google translate

miercuri, 30 ianuarie 2013

ADEVĂRATELE ŞTIRI : Vibraţii negative

Prioritate de Dreapta

Mare tevatură mare aseară, la Antena 3, cu "drapelul secuiesc". Chestiunea are o rezolvare simplă, şi s-ar elimina şi "drapelul" UE. Trebuie dată o lege ca pe faţadele instituţiilor publice (primării, şcoli, licee, universităţi, întreprinderi, prefecturi, consilii judeţene, secţii sau inspectorate de poliţie, unităţi militare, spitale, etc.), să fie instalat UN SINGUR suport de steag, pentru UN SINGUR steag, la intrarea principală sau pe faţada principală. Unde este posibil şi se doreşte, se mai admite UN SINGUR catarg în curtea clădirii sau lângă aceasta, şi/sau unul pe clădire (deasupra). Nu se admit motivaţii precum "aşa era clădirea proiectată de arhitect", "să rămână două (eventual duble) pentru simetrie", etc. Da, vechea simetrie, drapel RSR/drapel PCR, acum drapel RO/"drapel" UE. Suporturile duble şi cele în plus se vor preda cu proces verbal în vederea valorificării ca materiale recuperabile (topire). Cred că e inutil să mai precizez că în cele maxim trei puncte de la clădirea publică va fi arborat doar drapelul naţional al României.
 

Ori i se coace ceva lui Ponta, ori se regizează "opoziţia reală"

Numirea de două ori a lui Victor Viorel Ponta în postul de prim-ministru de către Traian Băsescu ar fi trebuit să surprindă. Cu atît mai mult cu cît a doua oară Ponta era şi doctor plagiator („dottore”). Bucuria useliştilor (ce barbarism!) a fost atît de mare, că nimeni nu s-a prea mirat.
  • Da' nominalizarea lui ca premier (tot de două ori) de către USL, n-ar trebui să surprindă ? USL a clonat o opoziţie mediatică la guvern (nu la USL !) pe sistem PRM ("nu susţinem guvernul PSD/Năstase, dar suntem aliaţi cu partidul PSD, pe care îl susţinem").

Ţineţi-mă că sparg FMI-ul

Cam asta a făcut şi Ruşanu. În loc să se revolte pentru chestiuni deja devenite istorice – pentru că, în principiu, are dreptate, o putea citi în zeci de texte despre privatizările dezavantajoase la care ne-a împins fie vreo forţă externă, fie interesele vreunei puteri interne, fie prostia pur şi simplu – ar putea să inventeze o minimă poziţie de rezistenţă în negocierile din aceste zile. Or, acest guvern megasusţinut, megaputernic politic pare paralizat în faţa FMI. Toate sînt de la sine înţelese: de la privatizările strategice şi managementul privat, pînă la liberalizări de preţuri.

Baconschi : PDL să facă "opoziţie puternică la USL", da' să-i susţină revizuirea şi regionalizarea

În actualele circumstanţe, când PDL pregăteşte un nou congres, singura garanţie strategică pentru ca partidul să-şi revină ţine de consolidarea profilului său doctrinar, ca partid popular. Fără această asumare, cu opoziţie puternică la USL şi poziţii clare pe marile teme de etapă (revizuirea Constituţiei, regionalizarea, direcţia pro-europeană, continuarea reformelor structurale şi oferta fiscală), PDL nu va mai putea fi “recunoscut” de propriul electorat, iar luptele interne, între diferite “grupări”, vor duce la slăbirea, posibil fatală, a întregii organizaţii.

Un fost membru CNA emite consideraţii politice despre "oportunitatea" închiderii OTV

O şansă diabolică a făcut ca, exact în perioada alegerilor, partidul-televizor să fie la apogeu, situaţia fiind asemănătoare cu a PRM-ului din 2000, cînd Vadim a fost propulsat pînă în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Stingerea PRM ar fi putut fi un model pe care să-l urmeze în mod natural şi PP-DD-ul (dezertările au început deja, chiar în direcţia voiculesciană).

