google translate

sâmbătă, 6 august 2011

SUNTEM DEZAMAGITI !

Dupa ultima vizita a FMI in Romania si aprecierile pozitive la adresa economiei romanesti facute de domnul cu pantofii rupti , care ne controleaza pe noi , Jeffrey Franks, puterea s-a declarat multumita ca Romania este pe drumul cel bun si are viitorul roz. Ni se spune ca stam bine si ca altii o duc mult mai rau.

Cand ii intrebam insa pe romani ce cred despre viata lor vom descoperi ca ei nu sunt deloc multumiti.

Din contra : ROMANI SUNT DEZAMAGITI . PROFUND DEZAMAGITI !

Daca veti calatori putin prin tara de la nord la sud si de la vest la est veti descoperi ca romanii sunt foarte suparati si dezamagiti de actuala putere .

Care sunt cauzele ?

Pe langa cele obisnuite : ca am fost din nou mintiti, ca nu s-au realizat promisiunile de la alegerile din 2008 privind dezvoltarea economica, industriala, agricola si turistica a tarii ,mai exista o cauza pe care n-am intalnit-o pana acum, de cand traiesc :

In perioada actualei puteri romanii au fost profund umiliti si batjocoriti, poate mai mult ca niciodata in istoria tarii.

Au fost categorisiti ca fiind : lenesi, puturosi, hoti,asta in timp ce tocmai intram sub ocupatia corporatiilor multinationale unde cea mai mare productivitate pe angajat se obtine cu romani si unde se intalnesc tineri care mor din cauza muncii extenuante.

Tin minte cum presedintele Basescu a afirmat in 2006 ca aderarea la UE va duce la disparitia unei multitudini de firme mici romanesti pentru ca vor intra pe piata corporatiile multinationale. Traian Basescu stia deci inca de atunci ca romanii vor fi pur si simplu desfiintati ca prezenta economica pe piata si ca vor renunta astfel la suveranitatea lor ( cel putin la cea economica). Intrarea in UE a facut sa dispara mugurii capitalismului real in Romania , rasaritI dupa 1989.

Aducand corporatiile multinatioanale si dand frau liber relatiilor pe care acestea si le-au facut cu guvernarea a fost distrusa dreapta autentica din Romania.

Corporatiile multinationale au ca scop principal preluarea monopolului asupra pietelor ,distrugand concurenta si astfel, economia de piata. Ele sunt dusmanii capitalismului autentic ,bazat pe proprietate privata si concurenta.

Actiunea de desfiintare a firmelor mici a fost inceputa inca de pe vremea cand TB era primar al Bucurestiului ,prin anul 2000 cand a hotarat sa fie anulate autorizatiile chioscurilor din Bucuresti dand astfel frau liber supermarketurilor ca sa ne ia sub ocupatie piata alimentelor.

Da, suntem sub ocupatia supermarketurilor : Carrfour ,Auchan, Penny, Lidl, Plus, Kaufland, Mega Image ,Metro,Obi,Selgros, Baumax, Hornbach, etc ne vand mancarea si cele necesare traiului zilnic iar profitul lor se duce in Germania, Franta, Austria.

Tin minte niste vecini care aveau un chiosc la colt si care munceau de dimineata pana seara ca sa-l dezvolte. Le-a fost anulata autorizatia si au inchis. Din intamplare, la scurt timp l-am vazut pe fostul proprietar al chioscului angajat la Carrfour .Schimbarea infatisarii lui a fost dramatica : din barbatul mandru si semet pe care-l cunosteam, stapan pe viata sa si a familiei sale ajunsese un om cu umerii lasati, mic si umil, pe care se vedea depresia. Nu mai stiu nimic despre aceasta familie.am auzit ca ar fi renuntat la « job »-ul de la supermarket.

Sper sa-si fi revenit.

Astfel a fost distrusa initiativa privata romaneasca in comertul cu bunuri de consum

Hai sa zicem ca in felul asta am fi platit pretul reindustrializarii Romaniei . Dar unde sunt rezultatele ?

