google translate

marți, 11 iunie 2013

LE SPUNEAM BOILOR CĂ-I FACE BĂSESCU ŞI NU MĂ CREDEAU !

Prioritate de Dreapta

Mă rog, urmează confirmarea finală...

Boarfa pusă de UNPR-PDL la Curtea Constituţională la indicăţiile lui Băsescu va fi aproape sigur numită judecător la CEDO din partea României, lăsând majoritatea USL-ului, ca să treacă amendamentul cu reducerea cvorumului la 30%, iar Băsescu să-şi poată prosti în continuare tot mai puţinii susţinători (va pretexta: "Nu mai am majoritate la CCR, deh... dar, ştiţi ! Eu am fost împotrivă !").  

Desigur, se putea da un vot favorabil pe faţă, dar trebuia acoperit Băsescu, scos din cauză, este util în continuare, ca să mimeze şi să compromită dreapta !

Eurocartelul USL-PDL-UDMR vrea să treacă regionalizarea ("revizuirea") de referendum, şi reducerea cvorumului este de ajutor (deşi cred că nici măcar 30% nu vor veni; vor falsifica iar cifra de participare, ca în 2003 ?). Acum, majoritatea va depinde de votul judecătorului numit de UDMR (ce, credeţi cumva că "UDMR nu vrea regionalizare" ?!). Iar CEDO va avea de ales dintre trei candidaturi propuse de guvernul României, una fiind cea a lui Motoc: ce, credeţi că "CEDO/UE nu vrea regionalizare" ?!

Treaba a mers ceas, s-au potrivit toate: momentul schimbării parţiale de componenţă a CCR, cu momentul votului final la legea cu reducerea cvorumului, data-limită (7 iunie) de depunere a candidaturilor, negarea manevrei de către Ponta ("Habar n-am !"), şi amânarea unei contestaţii a lui Băsescu privind legea statutului parlamentarilor. Ca să vină la dezbatere "cvorumul" DUPĂ "statut", taman bine ca să avanseze procedurile pe linie de guvern, parlament şi CEDO, şi să se completeze locul de la CCR înainte de discutarea contestaţiei opoziţiei.

Gândul :

Iulia Motoc lasă CCR pentru un post de magistrat CEDO. Cine este pesedistul care care vânează postul de judecător constituţional
 

Ministerul Justiţiei a publicat lista candidaţilor pentru funcţia de judecător CEDO din partea României. Pe listă se regăseşte şi numele Iuliei Motoc, actual judecător al Curţii Constituţionale. În cazul în care Iulia Motoc va fi aleasă judecător CEDO din partea României, balanţa de putere din cadrul CCR se va modifica din nou, de această dată în defavoarea preşedintelui Traian Băsescu. Unul din numele deja vehiculate pentru locul Iulie Motoc la CCR este cel al senatorului PSD Ioan Chelaru. Unele surse au explicat şi că votul Iuliei Motoc a fost esenţial în alegerea noului şef al CCR.

Potrivit Ministerului, la selecţia pentru CEDO s-au încris: Cristina Coteanu, Bianca Guţan, Codrin Miron, Iulia Motoc, Tudor Panţîru, Florin Streteanu, Paul Vasilescu. Cele mai mari şanse pentru funcţia de judecător CEDO le are Iulia Motoc. Surse politice au declarat pentru gândul că numele Iuliei Motoc a fost agreat în cadrul USL ca propunere fermă a României pentru CEDO.