Noua Republică, vechiul eurobăsism

Noua Republică are planuri ambiţioase, în direcţia înnoirii clasei politice, a opoziţiei parlamentare şi extraparlamentare, a făuririi de politici, proiecte şi programe necesare României, în consens cu evoluţiile din Uniunea Europeană.
  • Pun pariu că ori nu-i primesc conservatorii europeni, ori încercarea de afiliere la ECR e la mişto.

Ce se întâmplă la PP-DD ?

Noi am cerut - prin domnul deputat Comşa - ca Regelui Mihai să îi fie acordată o sumă lunară pentru înfiinţarea unui oficiu care să reprezinte România în cancelariile europene. Domnul prim-ministru ne-a asigurat că va analiza cu maximă seriozitate. A spus că suma nu este o problemă şi că va încerca să găsească fonduri.
  • După Ciohodaru, care a dat un comunicat anti gaze de şist, acum altul cu propunerea de activare a Clăpăugului. Comşa este un fost consilier al Casei Duda.

Jaf şi haos la privatizarea Distribuţiei Electrice a României (2004-2011)

Cei trei “investitori strategici” nu au făcut decât să exploateze la sânge societăţile pe care guvernanţii români le-au dat cu generozitate, s-au şters la dos cu prevederile contractelor de privatizare, au investit numai din banii luaţi din buzunarele românilor prin majorarea tarifelor, şi nu din propriul capital, au luat terenuri despre care statul român nu prea mai ştie nimic.
  • Şi ? Clauze de reziliere nu există, dacă nu s-au respectat contractele ?

O pupătură-n "cour" la Hollande (de la USL)

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, marţi, ca intersecţia dintre Bulevardul Libertăţii şi Calea 13 Septembrie din sectorul 5 să poarte denumirea de Piaţa Francofoniei, iniţiativa aparţinând Ministerului Afacerilor Externe.

marți, 29 ianuarie 2013

FMI şi gâsca lui Stalin sau reţeta de condus popoare

Prioritate de Dreapta



Un prieten adevărat, un mare cărturar şi un mare evreu român, care iubeşte România cu toată fiinţa sa, ca nimeni altul, mi-a adresat, acum câteva zile, o corespondenţă electronică surpriză. La o vârstă onorabilă, omul acesta, are spiritul neatins, radiind un umor de cea mai înaltă calitate.

Este vorba de strălucitul profesor Ilie Gilbert, brăilean prin naştere, vorbitor de o neaoşă limbă română, deşi a părăsit ţara, din considerente politice, încă din anul 1950. Distinsul profesor, creatorul „Conviviologiei” (ştiinţa de a trăi în armonie), mi-a trimis, tocmai din Brazilia, ţara în care s-a stabilit de mai bine de o jumătate de secol, o nostimadă uşor sinistră, hai să-i zicem glumă, până la urmă, care, negreşit, m-a pus pe gânduri, dar m-a şi inspirat, în cele din urmă.

Ce-mi scrie profesorul?

„După ce Rusia bolşevică a devenit, cu ajutorul puterilor occidentale, stăpână  pe jumătate din ţările Europei, Stalin – atotputernicul lider comunist – a convocat la Kremlin pe toţi şefii statelor comuniste, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor.

Drept material didactic, fiecare participant trebuia să aducă o gâscă. Imediat, noii conducători au procurat câte o gâscă, au pus-o la îngrăşat şi au făcut o colivie pe măsura situaţiei lor.

La data stabilită s-au adunat în sala mare a Kremlinului toţi cei invitaţi şi gâştele lor. 

Cu vreun sfert de oră întârziere a apărut pe uşa care ducea la tribună şi Stalin, însoţit de o gâscă slăbănoagă, fără nici un fel de colivie şi care era tot timpul cu gâtul întins la buzunarul de unde îi dădea din când în când câte un grăunte.

