google translate

sâmbătă, 27 decembrie 2014

Nea Nicu față cu siguranța națională

Ţăranul Amar




Anacronic:
Legea securității cibernetice – votată. Evaziunea fiscală infracțiune care afectează siguranța națională – va fi sigur votată.
Ai grijă ce-ți dorești să nu ți se întâmple! Discursul public al unor deștepți de pe la Bucale care rezolvă toate problemele țării prin „mai buna colectare” se transpune în legislație. Politicienii corupți sau doar inconștienți exagerează pericolele pentru întărirea statului, adică tot a politicienilor.
Nea Nicu e muncitor necalificat încadrat ca personal de curățenie la o cantină socială. Patronu’ are și un restaurant-autoservire și, ce nu se vinde, bagă pe cantină. Primăria decontează. Lăturile le ia nea Nicu acasă să-și hrănească porcii.
Nea Nicu avea 2 porci. Pe unu’l taie pentru el. Și-a luat liber de la muncă. Pe celălalt l-a vândut ca să-și „învelească casa”. Nea Nicu nu a declarat veniturile din vânzarea porcului și, ca să folosesc limbajul din comunicatele de presă ale instituțiilor, s-a sustras de la plata impozitului pe venit și a contribuției la asigurările sociale de sănătate, păgubind astfel bugetul consolidat statului. În cauză, vor începe cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute la art-lit-din-Legea 241/2005.
Din audierile martorilor și înregistrările aflate la dosar, rezultă clar că nea Nicu a premeditat fapta. Într-una din discuțiile înregistrate ambiental, nea Nicu îi spune soției că nu trebuie să se împrumute la CAR să schimbe tabla de pe casă fiindcă speră să obțină un venit important din vânzarea porcului. Nea Nicu și-a propus să obțină 9 lei pe kilogramul de porc în viu. Așa reiese din discuțiile cu soția dar și din declarația martorului Vasile căruia nea Nicu i-a relatat modul de operare. Pentru nea Nicu, asta era socoteala din vară.
Într-o altă discuție înregistrată ambiental, nea Nicu se gândește să facă porcul de 150 de kg până la (în discuție apare un personaj Ignat, asupra căruia se vor extinde cercetările) și chiar dacă prețul în viu va fi de doar 8 lei va câștiga mai mulți bani. Oricum lăturile sunt gratis și poate încasa douășpe milioane în loc nouă jumate.
Încă nu se întâmplă, dar viitorul e aproape! Prin OG 8/2013, țăranii sunt obligați să plătească impozit pe norma de venit. Nu a îndrăznit nimeni să le ceară banii dar, poate, de frica SRI și DNA care vor avea atribuții în combaterea evaziunii, inspectorii ANAF vor merge pe la nea Nicu.

Un comentariu:

Riddick spunea...
UNANIMITATE la votul legii ticăloase:

http://riddickro.blogspot.ro/2014/12/puterea-si-opozitia-unanimitate.html