google translate

marți, 27 ianuarie 2015

Mascarada impozitării profitului (II)

Prioritate de Dreapta

Microîntreprinderile, care nu reprezintă nici 10-15% din cifra de afaceri pe ansamblu, plătesc ca impozite în contul profiturilor realizate mai mult decât întregul capital străin care obţine pe plan real spre 70% din totalul profiturilor.
Ilie Şerbănescu (Jurnalul Naţional): 
Aplicând liniar rata menţionată de neplată ar rezulta că, din ceea ce ar trebui să plătească sub forma impozitului pe profit, capitalul străin nu plăteşte decât vreo 14%, iar cel românesc vreo 38%! Numai că ştim că circa o treime din firmele româneşti, reprezentând aşa-numitele microîntreprinderi, plăteşte în contul profiturilor pe care le realizează nu impozitul de 16% pe profitul declarat, ci impozitul de 3% pe încasări, unde rata de plată reală este între 90 şi 100%. Or, dacă o treime din capitalul românesc plăteşte practic integral impozite în contul profiturilor realmente obţinute, înseamnă că restul de două treimi din capitalul autohton şi în întregime capitalul străin plătesc şi mai puţin decât în proporţiile calculate anterior.

O imagine pur apocaliptică se conturează! 1) Doar vreo 2,7 mld euro se încasează la bugetul statului din impozitul pe profit, ca urmare a impunerii cu 16% a numai 16,6 mld euro din cele aproape 80 mld euro profituri reale obţinute şi care ar trebui impozitate. Peste 60 mld euro se evaporă în fiecare an înainte de impozitare, grosul prin străinătate. 2) Microîntreprinderile, care nu reprezintă nici 10-15% din cifra de afaceri pe ansamblu, plătesc ca impozite în contul profiturilor realizate mai mult decât întregul capital străin care obţine pe plan real spre 70% din totalul profiturilor. 3) Aceleaşi microîntreprinderi plătesc impozite în contul profiturilor efectiv realizate între două şi trei ori mai mult decât restul capitalului românesc. 4) Te apucă ameţelile la constatarea că, în contul impozitării profiturilor real obţinute, capitalul străin nu plăteşte 85-90% din ceea ce s-ar cuveni să plătească, iar capitalul românesc nu plăteşte 60-65% din ceea ce s-ar cuveni să plătească!

Este de tolerat o asemenea stare de lucruri? Nu! Este de schimbat? Da! Poate fi schimbată? De asemenea, da! Se vrea însă o schimbare? Nu! Aceasta este problema! Pentru o schimbare ar fi de ajuns a înlocui impozitarea propriu-zisă a profitului cu o derizorie impozitare a cifrei de afaceri (adică generalizarea impunerilor din cazul microîntreprinderilor), care nu poate fi evazionată! Ascunderea faţă de fiscalizare a profitului este posibilă pentru că păgubit este doar statul. Incercarea de ascundere faţă de fiscalizare a încasărilor nu este posibilă pentru că intră în coliziune cu interesele plătitorilor care sunt şi ei privaţi. Dacă însă nu se vizează a se schimba ceva în România şi statului român nu i se va conferi rolul de a şi face ceva pe linia dezvoltării ţării, atunci nu are rost a se întreprinde nimic în fiscalizarea profitului. Oricum, însă, impozitarea profitului în actualele condiţii trebuie desfiinţată. Si cu şi fără cele 2,7 mld euro din această impozitare, statul român este acelaşi. Mascarada trebuie să înceteze! Măcar să oficializăm jefuirea statului român şi a ţării numite încă România.

2 comentarii :

Simeone spunea...
Amerlo-DNA-ul se ocupă doar de găinarii români în timp ce conglomeratele transnaționale jidano-anglo-saxone cu resurse umane și materiale uriașe, rămân neatinse.

Impresia artistică; România este o țară (coruptă)...

Să vină DNA-ul!!!
https://www.youtube.com/watch?v=kVKwIeWAJHc

Riddick spunea...
Pâi, da. Nici cozile lor de topor nu sunt atinse (Băsescu, Udrea, Roman, Geoană, Ponta, Tăriceanu...).

luni, 26 ianuarie 2015

Cheia mesajului directorului SRI la B1 TV
Domnul Maior se cere afară

Prioritate de Dreapta

Cotidianul:

Interviurile şefului poliţiei secrete încep, mai nou, să fie calea potenţializării pericolelor la care trebuie să se aştepte militanţii societăţii civile, criticii managementului instituțional al securității, oamenii politici, judecătorii Curţii Constituţionale, gazetarii independenţi și orice alt cetăţean care ar cuteza să pretindă legi clare, predictibile, cu garanţii constituţionale efective pentru toate actele serviciilor care intruzionează drepturile şi libertăţile fundamentale.

Când şeful celei mai temute poliţii secrete afirmă, cităm : “(…) la momentul în care se va întâmpla o catastrofă voi şti spre cine să arăt cu degetul” , toţi ce vizați înţeleg că în spatele acestei exprimări diplomatice stă ameninţătoarea secure a războiului nevăzut, iar generalii domnului Maior au fost dezlegaţi să o folosească.

Reiterarea presiunilor cu ţinte precise, Curtea Constituţională, din nou acuzată de “crearea unui vid legislativ” şi “comentatorii patetici lipsiţi de viziune sau de inteligenţă”, ne dezvăluie dimensiunile şi calităţile, pe care trebuia să le fi intuit şi până acum, ale unui personaj cu argumente precum: “Mă interesează aspectul raţional, juridic legat de aceste legi. Noi considerăm că ele sunt concordante cu exigenţele şi ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, unde sunt, de asemenea, expert(n.n. câtă modestie !) (...) şi doctoratul meu e luat în acest domeniu. Garantez că toate aceste lucruri au fost avute serios în vedere de juriştii serviciului (…)."

Noi credeam că, în “materie de drepturi ale omului”, potrivit Constituţiei României, peste expertiza și deciziile Curţii Constituţionale nu poate să existe o altă autoritate. Ei bine, ne-am înşelat ! Există, “Noi considerăm (…) doctoratul meu” şi “juriştii serviciului (…)”.

Domnul Maior a realizat exact ce a spus, dar asta a fost maniera în care a voit:

1. Să se ceară afară, ori, dacă nu,

2. Să se înţeleagă că, în curând, Curtea Constitutională ar putea rămâne fără cvorum, deoarece judecătorului Greblă îi vor urma şi alţi membri ai Curţii, chemati pentru probe de scris şi voce, la filiala D.N.A. a S.R.I.