După ce s-au ridicat toţi în picioare şi s-au gratulat reciproc, Stalin le-a cerut să deschidă coliviile şi să dea drumul la gâşte. Acestea, când s-au simţit libere au plecat care încotro neluând seama pe stăpânii lor. 

Singură gâsca, cea a lui Stalin, a rămas credincioasă şi atentă la buzunarul din care i se dădea din când în când câte un grăunte.

În această situaţie Stalin a tras următoarea concluzie: „Vedeţi ce se întâmplă dacă le-aţi dat mâncare pe săturate! nu vă mai recunosc. Gâsca mea, ţinută cu câteva grăunţe să nu moară de foame, este cea mai credincioasă fiinţă. 

La fel trebuie să vă purtaţi cu popoarele dacă vreţi să fie credincioase şi să nu vă creeze probleme.”

Fondul Monetar Internaţional, organizaţie internaţională alcătuită din aproape 200 de state şi constituită spre a promova, în principal, o economie mondială sănătoasă, garanţii pentru stabilitate financiară  şi comerţ internaţional dinamic, obţinerea unui nivel înalt de ocupare a forţei de muncă, măsuri nedisciminatorii pentru combaterea sărăciei, a devenit încetul cu încetul un mareşal cu puteri globale, învestmântat în tunica lui Stalin. În noua sa ipostază, Fondul a trecut la condus popoare după modelul stalinist.

România loviturii de stat, din decembrie 1989, a fost predată-furată la cheie călăilor cominternişti, adică urmaşilor lui Stalin, fără datorii externe, cu mijloace materiale, circulante şi financiare asiguratorii întregii economii, pentru următorul an finaciar.

În nici două decenii ţara voievodală a românilor dintre  Dunăre, Carpaţi şi Nistru a fost trântită la pâmânt, violată, apoi înjunghiată şi, ulterior, devalizată, fără milă, pentru ca, în final, să fie amanetată băncilor şi Fondului contra unor sume care depăşeşte suta de miliarde de euro. România a devenit unul din popoarele morulă din flancul sud – estic al Uniunii Europene. De curând, a primit o nouă vizită a experţilor financiari ai lumii. Această primă vizită de la victoria electorală a USL, reprezintă un ceremonial sfidător de prezentare a noului model de gâscă, de către Fond. Discuţia cu hingherii finaţelor lumii se va desfăşura, probabil, pe marginea imensului succes electoral cu care actualul guvern malagambist se mândreşte şi se îmbată de mai multe săptămâni.

Toate negocierile care se vor duce cu noii reprezentanţii ai Stalinului clonat conţin în ele amprenta doctrinară pe care v-am descris-o mai sus.

FMI îi va sugera guvernului de penali şi corupţi condus de premierul gâlcevitor, să reuşească punerea în operă a a Bibliei Fondului, parte din versetele ei satanice, fiind deja  propuse în programul de guvernare uselist, fără ştiinţa poporului, conform regulei.

Dorinţa Fondului este ca ţărişoara noastră flămândă, gemând de taxe, materii prime ieftine şi multă sărăcie, să îşi platească, la timp, toate împrumuturile acordate, în visterie rămânând doar boabele necesare din care gâsca numită România să poată fi hrănită atât cât să rămână lângă stăpân. Precum gâsca ui Stalin.

Urmează vorbele sforăitoare precum că Romania trebuie să îşi găsească un echilibru „macromicroeconomic”, iar pentru aceasta este nevoie să reducă cheltuielile bugetare, să vândă tot ce mai are de vândut, să-şi suţină moneda cu banii din „SC Cutia Milei – Daniel SRL”.

