google translate

duminică, 13 noiembrie 2011

Limbajul care distruge-MARXISMUL CULTURAL-Partea a 4 a

Traducere a articolului

Cultural Marxism The Doom of Language

By Robert F. Beaudine

Posted March 8, 2011

Visit his website or facebook page

http://www.crossroad.to/articles2/011/beaudine/cultural-marxism.htm

Traducerii a postarii de pe blogul News Reload

Limbajul care distruge

Psihologii si sociologii nostri cei mai proeminenti modifica si proiecteaza in mod deliberat societatea noastra catre marxismul cultural prin schimbarea instituţiilor si a traditiilor noastre cele mai importante precum si a limbajului asociat. Ei creaza o cultura a lipsei de speranta si disperare .Asuma faptul ca atunci când predomina nihilismul, vom fi pregătiţi pentru solutia lor Socialista.
Ei si-au folosit descoperirile pentru a perfecta metodele de persuasiune a maselor si de control al minţilor. Acest lucru este reflectat în ideile şi in limbajul pe care ni le-au pus la dispozitie.

Ideile pot fi mai puternice în cazul în care masele n-au nici o explicatie, asa cum au demonstrat-o toti dictatorii de succes.Schimbarile pot fi manipulate chiar în faţa ochilor lor.

Atunci când ideile noi au devenit populare, cuvintele sunt create pentru a exprima modificările, în timp ce celelalte sunt modificate sau eliminate. Cuvinte se schimba in mod natural, dar uneori se schimbă în mod deliberat pentru a promova o agendă culturală.

Astăzi, "Adevărul" a devenit relativ. Valorile se "auto-actualizeaza." Si "automatul fara suflet "al lui Fromm este o epidemie. "Vinovatia" nu mai este o motivatie pentru schimbare. Este nesănătoasa. "Sublimarea"lui Freud in asociere cu "represiunea", reprezinta în cele din urmă eliberarea."Omul" a fost un animal şi l-au învăţat să se comporte ca atare.

"Sufletul" a fost alungat din învăţământ , din mass-media şi din arta modernă, şi este foarte rar cultivat . Scriitorul american, Saul Bellow, se lamenta: "Trăim într-o lume a gîndirii iar gândirea a avut intr-adevar o evolutie foarte rea.."

"Charisma" s-a schimbat în opusul său.Se obisnuia sa fie folosit ca un cuvant spiritual derivat din cuvântul grecesc, "charis", care înseamnă "harul" dat de Dumnezeu. Uneori, acest har a fost indreptat catre un lider caruia i s-a permis sa conduca,dar cu sancţiune divină pentru a exprima mai puternic punctul sau de vedere.

Astăzi, mulţi dintre liderii noştri lupta pentru auto-îmbogăţire. Unii dintre ei sunt numiti carismatici, deoarece misca emoţiile noastre şi ne impun sa-i urmam. Ei au respins notiunea de "funcţionar public" si se „servesc singuri”fara sa primeasca nici o inspiraţie de la cel care ofera haruri ,Dumnezeul nostru.

Atunci cand in vocabularul comun lipsec cuvintele vitale şi idei ale Marilor Cărţi de geniu ,conştientizarea va rămâne îngusta. Iar cei care isi neglijează limbajul si patrimoniul mostenit nici nu vor remarca ca le lipseste esentialul.

Fiecare cuvânt dobândit de memorie şi fiecare etimologie studiata creşte gradul de conştientizare. Fiecare carte mare care este citita îmbunătăţeşte gradului de conştientizare.Cuvantul "Orwellian" poate fi înţeles superficial cu o simpla incursiune in dicţionar, dar adevarata calatorie pentru a-l intelege începe prin citirea cartii lui Orwell.

Cuvintele nobile ale înaintaşilor noştri au amuţit. În trecut, minţile curioase s-ar fi adunat ca sa discute împreună despre religie sau politică, în lumina tradiţiile lor istorice. Astăzi, nu există nici o anchetă, nici o curiozitate şi nici o ruşine, deoarece aceste subiecte sunt interzise in conversaţiile obişnuite ca fiind controversate.

Savantii nostri in ştiinţele sociale au studiat indelung comportamentul uman, limbajul noastru, credinţelesi obiceiurile noastre. Unii s-au vândut industriei şi isi folosesc cunoştinţele pentru a dezvolta o si mai bună propagandă şi campanii publicitare.

Altii sunt mai perversi şi lucreaza cu progresiştii din Frankfurt şi Tavistock pentru a elabora metode si mai puternice de influenţa atât a comportamentului cat şi a gândirii noastre. Ei ne-au infiltrat educaţia, bisericile, guvernul , mass-media chiar şi artele .

Recent, mulţi patrioţi s-au trezit din somnul lor şi lupta acum pe frontul politic, cu un oarecare succes aparent, dar acest lucru pare să aibă un efect de ansamblu redus. Pe masura ce au inceput discutiile aprise toata furia razboiului incepe sa se raspundeasca în toate celelalte domenii ale vieţii lor.

Am putea fi înconjurati, dar acum nu este timp pentru cei slabi de inimă. Nu este timp pentru retragere. Războinicii nostri curajosi nu trebuie să mai lupte pe un singur front. Este timpul să ne angajam pe intregul câmp de luptă, cu toată puterea , mintea si spiritul nostru .Asa sa ne ajute Dumnezeu si sa ne conduca spre victorie !
În vremurile de demult, limbajul obisnuit nu a aparut niciodata de la sine. Mulţi au învăţat să citească intr-un anumit mod special, cum a fost studierea Sfintei Scripturi. Vietile lor au fost mult mai grele, dar minţile lor au fost mult mai pure. Aceasta Carte a inspirat pe multi dintre cei mai mari eroi ai istoriei. Unii au fost binecuvântaţi cu Charisma - în sensul ei initial .Daca mai multi dintre noi am fi angajati in studiul si contemplarea acestei Mari Carti ar aparea lideri care sa-i urmăm în această cea mai mare tradiţie. Iar naţiunea noastră ar fi din nou binecuvântata.

http://www.crossroad.to/articles2/011/beaudine/cultural-marxism.htm