google translate

miercuri, 12 iunie 2013

ESCALADAREA

Revizuirea Constituţiei: atac împotriva României

 Prioritate de Dreapta

Lumea nu tropăie pe loc de nerăbdare să se ducă la referendumul de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei"), iar aiurelile care se tot adaugă de către comisia de revizuire fac mai improbabilă o validare a sa, chiar şi la un prag de 30%. Varianta falsificării cifrei de participare (ca în 2003) nu poate fi exclusă, dar s-ar face cu costuri şi riscuri mari. Acum are (cam) toată lumea net.

Anunţul lui Băsescu, de convocare al unui alt referendum, care l-ar repeta pe cel din 2009, mă duce cu gândul la un plan care să ducă la trecerea celui principal, de regionalizare. Fiindcă ăsta-i obiectivul "lor" real: regionalizarea !

Până acum, vedeam altfel scenariul. Scrisesem aici: "Un referendum de demitere, suprapus cu cel de revizuire a Constituţiei, ar aduce mai multă lume la vot, mărind şansele de validare a celui constituţional (care ar include şi regionalizarea). Altfel, variantele ar fi invalidarea sau falsificarea cifrei de participare, ca la cel din 2003."

Vorba lui Conu' Mişu ("Supralicitarea"): "În plus, se fac că se bat între ei usliștii cu băseștii, doar-doar se revigorează curentul antibăsist pentru a fi canalizat înspre participarea la votul sinucigaș, pentru națiune, din toamna ultimă. Cică băsismul se opune modificării, deci modificarea e bună, veniți, veniți, avem de toate și i-o tragem Băsescului din nou (!? care din nou ?)."

Revizuirea Constituţiei: atac împotriva României