Consecinţa acestor măsuri impuse şi nu negociate, înseamnă salarii tot mai mici, pensii şi mai mici, beneficii sociale zero şi reforma statului (înlocuirea hoţilor precedenţi cu cei actuali), regionalizare (spre a avea opt preşedinţi şi opt miniguverne regionale), deci mai multă sărăcie. În loc de cinci boabe de grăunţe pe zi, gâsca FMI (Românica) va mânca doar trei. Guvernul proaspăt ales şi plin de „succesuri”, raportează stăpânilor înaripatei, mai multe cioace. Una din cioacele de bază propuse ar fi convingerea reprezentanţilor Fondului ca tezele USL sunt cele care permit menţinerea echilibrului bugetar al Romaniei, adică al sărăciei. Şi ne referim aici atât la creşterea încasărilor la bugetul de stat (alte taxe sau mărirea celor existente), cat şi la scăderea cheltuielilor bugetare (altă cioacă), dacă ne gândim la slobozirea miilor de funcţii bugetare şi la cele două instituţii gonflable, mari consumatoate de fonduri bugetare: Parlament şi Guvern.

Avantajul pe care îl are partidul unic, în această negociere, este schimbarea negociatorului şef al FMI pentru România. În locul lui Jeffrey Frank, omul cu pantofii găuriţi de atâta globetrotterism, cu ceva „eşece” prin America de Sud, este înlocuit cu un olandez zburător, Jules Erik J. De Vrijer, probabil nonmormon, dar un amabil finanţist care înţelege mai bine modul de promovare a deciziilor înlăuntrul programelor de conducere a popoarelor. Adică o hrană fără proteine gâsculiţei, numită Guvernul României,  spre a nu-şi părăsi stăpânul niciodată.

În consecinţă, negocierile vor pune lucrurile la punct cu noul guvern docil, o gâsculiţă care face ga-ga-ga, la semnul noului Stalin, alergând ştrengăreşte după  domnul De Vrijer, să prindă bobiţele de grăunţe căzute din buzunarul tunicii sale occidentale.

Vom fi martorii altor împrumuturi împovărătoare, deoarece agenda politico-electorală pentru viitori ani va fi densă şi condensă, lacomă de bani, vor urma privatizările pe doi lei a sistemului energetic naţional, vânzarea ilegală  a combinatelor energetice şi a societăţilor strategice. Cine le dă lor dreptul să vândă averea noastră? Ei se poartă cu România ca nişte proprietari, fără a fi proprietari. Pentru că poporul de proşti a fost învăţat să tacă.

Noii şi actualii guvernanţi cedează, gratis, industria strategică energetică şi transformă, fără ruşine, România într-o ţară africană. Gâsca, adică Guvernul, este pe moarte şi în opinia lui Stalin, pardon, a Fondului, asta se cheamă nu corupţie ci inalta tradare!

Negocierile se fac, îndeobşte, în genunchi. România nu mai are capacitate de reacţie, deci nu mai are mândrie şi diplomaţie iar lichidarea ultimelor ramăşiţe de economie românească etatică va arunca acest popor spre propria sa pieire. Politicienii ne-au clasat pe ultimul loc la sărăcie în Uniune.

Românul, rămas fără cele şapte inimi de aramă, urmează să plătească pe propriile lui resurse tot atât cât îi costă pe Occidentalii din Uniunea Europeană să se aprovizioneze din Rusia. Deci, e un fel de interdicţie pentru români de a beneficia de propriile lor resurse la preţuri avantajoase, mai ieftin, cu alte cuvinte, şi asta se face în numele liberalizării la ansamblul UE. Cât cinism şi câtă ură faţă de această ţară!

Încet, încet, dar sigur,  vom scăpa de „ultimile pietre de moară” ale economiei româneşti prin privatizare sălbatică, pierzând CFR Marfă şi Oltchim, la pachet, probabil, cu Transelectrica, cu Romgaz, cu Transgaz şi cu toate celelalte, stabilite de guvernanţii penali ai României „by accident”.

Un nou acord cu FMI nu-şi va mai  avea nici un rost, statul român fiind exclus de la orice masă a marilor decizii în domeniul economiei româneşti, Ţara Mioriţei nemaiprezentând niciun fel de interes pentru conducerea Fondului. Stalin Clonatul – FMI, vine în România cu câteva boabe de grăunţe în buzunarul de la pieptul tunicii Armani sau Gucci spre a hrăni gâsca lui Stalin.

