google translate

luni, 5 decembrie 2011

Vom trăi în altă ţară, vom ieşi lent din istorie

Postare preluata de pe blogul Prioritate de Dreapta

Cam aşa sună propaganda euro(tu)peistă de ultimă oră. Au fost activaţi toţi trepăduşii, toate conservele, toate goarnele. ÎNCHIDEŢI APARATELE (de radio, şi celelalte).

Tot Fanarul, toţi iloţii...
Vom putea intra şi noi în acest club atunci când nu va mai fi nevoie să păcălim lipsa de competitivitate prin artificii monetare, dumping fiscal şi social. Acesta ar putea fi proiectul următorului deceniu pentru România. Pentru cine mai avea dubii, discursul rostit vineri în Bundestag de cancelarul Merkel a arătat că România, alături de Bulgaria, Polonia şi Ţările Baltice, este parte a planului.

Să fie asta în interesul nostru? Da. Fiindcă de mai bine de un deceniu şi jumătate, „Europa" este sursa bunelor reglementări pentru România, fie că vorbim despre justiţie şi administraţie, transparenţă sau concurenţă. Toate acestea au lăsat mai puţin loc pentru abuz din partea elitelor politice, mai puţin spaţiu de manevră pentru oligarhii, mai puţine pârghii pentru ticăloasa administraţie.

Desigur, noua Europă, noua noastră ţară, nu va fi una perfectă şi va trebui să ne luptăm din greu pentru a ne apăra interesele - cele legate de continuarea politicii de coeziune sau de politica agricolă, spre exemplu. Nu va fi totul chiar o poezie. Dar cunoaşte cineva un alt proiect mai bun?

Vom trăi în altă ţară (Ovidiu Nahoi, Adevărul)


Viitorul naţiunii pare şi el sumbru, în următoarele veacuri sîntem trecuţi printre primele popoare care vor dispărea din istorie, împreună cu vecinii unguri.

Nu cred totuşi că vom dispărea, pot interveni o serie de factori care ar putea asigura supravieţuirea noastră: de la politici de natalitate mai generoase pînă la naturalizarea străinilor, fie ei asiatici sau din continentul african. În fond, limba ne va asigura identitatea etnică iar amestecul cu alogeni nu este nicidecum o noutate în lunga istorie a valahilor, ca să vorbesc istoric.

O lentă ieşire din istorie (Daniel Vighi, Dilema veche)

Sau poate se va ivi un Cromwell al României.