18 comentarii :

Crystal Clear spunea...
Uite ce scrie aici...

https://www.facebook.com/groups/RomaniaRidicateDinGhenunchi/permalink/842629642460943/
Anonim G spunea...
Delirrrrrrrrr!
Syriza a cistigat !
Turbeaza e.u .!
Desprinderea francului elvetian de euro si alegerile din Grecia, momente de inflexiune !!!
Sa vezi acum ce mizerii vor iesi din gura unor ''analisti'' !
Riddick spunea...
Crystal Clear:

Tare articol, îl pun la comentarii.

Anonim G:

EXCELENT !
Riddick spunea...
Masonul vopsit la par din fruntea SRI-ului, agent al Statelor Unite,a iesit din adormire: interviu pentru “Evenimentul Zilei”!

Vezi : INTERVIU EXCLUSIV. Directorul SRI, George Maior, despre riscurile lipsei unei legislaţii care să identifice posesorii de cartele pre-pay
Autor: Dan Andronic, | luni, 21 iulie 2014 / Evenimentul Zilei.

... Cat esti de nemernic sa minti in halul asta?! In 2012 cand au fost atentatele de la Burgas, nu ai scos niciun cuvant si acum te trezesti sa spui ca “teroristul” folosea cartele pree-pay?! Ai impresia ca exista 19 milioane de prosti in tara acesta si tu, sluga umila a CIA-ului, esti geniul absolut al Romaniei?!
... Ai venit la birou si te-ai facut de ras fata de generali, erai vopsit la par, pensat, dat cu lac incolor pe unghii si dupa sedinta radeau in hohote: “Maior are si sutien roz pe sub camasa?”. Dupa luni de zile s-a aflat ca iti injectezi botox in fata pentru riduri…
Ofiterii sunt angajati cu 1.600 RON si tu porti costume de mii de euro si ceasuri de 35.000 de euro la mana. Ipocrit nenorocit ce esti! In baza la “Antitero” colcaiau gandacii si Coldea, generalul S.R.I. cu multe stele, isi construia viloi la marginea Bucurestiului…

Hai sa ne aducem aminte de niste lucruri:
1. Lautarul Dan Andronic – Evenimentul Zilei – este finul lui Dan Ioan Popescu, mafiot mason si prieten de ani de zile cu Maior de la SRI. De unde a avut Dan Andronic aproximativ UN MILION de euro sa isi faca nunta la Monte Carlo? Toti invitatii din Romania, greii mafiei masonice din PSD, au fost cazati la un hotel de lux pe cheltuiala lui Andronic. Lautarul de Andronic se plimba pe strada in Porsche, propietatea lui Dinu Patriciu, si la nunta lui doar sampania a costat 85.000 de euro!
Mizeriile de mafioti ca Maior, Nastase, Coldea, Popescu, Andronic, fac bani dupa modelul Cosa Nostra: se inrudesc intre ei ca totul sa ramana in familie!
Andronic este baiatul unui fost colonel din cadrul Securitatii Romane si de acolo are toate relatiile cu slugi mizere si vandute ca Maior! Asta face Andronic: mananca si de la SRI sa-l promoveze pe Maior, cere cam 3.500 de euro peinterviu, si intr-o perioada se lipise si de Nicolae “Niro” Dumitru, patronul complexului comercial “Dragonul Rosu” si partener de afaceri al SRI-ului.
Mafiotul mason Dan Ioan Popescu, gasca veche de mafioti cu Mitrea, Nastase, Hrebenciuc, Maior, la ora actuala este fugit in Italia cu zeci de milioane de euro si cheltuie banii fara grija! Finul Andronic sta in Romania si face pe “democratul”! Nu aveti idee cate milioane de euro a mancat lautarul de Andronic de pe urma lui Adrian Nastase! [...]
Riddick spunea...
continuare

Pe masa procurorilor nu ajung toate aceste mizerii si daca se incumenta unul dintre ei sa isi bage nasul pe unde trebuie, este atat de inconstient sa traiasca cu impresia ca el poate pune la pamant mafia masonica, atunci se pun in functiune metode specifice: mai o bataie pe la scara blocului, mai o plimbare la padure, il descopera ca trage cocaina pe nas sau este pedofil…ca in Romania!

2.Cristian Burci.Un film de 20 de minute, care conține informații incendiare despre Cristian Burci, proprietarul unor instituții media, printre care Adevarul.ro și Prima TV, a fost prezentat în anii ‘90 de CBS News, în cadrul emisiunii 60 Minutes. Cristian Burci este numit de către jurnaliști „baby broker”, intermediarul prin care familiile române își vindeau copiii. Reportajul e realizat cu camera ascunsă imediat după Revoluţie, de către televiziunea americană CBS, în cadrul emisiunii “60 minutes”, una dintre cele mai prestigioase producţii de televiziune de peste Ocean. Este o anchetă despre vânzările de copii din România, prin diverşi intermediari, către cetăţeni americani. Vânzări, nu adopţii. Printre aceşti intermediari se număra şi un anume Cristian... Un “baby broker”, aşa cum a fost numit de jurnaliştii americani...
În zilele noastre, domnul Burci are Adevărul, are Prima, are Dilema şi alte câteva flecuşteţe media. Adevărul este acum o tribună frecventabilă pentru domnul Traian Băsescu şi doamna Kovesi.
Două firme controlate de omul de Top 300 sunt acuzate că au căpuşat CFR. De societatea naţională au fost lipite două firme care au primit sume fără acoperirelegală. Aici se face referire la un dosar DNA. Dosar în care nu s-a mai întâmplat nimic...
3. Remus Truica, fostul sef de cabinet a lui Nastase si amantul secret al Florianei Jucan,(de la Evenimentul zilei) ,facea milioane de euro cand era Nastase in putere si la ora actuala s-a mutat frumos pe o insula exotica si cheltuie banii cu fete, petreceri, sampanie! Cum sa vorbeasca Maior ceva din moment ce el era de fata cand se semnau contractele si se imparteau banii in birou la Natase?! Maior se lupta cu teroristii, extremismul si internetul. SRI-ul trebuie sa justifice in mod legal sutele de milioane de euro primite de la bugetul statului (in aceasta categorie nu intra si spagile primite de la mafie si politicieni, plus un alt gen de trafic). [...]
Riddick spunea...
continuare