Statul român este scos la vânzare fără remuşcări şi fără neruşinare.

Urmează, la final, să fie date pe nimic resursele naturale care nu au fost privatizate până acum şi pentru care au avut loc ample dezbateri cu gâsca românescă. Roşia Montană se va da rapid, şi ea, în ciuda oricăror manifestaţii. Undeva prin nişte birouri capitonate se calculează, deja, profiturile rezultate din exploatarea viitoare a aurului românesc.

La toate acestea, să mai adăugăm şi unda cea verde dată lui Chevron pentru exploatarea gazelor de şist de către guvernul mitoman şi mitocan. Acelaşi guvern care striga, prin gurile îmbătate şi urît mirositoare a seceră şi ciocan de le crăpau bojocii cum că România nu-i de vânzare. Au ţipat şi au câştigat.

Despre dezvoltarea economică a României nici nu se poate vorbi în condiţiile impuse de FMI ţării noastre, astfel spus, România va rămâne, de azi înainte, o ţară care se întoarce la trecut.

Vom aplica tot mai multă salivă pe pantofii găuriţi  ai FMI, spre a-i lustrui cu nădejde, ca pe nişte încălţări de preţ. Pantofii Fondului au devenit botoşeii cu ciucurei de aur pe care-i mângâie lingăii politicii româneşti, de fapt, nişte hoţi emanaţi din miasmele revoluţiei trădate.

Cioaca aceia cu negocieri, cu scrisoari de intenţie sunt poveşti de adormit copii. Puterea de a gândi, de a interpreta, de a negocia lipsesc cu desăvârşire: din momentul când Fondul a luat pe inventar gâsca lui Stalin, nu mai este nimic de făcut decât ca aceasta să asculte atennt vocile înalţilor funcţionari ai Băncii şi să stea cuminte cu ochii boldiţi la buzunarul directorului FMI pentru a scoate un bob de grăunte, pe care să-l cigulească, bucurându-se dând din coadă.

România nu mai este o ţară dezvoltată şi nu mai pune probleme. Cu un buget sărac la apărare, nu putem avea diplomaţie iar concetăţenii noştri unguri se poartă în Transilvania exact precum ungurii la Budapesta. Şi toţi ai noştri tac într-o neterminată noapte a laşităţii. Măcar de de-ar face un mic efort  această gâscă, numită guvern, să ţipe pentru a salva, de astă dată, România şi nu Capitoliul, aşa cum au făcut strămoaşele ei pe vremea Romei antice.

Ţara a intrat supusă în rândul suratelor subdezvoltate, deci coloniale,  românilor fiindu-le vândute averea fără să fie consultaţi. Noi nu ne vom mai reveni niciodata, pentru că elita politică alogenă nu are un asemenea interes iar păstorii neamului au fost risipiţi sau, pur şi simplu, au fost lichidaţi.

Iar pentru a supravieţui şi a fi jumuliţi bine nu ne trebuie decât un pumn de grăunţe pentru toţi.

Reamintim avertismentul, făcut în anul 1940, la Alba Iulia, de către Generalului Ion Antonescu: „Să nu uităm că istoria nu va uita pe vinovaţi; şi vinovaţi suntem cu toţii: unii, pentru că am tăcut; alţii, pentru că am greşit; cu toţii, pentru că am suportat.”

Un comentariu:

Riddick spunea...
Povaţa e valabilă, dar Ilie Gilbert e un colaboraţionist al regimurilor Ceauşescu şi Iliescu.

luni, 28 ianuarie 2013

ADEVARATELE STIRI : Ne trezim odată ?

Prioritate de Dreapta

INSECTARUL JURNALIŞTILOR

Acum, după 23 de ani în România este în continuare un circ politic menit să distrugă complet însăşi fiinţa naţională, regizat de politicieni şi pus în scenă  de mass media, de jurnalişti. Cine  are curajul să facă un insectar al jurnaliştilor din România care manipulează ?

