezi atentatul de la Burgas, Bulgaria, de anul trecut). Dar se vrea mai
mult - "pumnul în gură". Şi crearea unei atmosfere de tensiune.
-
Câteodată mă întreb:
Când dracu' face opoziţia... opoziţie ?
După prima suspendare (mai 2007), vot unanim la ratificarea Tratatului de la Lisabona (februarie 2008). Fără referendum. Tăriceanu şi Băsescu, ambii în avion şi apoi la Bruxel, la parafare. "Hăhăhă, papion", etc.
Înainte de căderea guvernului Ungureanu (2012), grevă parlamentară USL. Dar... parţială: "Greva USL continuă, excepţia va fi dezbaterea Tratatului de guvernanţă fiscală". Care va fi votat în unanimitate. Iar apoi, invocat ca pretext pentru continuarea austerităţii.
După alegerile din 2012, PDL votează (2013) în comisia de revizuire a Constituţiei 90% din amendamentele propuse de USL, ori altele proprii, agreate şi de USL. Doar PP-DD face opoziţie la comisie, decide retragerea de la lucrări, retragere agreată şi de PDL. Dar, ce să vezi ? Alte amendamente trecute inclusiv pe votul PDL, chiar în prima zi pe care o anunţase ca fiind boicot la lucrările comisiei.