4.Mircea Basescu, cu foarte multi ani in urma, a strans milioane de euro din portul Constanta pentru campania electorala a lui Traian si asa a ajuns presedintele tarii.
- Mircea mai are o combinatie buna undeva langa Agigea: cumpara carne de hamburgeri prin intermediul soldatilor americani si pe urma o redistribuie catre McDonald’s, KFC, Burger House, etc. Bani frumosi…
- Florian Coldea, general S.R.I. cu multe stele,baiatul” adoptiv” a lui Basescu, a intrat urat de tot in Mazare pentru a controla toata felia de pe zona Constanta: marfurile care ajung in tara sa fie scutite de taxe. Milioane de euro lunar…
- Mircea a avut o relatie cu o bruneta de 30 de ani, superba tipa, si dupa cateva luni de zile cineva de la “servicii” i-a atras atentia: “Vezi ca aia este ofiter de informatii si este plantata acolo pentru un scop”. Cam de acolo a inceput sa se sparga buboiul cu gasca lui Basescu: hotelul lui Udrea din Dubai, milioane lui Videanu si combinatiile lui Bebe Ionescu, cuscrul lui Basescu, constructiile cumparate in Panama, etc. Realizati si dumneavoastra de ce l-au “legat” pe Mircea Basescu…
5.Sebastian Ghita de la RTV, Bercea Mondialul, Gruia Stoica, altii ca ei, fac parte din proiectele ultrasecrete ale serviciilor secrete romanesti: prin ei se spala munti de bani, sute de milioane de euro anual.
Bercea este creatia colonelului Tache, “veteranii” isi aduc aminte cine trimitea pe vremuri note semnate cu numele de “Silvestru”, ofiter care a facut parte din reteaua Comertului Exterior condusa la un moment dat de Cornel Burtica de la Paris, cel care s-a indragostit de Ponta (omul era homosexual si Ponta a stat in casa la el). Tache este nume conspirativ…
Nu avem timpul necesar sa va explicam cum pe langa SRI/SIE/DGIA/DIPI/SPP, structurile de informatii cunoscute de dumneavoastra, mai exista alte zeci de structuri atat de bine ingropate, organizate militar, ca nimeni nu are habar pana unde se intind si cu ce se ocupa in realitate. Asemenea structuri functionau inca de pe vremea lui Nicolae Ceausescu si nici macar apropiatii fostului presedinte al Romaniei, nu indrazneau sa isi bage nasul pe acolo.
Cu Bercea s-a mers de la bun inceput pe conceptul de integrare europeana a tiganilor si tinut ca paravan pentru banii spalati in Romania. L-au spalat, l-au aranjat, l-au scos in fata, l-au bagat cu sila pe unde trebuia, de s-a trezit tiganul mare imparat. Cu ajutorul ofiterilor plantati in mass media, sau a surselor de informatii, oamenii erau manipulati cu “puternicul” Bercea si cum sa dadea tiganul in spectacol. In tot acest timp pe la spate, in underground cum le place serviciilor secrete, se albeau tone de bani…
Nu stam acum sa discutam tot cazul lui Bercea, dar trebuia tinut in fata pana incepeau sa soseasca banii pentru integrarea tiganilor: sute de milioane de euro. L-au pus pe tigan pe langa diferite personalitati politice sa va vada Europa ce tara “libera si democrata” suntem noi. Modelul a fost pus in scena cu succes demafia italiana de pe zona Catania: lunar incaseaza milioane de euro de la statul italian de pe urma imigrantilor. Cam asta vroiau sa faca si cu tiganii din Romania…
Din muntele ala de bani se arunca si cateva sute de mii de euro pe la jurnalisti, sa aiba aia spor ca se urle cu “rasismul si discriminarea”.
(...)
In anul 2005, jidanul Frank Timis, Zinermann pe numele adevarat, traficant de droguri pe zona Australia-Canada-Insulele Baleare, sponsorizeaza o intrunire NATO la Bucuresti. Printre participanti se numara si George Cristian Maior, viitorul nas al lui Victor Ponta si un an mai tarziu directorul Serviciului Roman de Informatii. Maior avea legaturi vechi cu Frank Timis si mafia jidoveasca din Canada, Liviu Maior, tatal lui, pe vremea cand era amabasador in Canada, a stat intr-o casa care apartinea corporatiei Gold Corporation (!) via Frank Timis. O povestea foarte complicata cu ramasitele unor retele de spionaj ale Mossadului de prin Canada, care vindeau un anumit gen de informatii catre FSB (KGB) si Liviu Maior care ,inca din anul 1982 era banuit ca joaca la doua capete. [...]
Riddick spunea...
continuare

George Maior, mason si directorul SRI-ului: “SRI-ul este pe primele patru locuri din lume; stapanii coloniei noastre, le sarut mana, au spus ca suntem remarcabili”.


In partea stanga il avem pe Costin Georgescu, mason si fostul director al SRI-ului, sluga umila a Mossadului. In centru il avem pe masonul Mircea Gheordunescu (general SRI), cel care l-a bagat pe Florian Coldea in masonerie.


Mircea Gheordunescu, general mason din cadrul SRI-ului si “nasul” lui Florian Coldea
(Mircea Gheordunescu (general SRI), cel care l-a bagat pe Florian Coldea in masonerie: “Il avem aici pe tanarul Coldea, da, da, l-am bagat acum in loja noastra satanista a masonilor, fratilor masoni si mafioti, ne asteapta un viitor de milioane de euro, vom implementa democratia noastra masonica”.)


