google translate

joi, 13 martie 2014

Indignări parţiale

Prioritate de Dreapta

Băsescu, Ponta şi Antonescu au căzut de acord: "trebuie luate măsuri" ca extremiştii ("de dreapta", desigur) să nu mai poată intra în România. O fi vrând Jobbik "doar" Transilvania, dar ce te faci cu bilderbergi ca Etienne Davignon şi Thierry de Montbrial ? Care conferenţiază în România despre disoluţia statelor naţionale şi "avantajele" integrării europene; care mai au şi întrevederi "discrete" cu premierul şi cu preşedintele; fiind şi decoraţi. "Da, dar ei nu sunt extremişti" (n-aşa ?!). Despre extremiştii care organizează marşuri gay şi propaganda aferentă - nimic, desigur...
Certificatele verzi. Sindicatele din industrie ar protesta oriunde, numai nu şi unde trebuie: în faţa sediului Reprezentanţei UE în România şi în faţa sediului PSD, care a negociat Capitolul 14 ("Energie"), înainte de aderarea la UE. Se vede de la un kilometru că Ponta şi Băsescu joacă în acelaşi scenariu: niciunuia nu-i trece prin cap să ceară eliminarea acestei escrocherii, prin care statul ia bani de la cetăţean pentru nişte servicii neefectuate şi-i dă "investitorilor" în energia verde. Iar Băsescu îi face jocul lui Ponta, opunându-se scăderii preţului facturii. Invocă nuştiuce norme UE, iar Ponta invocă interesul cetăţeanului-consumator.

Un comentariu :

Riddick spunea...
Iulie 2004:

'Capitolul 14 Energie, o promisiune indeplinita', a spus Dan Ioan Popescu, ministru de stat, ministrul Economiei si Comertului, pe 23 iunie, cand a fost pusa in discutie, in cadrul Grupului de Largire a Consiliului, inchiderea provizorie a Capitolului 14. Asa cum s-a afirmat si in conferinta de presa a Ministerului Economiei si Comertului din data de 22 iunie, ieri, 30 iunie, s-a derulat ultima secventa in procesul de inchidere a Capitolului 14 - Energie. Finalizarea acestui capitol al negocierilor cu UE reprezinta nu doar indeplinirea unui angajament politic, ci si un pas important in derularea procesului de modernizare si restructurare a sistemului energetic, implicit a unei importante parti din economia romaneasca.

http://www.amosnews.ro/arhiva/dan-ioan-popescu-capitolul-14-energie-o-promisiune-indeplinita-02-07-2004