Cate investitii straine in industria producatoare a Romaniei s-au facut in ultimii 8 ani ?

Ce industrie are Romania ?

Ce agricultura are Romanie ? Politica UE privind agricultura romaneasca este de subdezvoltare .

Ce turism are Romania ,cand algele invadeaza plajele iar dna Udea explica « semi-doct » : ca de vina este eroziunea tarmului?

Plajele sunt acaparate de hotelieri care le acopera cu sezlonguri ce trebuiesc inchiriate ,fara sa mai lase loc celor care vor sa-si puna cearceaful direct pe nisip.

S-au desfiintat micile chioscuri de pe plaja ale pescarilor care vindeau (cu casa de marcat) peste prajit proaspat,(prins de 1-2 ore ) si s-au inlocuit cu beach barurile cu denumiri revolutionare de tip « EL GRANDE COMANDANTE » cu poza lui Che Guevara si care vand bauturi alcoolice si pun muzica la maximum.

Nu, n-a fost o guvernare de dreapta autentica care sa aduca prosperitate romanilor . A fost una de soft dreapta , disimulata care a adus corporatiile multinationale spre propriul folos. S-au folosit lozinci de dreapta , s-a mimat dreapta si s-a actionat la stanga.

Dupa intrarea in UE care a distrus micii capitalisti romani si care ne-a adus in cativa ani aproape de faliment , crescad datoria publica a Romaniei la niveluri de neconceput in cele mai grele timpuri ale comunismului , s-a venit la guvernare in 2008 cu prima masura care ne-a lasat cu gura cascata : impozitul fortetar care a pus capat altor mii de firme mici romanesti.

Adevarul iese insa la iveala intotdeauna.

Am crezut ca actuala guvernare ne va face sa fim mandri ca suntetem romani , ca vom tine capul sus si ne va apara de purtarea aroganta a celor cu tendinte colonialiste.

S-a dovedit insa ca guvernantii nostri au mentalitate de sluga. Sluga la UE.

S-au umplut de penibil sustinand moneda euro care se prabuseste sub ochii nostri . Nu ne-ar fi pasat daca o faceau in nume propriu ,dar ne-au compromis si ne noi romanii care nu credem in euro, si NU credem in UE. Este o organizatie corupta care ne-a adus saracie.

Nu aveam nici o asteptarea de la PSD si Iliescu, dar am crezut in actuala guvernare si ne-a dezamagit. Iar lucru acesta este si mai grav !

Mai avem cateva dezamagiri :

Suntem dezamagiti de elitele noastre, de oamenii de cultura si arta pe care pana nu demult ii apreciam, respectam , si chiar ii iubeam. Ce-am descoperit ? Ca si acestia, prin diverse ONG –uri sau Grupuri de Dialog Social sau alte organizatii nu fac altceva decat sa ne discrediteze ca popor.

Se intrec sa ne umileasca si sa ne jigneasca la nesfarsit. Dizidentii de ieri au devenit tradatorii de azi care scriu in mass media romaneasca , blamandu-i incontinuu pe romani.

Mai exista de asemenea si o « retea » organizata de romani de pe diverse meridiane ale globului care activeaza mai ales pe bloguri sau in mass media si care au aceeasi indeletnicire : sa ne discrediteze, sa ne umileasca si sa raspandesca o imagine a unei populatii netrebnice , de mana a doua care trebuie tinuta sub supraveghere cu camere video si amprenta digitala .

Da, suntem DEZAMAGITI de toti cei de mai sus .

Am sperat sa avem guvernanti mandri, demni si chiar orgoliosi ca sunt romani si care sa sustina Romania in lume cu grija si dragoste .

Care sa aiba educatia si cultura necesara pentru a reactiona cu demnitate ori de cate ori propriul popor este jignit.

N-ati facut acest lucru ! Ne-ati DEZAMAGIT .

N-ati sustinut Romania cu mandrie si dragoste . Nu iubiti cu adevarat Romania si pe romani.