Florin Cosmoiu (stanga), Visinescu Dumbrava, sclavul lui Coldea (mijloc) si “Mananca Pixuri” – „ Apara” tara de miliardele de atacuri teroriste!
Visinescu Dumbrava de la SRI, mizeria bolsevico-stalinista care viseaza la arestarea romanilor ca in anul 1953!
Bucuresti, iulie 2014, intr-unul din beciurile Securitatii Staliniste din 1947 –
Tovarasul general Dumitru “Visinescu” Dumbrava se adreseaza cadrelor:
” Ba tovarasi, he, he, au crezut ca au scapat de noi?! Au spus idiotii ca s-a terminat cu Securitatea Stalinista – 1947, nu-i asa??! Hehehe, heheheheh, ‘ai dracului de idioti cum i-am prelucrat dupa metode specifice la creierii capului:“Serviciul Roman de Informatii este o institutie moderna, civilizata, adaptata anului 2014, secolul XXI, ne-am desprins cu totul de mentalitatea din trecut. In institutia noastra lucreaza oameni tineri, cinstiti si corecti, care isi iubesc tara in adevaratul sens al cuvantului, nici macar nu putem sa discutam de metode staliniste, este o absurditate. SRI-ul este garantul libertatii de exprimare in Romania!“.
Hehehehehehe, hehehe, auziti ba tovarasi ce le-am spus si idiotii chiar au crezut…aplauze ca va zdrobesc oasele! Asa ba, asa tovarasi! Bun, bun, liniste tovarasi si sa continuam…25 de ani de a trebuit sa ne ascundem, nu am putut sa-i mai ridicam din casa si sa-i torturam, sa le zdrobim os cu os, sa le facem procese la comanda, sa radem cand tasnestele sangele din ei, dar astazi, cu ajutorul puternicilor stapani ai coloniei noastre de la Washington si Ierusalim, CIA si Mossad, tortionai mai mari ca noi, a sosit momentul sa ne luam revansa:procedam ca pe vremea tatucului Stalin! Scoateti caietul si notati:
1. Cine mama dracului sunt aia care m-au filmat in fata Comisei parlamentare? Face ca unii cu drepturile omului de la Helsinki, adica spioni straini ba tovarasi! Aflate adresele de acasa si batuti cum trebuie: pusi jos si urcat cu picioarele pe ei! Nu-i omorati…deocamdata!
2. Directorii Vodafone, Cosmote si Orange care au participat la conferinta si au indraznit sa ma combata: dosare de pedofilie si trafic de droguri!
3. Bloggerii, ziaristii, ONG-urile, toti care au combatut legea noastra: aflati unde stau si batuti cu rangile de fier. Tocati ma, facuti pasta de mici…p…e mamii lor de banditi iecstremisti
4. In prima faza trebuie sa avem 1.500 de arestari pe luna, dupa care marim numarul la 3.000. Golim tara de banditi si teroristi!Offfff, of, cum se rascoleste sufletul in mine, iote asa ca un foc ma arde: ce putere avem noi in tara aceasta! Cum ii luam noi din casa si ii aduceam la beci, offf mama, mama! Ba tovarasi, atentie la Dorel Visan: “Filosofi ai, ‘tu-va muma in c…r!”. Vor libertate de exprimare si noi ne chinuim cu 200 de milioane de euro pe an?! Omorati, linsati, calcati in picioare, ingropati in ciment! Vor libertate de exprimare in tara Securitatii Staliniste 1947?! Ridicati de pe strada fara mandat si bagati la beci cu paine mucegaita si apa!Indraznesc sa aiba idei libere pe internet?! Le bagam mana la menghina si strangem, strangem pana nu o sa mai aiba cu ce scrie la tastatura! Bloguri, auziti si voi ce cuvinte au: bloguri si bloggeri! Ce p…a mamii lor sunt aia bloggeri?! Va spui io ca de aia sunt general: banditi teroristi! Aia sunt si nu incape discutie: banditi legionari iecstremisti! [...]
Riddick spunea...
continuare


Sa luam exemplul tovarasului general Marcel “51 de firme” Opris, mare sef la STS: ziua in amiaza mare a amenintat un blogger! Asa trebuie si la Securitatea Stalinista 1947: bagata groaza in ei! ”...
... Dumbrava are un rol maret in SRI pe seama staturii lui impozante de general: plimba dosare de la DNA la SRI!
A pupat mainile lui Basescu si s-a trezit general cu o stea! Se duce pe la DNA, sta langa procurori, si executa ordinele: “Ala intra, ala scapa, pe ala il mai lasam, si tot asa”. Acum s-a implicat si-n lupta cu “teroristii” de pe ...
Un ofiter de la Cosmoiu din departament primeste ordin sa trimita catre presa o lista cu hackeri, atacuri, tampenii de acest gen ca SRI-ului sa-i vina la indemana pentru legea care urmeaza sa fie adoptata de Parlament! Intra pe un site, doua, zece, si intr-un final gaseste un forum, ceva asa light, unde americanii postau nume de hackeri…fara niciun fel de verificare! Copiaza cateva nume de acolo si trimite documentul catre presa: “Va punem la dispozitie un document ultrasecret ca sa vedeti cum ne batem cu hackerii!”. Jurnalistii, in foame de bani si subiecte senzationale, imediat au preluat subiectul: “Super SRI-ul ne pune la dispozitie documente secrete”.(...)
Nea Cosmoiule, de unde ai PATEUL ala de ceas pe mana de cateva mii de euro?! Din “investitia” de 61 de milioane de euro facuta de SRI, prin firme fantoma si achizitionarea de aparatura performanta, intre anii 2011-2013?! Face cineva spume prin birouri ca nu se poate folosi aparatura de monitorizare cumparata la preturi exorbitante?!
Tremura cineva de frica sa nu se afle anumite lucruri si cum s-au scurs niste milioane de euro in anumite buzunare?!
Porcul de Cosmoiu care cantareste o jumatate de tona este un nenorocit la fel ca 95% din actualii generali ai SRI-ului, in frunte cu mafiotul sef de Florian Coldea: sa produca cat mai multe milioane de euro si sa isi bata joc de romani!
V-a spus cineva povestea adevarata a lui Florin Cosmiu, seful departamanetului Cyber?! Cosmoiu a fost infiltrat in DIPI, Ministerul de Interne, pentru a sustrage informatii de acolo. Afla aia de la DIPI si sunt la un pas sa-i rupa picioarele: “Aolo, stati asa ca eu am plecat din SRI, pe cuvantul meu de onoare”. Incep cei din DIPI sa faca verificari asa cum trebuie, au si ei ofiteri destul de buni, si descopera ca Florin Cosmiu era platit de SRI in timp ce ocupa functia de la DIPI!! Pleaca Cosmoiu de la DIPI si se intoarce inapoi in SRI: “Gata, de astazi ma ocup de teroristii de pe internet!”. Cosmoiu e un redus care nu stie nici macar sa instaleze Windowsul pe un latop, dar ocupa functia de sef al Departamentului Cyber!!
Ofiterii SRI beau pana cad pe sub mese in Bamboo, danseaza pe manele si se plimba in limuzine de lux! Stati calmi ca SRI-ul apara tara de TERORISTI pe 200 de MILIOANE DE EURO anual!

