google translate

joi, 19 decembrie 2013

Diluarea

Prioritate de Dreapta


Parlamentul respinge înfiinţarea muzeului dictaturii comuniste. Se pregăteşte muzeul şi propaganda "totalitarismului".
Senatul a respins, marţi, imediat după şedinţa dedicată eroilor Revoluţiei din 1989, iniţiativa legislativă de înfiinţare a Muzeului Dictaturii Comuniste în Capitală.
Diluarea a iniţiat-o Ion Vianu, membru al GDS ("Pentru un muzeu al totalitarismului", 2011):
Comunismul, regim antidemocratic, regim terorist, regim care a avariat profund mentalitatea românească – ce nu parvine încă să se recupereze, douăzeci şi ceva de ani după prăbuşire –, este o parte a totalitarismului, sub care româ­nii au trăit mai bine de o jumătate de secol. Oficial, totalitarismul românesc începe în 27 februarie 1938. În acea zi a fost proclamată noua Constituţie a lui Carol al II-lea care a transformat monarhia constituţională într-o dictatură regală. Ulterior, aservită dictaturii legionaro-antonesciene, apoi doar antonesciene, ambele slujind pasiunile criminale ale lui Hitler, România cunoaşte o tresărire la 23 august 1944.
Deci, se echivalează şase ani cu patruzeci şi cinci. Şase, din care fascism propriu-zis s-ar putea considera cele mai puţin de cinci luni în care România s-a definit ca stat naţional-legionar, în rest fiind o dictatură personală şi una militară, pro-germană.

Nu cumva să fie puse în cauză "valorile umaniste ale stângii".