google translate

duminică, 8 decembrie 2013

CLAR ! UE şi România anticipează ruperea Transnistriei de Moldova

Prioritate de Dreapta

Consumul de gaze total din Republica Moldova (deci, inclusiv Transnistria) este de 3,1 mld. metri cubi. Anual.
Gazoductul de interconectare Iaşi-Ungheni este dimensionat la o capacitate maximă de 1,5 mld mc anual. Din start, mult sub capacitatea totală actuală.
"Restul" Republicii Moldova consumă anual doar 0,9 mld metri cubi de gaze (cea mai mare parte din industria moldovenească este pe partea stângă a Nistrului).
Mai mult:
Concret, pentru ca viitoarea conducta de transport gaze intre Romania si Republica Moldova sa poata sa fie eficienta, ea trebuie sa aiba o interconexiune cu reteaua de gaze a Moldovei, controlata de Gazprom. In urma cu doi ani, cand s-au purtat negocieri intre Romania si Republica Moldova, pe marginea accesului la retea, reprezentantii Moldovagaz (controlati de Gazprom) au spus “Niet”. Nu s-a schimbat nimic intre timp.
Si atunci, de ce mai facem aceasta conducta? Oficialii moldoveni au recunoscut, indirect, ca pentru a trece peste vointa Gazprom ar fi necesara realizarea unei alte conducte, intre Ungheni si Chisinau, in lungime de 67 de km, care ar costa inca vreo 60 de milioane de euro. Pe asta cine o finanteaza?
(Energy Center - Exclusiv: De ce isi bate Romania cuie in talpa pe gazoductul Iasi-Ungheni?)

3 comentarii :

Riddick spunea...
Parcă văd că ajungem să alimentăm cu gaze un viitor guvern comunist de la Chişinau (peste un an sunt alegeri generale).
Anonim spunea...
@Riddick
Posibil, dar care este problema ? Ce ar trebui sa se faca ?
De fiecare data cind la Chisinau nu este un regim agreat de Bucuresti, sa se inchida vana ?
Pai, atunci noi sintem mai ordinari ca rusii, fiindca sintem Romani si zicem ca Republica Moldova este tara noastra sora !
Cit despre Voronin si partidul lui eu cred ca nu stim mare lucru si ceea ce stim e in buna parte eronat.
De aia basescu s-a dus sa-l asigure de sprijinul Romaniei si apoi a uitat ???!!!
Se pare ca nu conteaza ce vor moldovenii, conteaza ce vor altii, din toate punctele cardinale, precum si slugile lor supuse, care au ordin sa faca ce vor altii, uneori in cel mai samavolnic mod cu putinta.
E un joc ce costa !!!

Riddick spunea...
Ţeava aia n-am făcut-o noi de capu' nostru, aşa am primit ordin. Ca să se piardă din vedere interconectările "cu Ungaria" (cu UE, de fapt) şi cu Bulgaria (şi deci, şi cu Grecia, stat UE). Adică, 4,4 mld mc şi respectiv 1,5 mld mc, adică vreo 6 mld mc, cam jumătate din consumul anual al României.

Cetăţenii RM nu se consideră majoritar români, ci "moldoveni", şi nu vor nici Unire, nici aderare la UE. Nomenclatura postcomunist-UEistă de la guvernare va avea o revelaţie la următoarele alegeri.