General de Brigada (r) Aurel Rogojan (SRI) –„De ce platim sapte servicii secrete”
Sursa : http://www.art-emis.ro/ ; http://deveghepatriei.wordpress.com/;http://www.nationalisti.ro/

Sursa (Facebook):

https://www.facebook.com/groups/RomaniaRidicateDinGhenunchi/permalink/842629642460943/

Anonim G spunea...
Nu va enervati degeaba !
Daca omu' va fi in postura idioata de a ''arata cu degetul'', organul ala se va intoarece si i se va infige in propriul c...r fiindca , in momentul 1,000000001 va trebui sa raspunda la intrebarea cite informatii a cules, procesat si exploatat, UTILIZIND RETEAUA INFORMATIVA si celelalte mijloace ale muncii informative si de ce s-a bazat numai pe interceptarile pe care, pentru moment, CCR le-a respins.
Ma si mir ca nu s-a declansat o noua campanie impotriva ''turnatorilor'' ca sa descurajeze, pentru a cita oara in ultimii 25 de ani nenorociti, implicarea cetatenilor la apararea Tarii lor.
Si, de cind un director de serviciu secret ''arata cu degetul''.
Asta e varianta de maidan a masurii securiste (din anii '50-'60)intitulata''demascarea publica'', dar nici aceasta nu se intreprindea fara aprobare scrisa si numai acolo unde era oportuna.
Ce-mi spune mie gogoasa aia cu isis-istii care tranziteaza pe la noi ?
Pai criminalii astia tranziteaza prin toata Lumea, iar tarile care au servicii ii monitorizeaza si mai fac ele ce trebuie ca sa aiba tot mai multe informatii despre acestia, despre cei care ii finanteaza, dirijeaza etc.
Lasati-l in plata domnului ca nu merita !
Eu, care sint cam prost, nu am reusit vreodata urmaresc integral o fraza a persoanei, rostita/scrisa intr-o pasareasca tare.....elitista , nicidecum sa o si inteleg!!!

Ma insel eu sau augustul tata al persoanei a inceput demolarea invatamintului romanesc ????
Familia asta are vocatie demolatoare, asa ca ma tem de starea in care va lasa Serviciul cind va pleca !

Anonim G spunea...
Hai ca m-am enervat !
Nenea asta zice ca va arata cu degetul pe aia vinovatii ''de vidul legislativ'' !
Adica, legile alea de ar trebui sa umple vidul ar fi de natura sa-i dea lui dreptul sa asculte si sa intercepteze pe oricine, oricind, oricit !
Interceptarea e posibila si acum dar cu aprobare de la judecator !
Deci , el vrea ''fara'' si nelimitat !
Alo, domnu', SECURITATEA INTERCEPTA(AUDIO, VIDEO ETC) numai cu aprobare scrisa, in sistemul si conform organizarii de atunci !
Cine facea altfel era liber sa se duca la fortele de munca !!!
Lasati-l in durerea lui !
Crystal Clear spunea...
Mi se face rău.
Nu ştiu dacă mai avem vreo şansă , ca ţară.
Când am văzut postarea am sheruit şi pe urmă am şters.

Mi-a fost frică.

De asta am adus linkul..


Aici e cheia trădării noastre.


Riddick spunea...
Pentru mine-i clar că acela care a postat pe Facebook "materialul" este COMUNIST.

Ce n-am înţeles eu, Anonim G: chiar crezi că (actualul) SRI apără naţiunea ?! ":)
Riddick spunea...
Da, Maior Senior a desfiinţat (printre altele) învăţământul universitar (de stat) seral - o lovitură pentru mulţi tineri care nu aveau mijloace de întreţinere pentru a frecventa cursuri de zi. Şi a făcut asta "un social-democrat".
Crystal Clear spunea...
Alta despre el...

https://www.facebook.com/groups/RomaniaRidicateDinGhenunchi/permalink/842631769127397/
Crystal Clear spunea...
Mare porcărie a fost desfiinţarea învăţământului seral !
Anonim G spunea...
@Riddick
''Ce n-am înţeles eu, Anonim G: chiar crezi că (actualul) SRI apără naţiunea ?! ":)''

Un raspuns negativ este imposibil fiindca ar fi incorrect !
Sa nu uitam,totusi, ca structura isi indeplineste rolul daca este condusa de oameni CAPABILI, CORECTI SI SITUATI, NEABATUT, PE BARICADA LUPTEI PENTRU APARAREA INTERESELOR POPORULUI ROMAN.
Problema este ca, cei care stabilesc si formuleaza interesele poporului roman sint politicienii, mereu altii, de la etapa la etapa, si tot politicienii numesc, dintre ei, sefii de servicii secrete.
Asa ca, riscul cel mai mare este ca, politicienii sa confunde interesele de partid cu cele ale Tarii si atunci, evrika, ghici ce sarcini va indeplini, preponderant sau ''in context'' un serviciu de informatii ?!
Aceasta este dilemma majora existenta ORIUNDE IN LUME UNDE FIINTEAZA SISTEME POLITICE SIMILARE CU AL NOSTRU.
Imi doresc din suflet sa fiu contrazis argumentat de cineva, cu exemple(macar unul).
Unii fac si filme, chiar de mare success, pe aceasta tema .
Iar filmele in cauza se refera, individual sau impreuna, LA TOATE STRUCTURILE DE FORTA, UNEORI CHIAR SI LA ARMATA.
Deci, asta este, dar NICIODATA politicienii nu vor putea sa deturneze total de la rosturile lor serviciile secrete !
De ce ? Fiindca oamenii, specialistii, furnicile care permanent muncesc pentru a-si face treaba, resping de cele mai multe ori staffurile pe care nu le simt aproape.
Si cite s-ar mai putea spune, dar ar fi inutil si contraproductiv !
Asadar, respuns final: Da, actualul(sau oricare alt) SRI apara natiunea, in conditiile istorice date !!!
Sa nu mai darimam ca se allege praful de noi !!!


Riddick spunea...
Eu, unul, nu sunt sigur că SRI, în forma actuală, îşi poate îndeplini misiunea în interesul naţiunii. Individual, nu se poate, doar prin "agenţii buni".
Riddick spunea...
Vorbesc despre SRI ca instituţie care poate acţiona mecanisme juridice şi politice inaccesibile unui agent "freelancer", chiar dacă el este tot din acea instituţie.

miercuri, 21 ianuarie 2015

Mascarada impozitării profitului (I)

Prioritate de Dreapta

În timp ce posibilităţile capitalului românesc se rezumă în evazionarea fiscalizării profitului la neînregistrări în acte şi artificii contabile, capitalul străin dispune de capacităţi infinit mai mari în domeniu prin ascunderea legală sau la marginea legii a profiturilor în reţeaua internaţională de producţie şi comercializare a firmelor.
Ilie Şerbănescu (Jurnalul Naţional):

Cele ce urmează încearcă să creioneze câteva din stările reale de lucruri din economie punând cap la cap date care scapă în spaţiul public. Potrivit Registrului Comerţului, în România operau efectiv, în 2013, 643 000 firme cu o cifră totală de afaceri de 1 114 mld lei (circa 251 mld euro), care au raportat profituri de 74 mld lei (16,6 mld euro). Din acestea, 63 250 firme (adică numai vreo 10%), deţinute de capitalul străin, au realizat o cifră de afaceri de 554 mld lei (125 mld euro), respectiv jumătate din cifra de afaceri de asamblu a companiilor din România, aducând însă în spaţiul fiscalizării profituri de 34 mld lei (vreo 7,6 mld euro), adică numai 46% din totalul profiturilor raportate în România. Iată o primă anomalie, dar nu şi cea mai gogonată! Reiese că mult cântatul şi mult lăudatul capital străin ar fi mai puţin performant decât capitalul autohton şi că a venit în România să se inspire din realizările româneşti şi nu să facă profit, după cum credeam noi, proştii, încrezători în normele capitalismului.

