google translate

duminică, 24 august 2014

Trebuie oprită mascarada antinaţională din Oraşul Unirii

Prioritate de Dreapta




Cetatea Alba-Iulia a fost renovată şi asta nu-i deloc rău, însă în loc de muzeu în aer liber a devenit un loc de propagandă antinaţională, prin reconstituirea în regim permanent - cu uniforme tip secolul al XVIII-lea, pălării tricorn şi peruci - a atmosferei din vremea ocupaţiei străine (austriece) din Transilvania. Scopul ? "Normalizarea" condiţiei de naţiune ocupată, inducerea acceptării condiţiei de popor de rangul doi. În context transilvănean, apar şi alte conotaţii.
Nu-mi amintesc să fi aflat de reconstituiri ("reenactments") în regim permanent, cu uniforme britanice prin SUA sau India, ori spaniole prin America de Sud. Se întâmplă doar când şi când, la comemorarea vreunui eveniment, sau ca happeninguri temporare, organizate în mod privat.
La Alba-Iulia mai apar câteodată (nu permanent !) şi "daci şi romani", dar numai ca metodă de marketing pentru propaganda anti-identitară, cea cu tricornurile şi perucile.
Tocmai aici şi-a găsit loc Festivalul Dilema veche 2014, cu un program axat pe atacul anti-identitar ("Ieşiţi din cochilia naţională!"), şi susţinut de cunoscuţi trepăduşi deconstructivişti de şcoală Soros.
Ar cam fi cazul să se închidă mustăria.