google translate

luni, 9 decembrie 2013

Aroganţă liberală antinaţională

Prioritate de Dreapta

Trecând peste faptul că salariul minim pe economie este mai degrabă un indice socialist (mai relevant în statele dezvoltate, unde munca la negru a imigranţilor l-ar face necesar), e de remarcat aroganţa viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu (numit de PnL):
Întrebat care sunt prioritățile României în anul care va urma, fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a răspuns concis: “Atragerea de fonduri europene, finalizarea conturării priorităților de infrastructură și încadrarea în angajamentele cu Fondul”.
De asemenea, viceguvernatorul BNR a fost solicitat să precizeze și care ar trebui, în opinia sa, să fie salariul minim decent în România.
“Salariul minim decent este de atât cât produci, dar nevoile minime decente ale unei familii sunt peste salariul minim din acest moment”, a explicat Bogdan Olteanu.
Tot Olteanu:  "Bancherii au rolul de a administra fluxuri financiare, nu companii industriale, și sunt reticenți în a finanța companii românești precum Oltchim, având în vedere trecutul acestora."