Dacă nu ţi-a fost spălat creierul, este lesne de găsit explicaţia acestor date care sfidează bunul simţ: capitalul străin obţine profituri în România, şi încă unele fabuloase, dar le ascunde de la impozitare, mai concret le externalizează prin diferite metode înainte de fiscalizare, iar ceea ce rămâne să fie impozitat este derizoriu. În timp ce posibilităţile capitalului românesc se rezumă în evazionarea fiscalizării profitului la neînregistrări în acte şi artificii contabile, capitalul străin dispune de capacităţi infinit mai mari în domeniu prin ascunderea legală sau la marginea legii a profiturilor în reţeaua internaţională de producţie şi comercializare a firmelor. În realitate, profitabilitatea capitalului străin este de cel puţin 2 ori mai mare (pe unitate de capital) faţă de cea a capitalului românesc, graţie atuurilor recunoscute (şi ridicate în slăvi) în plan tehnologic, organizaţional şi financiar. Pentru a nu forţa evaluările, să admitem însă o profitabilitate doar de 1,7 ori mai mare (respectiv cea rezultând din faptul că, după datele aceleiaşi surse statistice, capitalul străin realizează jumătatea din cifra totală de afaceri utilizând nici 29% din forţa de muncă angajată în România). Inseamnă că, la o asemenea rată de profitabilitate, capitalul străin obţine de fapt spre 68-70% din profiturile realizate pe ansamblu în economia din România, respectiv de cel puţin 1,5 ori mai mult decât raportează.

Cât ajung să plătească, în realitate, capitalul străin şi cel românesc din ceea ce s-ar cuveni să plătească în contul impozitului pe profit? Din date oficiale ale ministerului de finanţe privind evaziunea fiscală aflăm că rata efectivă de colectare din impozitul pe profit este de 20-21%, restul de 80% constituind evaziune. Mai precis profituri făcute „pierdute” înainte de impozitare. (va urma)
Simeone spunea...
Unitatile militare ordonate dupa venit in urma exploatarii:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_European_companies_by_revenue

Riddick spunea...
Da... însă la ele acasă plătesc impozit, că nu le merge altfel. La noi...
Crystal Clear spunea...
"Unităţile militare? "
Riddick spunea...
"Vorba vine" - poate de la faptul că lucrează mult cu guverne.
Crystal Clear spunea...
Da, m-am prins azi dimineaţă.

Unitaţi militare de ocupaţie...

Simeone spunea...
Mai Crystal..., vrei sa-ti desenez? ;)

bursa de sclavi = bursa locurilor de munca
exploatare = profit
colonie = companie
sclavi = angajati
s.a.m.d.

Doar "culoarea" s-a schimbat.

Crystal Clear spunea...
Da , neocolonialism , deprimant !

luni, 19 ianuarie 2015

Schema

Prioritate de Dreapta

Am tradus schema care descrie mecanismul de implementare a Noii Ordini Mondiale, în umbra "luptei împotriva Noii (false) Ordini Mondiale". 


Teatrul Est-Vest (I):

FALSA Nouă Ordine Mondială
este portretizată ca fiind bancherii (nu marii bancherii globalişti, ci mai degrabă cei ca Goldman Sachs, etc, sau  băncile naţionale), guvernele naţionale ale lumii, însă nu corporaţiile globaliste, aliniate la Adevărata Nouă Ordine Mondială.

  
Aceasta este vechea dialectică Hegeliană :
1. Problema (Teza): Falsa Noua Ordine Mondială
2. Reacţia (Antiteza): revolta globală împotriva Falsei Noii Ordini Mondiale
3. Soluţia (Sinteza): Noua Ordine Mondială "va salva omenirea" şi va clădi o nouă societate mondială (aşa-zisa lor Minunată Lume Nouă / The Brave New World), societatea pe care de fapt ei toţi doresc să apară după acest haos: guvernarea eco-comunistă ca în China, de către societăţi secrete puţin cunoscute precum Iezuiţii şi Dinastia Rothschild. Acest proces va costa o mulţime de vieţi omeneşti. Cele mai bune exemple sunt: Revoluţia Franceză, al doilea război mondial şi operaţiunea false flag 9/11 – toate promovând puternic Adevărata Nouă Ordine Mondială.

Adevărata Nouă Ordine Mondială doreşte să distrugă sistemul actual prin suferinţa masivă a întregii omeniri, prin transformări sociale ultraviolente şi prin revoluţii şi războaie. Şi trebuie să inducă oamenilor sentimente de panică şi neajutorare prin înfometare, distrugându-le economia, distrugându-le modul lor obişnuit de viaţă, distugându-le siguranţa, confuzionându-i şi făcându-i total ignoranţi, apoi,  încetul cu încetul începând să arate brutalitatea controlorilor Guvernului Secret (Albert Pike).

Există o directivă în media controlată de Illuminati de a fi demascată Falsa Nouă Ordine Mondială pentru a face să crească mânia maselor în beneficiul "salvatorilor omenirii" (adică unii de-ai Adevăratei Noi Ordini Mondiale).

7 comentarii :

Anonim G spunea...
Va rog sa ma luminati si pe mine si sa-mi spuneti care credeti ca este PRINCIPALUL OBIECTIV URMARIT DE ADEVARATA NOM, fiindca enuntul conform caruia se urmareste ''guvernarea eco-comunistă ca în China'' sau sa ''distrugă sistemul actual '' , pur si simplu, e cam prea general.
Cine beneficiaza de nom, de ce sa sufere cei multi, adica tocmai cei care trebuie ''adormiti'' pentru a accepta si a se conforma nom etc. nu aflam.
Recunosc faptul ca, in afara de curiozitatea pura, intrebarile de mai sus imi sint generate de neincrederea profunda pe care o am fata de orice transformari ale societatii omenesti facute cu 'ghiotura'', in dispretul legilor naturii.
Nu au mai facut maleficii astia comunismul si sistemul mondial communist, care s-adarimat ca un castel de nisip, nu o ue au urmarit Napoleon si Hitler si nu au reusit, iar cea actuala e pe duca, nu cam asa ceva s-a urmarit prin giganticele imperii colonial, structuri care s-au naruit si ele dupa razboi, cind mai pasnic, cind mai violent ?
Eu, cu modestele mele cunostinte nu identific o lucrare de natura sa cladeasca nom , care sa fi durat !!!
Nu resping posibilitatea unor convulsii majore, a unor confruntari singeroase si devastatoare, a unor naruiri de state si crearea altora, dar toate astea nu vor duce la nom, cind vor unii, adica nu in mod firesc , natural.
Asa ca, duca-se dracului !!!

Riddick spunea...
Sunt "nişte unii" care consideră că ei le ştiu pe toate şi că au dreptul să intervină în/prin evenimente.

"Din haos, ordine !" (ordo ex chaos) este una dintre lozincile lor.


Distrugerea națiunilor din UE

West Sussex Gazette: Destruction of EU nations

Pe 13 iulie 1960, preşedintele francez, generalul de Gaulle, l-a convocat pe Alain Peyrefitte să vină şi să-l informeze despre maşinaţiunile Bruxellesului. Iată ce a spus Peyrefitte:

"Este sistemul Monnet. El constă tocmai în crearea de situaţii din care se poate scăpa doar prin creşterea dozei de supranaţionalitate. Fiecare nouă dificultate ne duce într-un mecanism care ne împinge un pic mai departe spre un stat federal şi mai slăbește guvernele naţionale".

Cu alte cuvinte, împreună cu regionalizarea şi privatizarea, sistemul Monnet este un instrument pentru distrugerea naţiunilor din Europa. Îl putem vedea acum, în toată splendoarea sa, cu oameni nealeşi care înlocuiesc guvernele democratice în Grecia şi Italia, şi Germania dând tonul.

La începutul anilor '90, când au început discuțiile privind uniunea monetară, cei care au ştiut despre astfel de lucruri au explicat de ce nu ar funcţiona, dar cu toate acestea federaliştii au mers mai departe.

Intenţia lor era de a crea tocmai acea situaţie la care s-a referit Peyrefitte în cadrul discuției sale cu de Gaulle; obiectivul lor este de a finaliza procesul de transformare a ţărilor din UE din naţiuni libere și suverane în provincii dependente ale unui stat totalitar.

Peyrefitte a scris despre întâlnirea sa cu de Gaulle în aceeaşi zi, astfel că, deşi cartea sa a fost publicată abia în 1994, pasajul citat mai sus a fost scris cu mai mult de cincizeci şi doi de ani în urmă.

Cât va trebui să mai așteptăm până când cei învestiți cu autoritate ne vor spune adevărul ?

http://riddickro.blogspot.ro/2013/10/distrugerea-natiunilor-din-ue.html

Crystal Clear spunea...
Deşi traducerea şi punerea în pagina nu sunt grozave , aici sunt multe explicaţii :

http://informatiinecesare-crystal.blogspot.ro/2012/06/esenta-noii-ordini-mondiale-ingineria.html

Riddick spunea...
Corect: "ordo ab chao" (în latină, "ordine din haos").
Riddick spunea...
A, da, VECHIUL News Reload, pe Wordpess..
Crystal Clear spunea...
Da, "curăţat" de WP..
Riddick spunea...

riddickro.wordpress.com is no longer available.

This site has been archived or suspended for a violation of our Terms of Service.
For more information and to contact us please read this support document.

https://riddickro.wordpress.com/2010/07/16/3408

duminică, 18 ianuarie 2015

Un nivel... rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor


Prioritate de Dreapta
Victoria Nuland: "Trebuie găsită o soluţie care să aducă un nivel rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor. Este o chestiune tehnică. Foarte multe lucruri se împotmolesc din cauza lipsei de îndemânare în redactarea textelor de lege."
Meritocraţia.ro: Musafirul (ne)poftit! Actualitatea românească 15.01.2015





1 – 8 din 8
 Riddick spunea... Musafirul (ne)poftit! Actualitatea romaneasca 15.01.2015
https://www.youtube.com/watch?v=kPrNnWzSv8Q https://www.youtube.com/user/meritocratiaromania/videos ianuarie 15, 2015

 Riddick spunea... Rezonabil (rezonabilă), adjectiv Sinonime: raţional, cumpănit, cuminte, cu judecată; acceptabil, potrivit, convenabil. http://dex.dictoo.eu/index.php?cheie=rezonabil%3B& REZONÁBIL, -Ă, rezonabili, -e, adj. 1. (Despre oameni) Care are o judecată sau o comportare rațională; cu judecată; cumpănit, cuminte. ♦ (Despre acțiuni, fapte etc.) Care se menține în limitele normale, obișnuite; care nu are nimic ieșit din comun; fără exagerări; cumpătat. 2. (Despre prețuri) Care este corespunzător cu valoarea lucrului (de) cumpărat; potrivit, acceptabil; p. ext. accesibil. Prețuri rezonabile. -- Din fr. raisonnable. http://dexonline.ro/definitie/rezonabil ianuarie 15, 2015

Anonim Anonim G spunea... Sa extindem putin,dincolo de semnificatia termenului ''rezonabil/rezonabila'' ! ''Victoria Nuland: "Trebuie găsită o soluţie care să aducă un nivel rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor.'' Deci, solutia ar trebui sa ADUCA UN NIVEL REZONABIL DE GARANTARE A DREPTURILOR CETATENILOR ! Asta suna sumbru fiindca ar rezulta ca ACUM,CHIAR SI FARA LEGI ABUZIVE PRIVIND SUPRAVEGHEREA OAMENILOR, AMERICANII CONSIDERA CA NE AFLAM SUB, RPT. SUB ACEL NIVEL. ADICA, DUPA MINTEA MEA, NOI NU SINTEM UN STAT DE DREPT, DEMOCRATIC, IN CARE DREPTURILE OMULUI SA FIE GARANTATE(nn si nu RESPECTATE, fiindca aici nici Dumnezeu nu ne poate spune cum e in realitate)CEL PUTIN la un nivel REZONABIL. Eu nu stiu daca americanii au dreptate sau realitatea e alta, dar o analiza se impune, data fiind situatia interna si internationala. ianuarie 16, 2015

 Riddick spunea... Nu, nu suntem un stat de drept, dar Nuland - cred eu - se referea la o legiferare pe acel domeniu făcută astfel încât să nu afecteze prea mult nivelul teoretic al drepturilor cetăţeneşti. ianuarie 17, 2015

 Crystal Clear spunea... Iar mi-a dispărut un comentariu ! ianuarie 17, 2015

  Riddick spunea... Nu-mi dau seama ce se întâmplă. Dacă era similar cu cel de la Facebook pentru postarea asta pusă acolo, sunt de acord: meritocratia.ro nu e un site credibil("opoziţie dirijată/controlata"), dar anumite mesaje merită observate. ianuarie 18, 2015

  Crystal Clear spunea... Spuneam că mie îmi sună această remarcă ca şi cum : "Gata, aveti democraţie suficientă. Tot ce-i mult nu-i bun " ianuarie 18, 2015 Ștergere Blogger Riddick spunea... Da, poate fi dat drept o remarcă ironică (pentru cei "treziţi"), dar şi un avertisment pentru "şovaielnici" (= fricoşi): "până aici !". Ironia, plasată ca atare pentru prima categorie, ca să nu se prindă şi să recepteze alte mesaje subliminale, adresate acestei categorii.

duminică, 4 ianuarie 2015

Teatrul Est-Vest

Prioritate de Dreapta
Teatrul Est-Vest I: Scheletul NOM - crize care îndreaptă regiunile spre Guvernul Unic Mondial
Exemplele care urmează arată cum actorii Noii Ordini Mondiale [NOM] joacă un rol înşelător pentru a ne împinge spre luciferianul şi comunistul Stat Mondial. Ei ştiu că noi îi credem, pentru că mass media, care este tot a lor, le repetă la nesfârşit minciunile. Din această cauză le merge.

I. Haosul din Ucraina este direcţionat într-o direcţie deja planificată, cea a convergenţei UE-SUA-Ucraina-Rusia
F. William Jasper, 7 aprilie 2014 în The New American: 1) Angela Merkel pare că îl ameninţă pe Putin. În realitate însă ea "vine să stea la bârfă" cu Putin, cât să se creeze imaginea unui conflict, după care probabil va veni el la masa negocierilor şi se dezescaladează conflictul. Contrar poziţiei actuale belicoase a Rusiei, este în interesul Kremlinului să abandoneze Ucraina pe seama plătitorilor de taxe ai UE şi Statelor Unite, şi asta se potriveşte perfect cu strategia lor pe termen lung privind "convergenţa" Rusiei cu UE şi SUA.
2) Soros, Pinciuk, Putin, Rockefeller, Rothschild, Ahmetov, Firtaş şi cei asemenea lor se văd pe ei înşişi drept un fel de "cezari" sau "faraoni" în schema lor pe termen lung pentru "noua ordine mondială" şi care constă în convergenţa către un singur sistem la nivel mondial, de "guvernanţă globală", după cum a proclamat, de altfel, şi preşedintele Consiliului UE van Rompuy în 2009:

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Cum am ramas fara tara

Ţăranul Amar


discurs-fulminant-despre-starea-natiunii-a-fost-schimbat-din-functie1

Totul a a inceput imediat dupa ce am gustat libertatea. Eram  toti foarte tineri si doream sa facem multe. Atunci a venit strainul fara de tara, despre care se spunea ca este cel mai destept om de pe pamant si ne poate invata ce sa facem.
Strainul fara de tara a pasit apasat de parca era la el acasa. Mergand, el calca direct pe brazde fara mila, intra in altare fara sa se inchine, ne privea sfidator cu ochii aceia plini de intuneric.
Noi l-am intrebat multe despre cum sa facem ca pamantul sa nu ne mai rodeasca spini. El ne-a spus ca nu asta trebuie sa cautam acum ca suntem liberi. Trebuie sa nu ne mai lasam inlantuiti de nicio grija, trebuie sa ne lasam moale in bratele visului. Trebuie sa mergem spre Tara de Nicaieri, unde pamantul nu rodeste spini pentru ca nu sunt spini, acolo totul este asa cum iti doresti, acolo toti oamenii sunt dumnezei, trebuie doar sa-si doreasca ceva si acea dorinta se implineste.
Si noi toti am spus: O! Cata intelepciune are strainul fara de tara.
Apoi, l-am intrebat incotro se afla Tara de Nicaieri. El ne-a spus sa tinem pe drumul spre Apus, unde s-a nascut intunericul si cand ajungem la Tara unde binelui i se spune rau si raului bine, sa ne oprim si sa mai intrebam.
Au trecut anii si noi tot cautam Tara de Nicaieri, dar s-a intamplat ca am ajuns la un loc unde binelui i se spunea rau si raului bine si ne-am  amintim ca aici trebuia sa mai intrebam de Tara de Nicaieri. Cei de acolo ne-au spus ca aceasta tara nu exista, ca si ei au crezut ca exista si au cautat-o vreo trei generatii, dar acum, mai degraba, sunt convinsi ca nu exista. Noi atunci ne-am intristat ca niste  copii, dar n-am putut sa credem ca strainul fara de tara, care este cel mai destept om de pe pamant, ne-a mintit.
Ne-am intors inapoi.  Strainul fara de tara era acum stapan pe tara noastra. Noi l-am intrebat ce face aici, in tara noastra,  si cum de se multumeste el cu asa o tara plina de spini, tocmai el care a vazut Tara de Nicaieri. El ne-a raspuns ca tara in care ne-am nascut noi nu mai exista si ca tara se numeste acum Tara celor fara de tara, si el este acum stapan, si ne-a oferit sa-i fim slugi, si el ne va da in schimb drepturi. Ne va da dreptul de a cere pace cand toate armele sunt indreptate impotriva  noastra, dreptul de a fi iertatori  cand toti ne vor jefui, dreptul de a primi jumatate din munca noastra inapoi, dreptul de a cumpara inapoi ceea ce-i al nostru si alte si alte atatea drepturi.
Noi atunci am inteles ca strainul fara de tara este cel mai viclean om de pe fata pamantului, dar doream sa stim de ce i se spune ca este cel mai destept om de pe pamant.  Pentru ca stie ceea ce noi nu stim, ne-a spus el.
-          Si ce stii tu si noi nu stim?
-          Unde este Tara de nicaieri.
-          Si unde este?
-          Nicaieri