La PDL "nu s-a înţeles" că de la PnL pot fi utili doar votanţii care se trezesc

"Ne revine obligatia si responsabilitatea, noi ca partid de centru dreapta, pentru consolidarea interna si coagularea tuturor fortelor care sa se opuna USL-ului. Daca, din punctul meu de vedere, se dau semne inclusiv din zona liberalilor, a PNL-ului din interior, parerea mea ca PDL-ul trebuie sa fie deschis si receptiv", a spus Flutur, care a adaugat ca si PDL "a luat o lectie" din coabitarea la guvernare alaturi de PSD.

Implicarea statului în propaganda LGBT

Luna Istoriei LGBT are loc in Romania si in alte 8 tari din Europa in fiecare februarie. Este un prilej de a sarbatori viata si cultura LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) prin explorarea istoriilor personale si pe ale celorlalti intr-un context LGBT. Parteneri: Muzeul Taranului Roman, Institutul Francez, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Aiurart, ARDOR, Militia Spirituala, Facultatea de Istorie, Lords of the Boards, A.R.T Fusion, Atelier 35, Revista de povestiri, Dianei 4, Asociatia Translucid, Chestionabil, Club Modern, Club Purple Voyage.

Cristoiu despre închiderea OTV

O justificare de trei rânduri, domnii de la CNA nu au catadicsit nici măcar să facă o conferință de presă să explice. De ce acuma? Sunt amenzi din 2009. Vă spun de ce acuma. Pentru că venea scandalul Oltchim, vă dați seama ce campanie ducea OTV-ul în cazul insolvenței. E uluitor că nu a existat o discuție în presă. În România nu există conștiința că mi se poate întâmpla și mie.

Un deputat PP-DD, contra gazelor de şist

Pana cand va exista un studiu de impact asupra mediului, atragem atentia asupra multiplelor controverse privind riscurile si implicatiile folosirii acestei tehnologii si adresez cateva intrebari la care pot raspunde domnul Ponta sau domnul Corlatean si poate doamna Plumb sau autoritatile locale.
  • Au început diversiunile ? PP-DD era la început împotrivă, dar apoi s-a pronunţat pentru o exploatare responsabilă a gazelor de şist, în folosul României, nu pentru export.

De ce s-a răzgândit Ponta în privinţa gazelor de şist

În România, unde urmează liberalizarea preţurilor la gaze, a rămâne fidel contractelor pe termen lung cu Gazprom ar însemna o creştere nejustificată a preţului la gazele de producţie internă, o situaţie care nu ar putea fi justificată nici economic, nici politic, în condiţiile în care alternativa LNG este la îndemână. Or, descoperirea unor cantităţi semnificative de gaze de şist ar putea fi un bun motiv pentru o revizuire a înţelegerilor cu ruşii. Revolta ecologistă împotriva gazelor de şist e bună în campania electorală, dar ar fi o dovadă de orbire geostrategică dacă ar fi perpetuată la guvernare. 

"Foştii" comunişti angolezi, mari "capitalişti"; ca la noi

Fostă colonie portugheză, Angola este al doilea mare producător de petrol de pe continentul african. În ultimele decenii, această ţară din sud-vest, a reuşit să depăşească dezastrele provocate de războiul civil de 27 de ani şi să devină una dintre puterile economice importante ale Africii. Preşedintele, care se află la putere încă din 1979, a făcut eforturi ca să ajute ţara să crească, pe plan economic, în perioada de după război. Acesta a câştigat un nou mandat anul trecut, în urma alegerilor din 31 august.

Banca Italiei a aprobat un ajutor de 3,9 miliarde de euro pentru o bancă privată

Banca Italiei a aprobat un ajutor de 3,9 miliarde de euro pentru Banca Monte dei Paschi di Siena, sub formă de împrumuturi de urgenţă, iar premierul Mario Monti trebuie să decidă dacă sprijinul, care nu are susţinerea populaţiei, va fi pus sau nu în practică înainte de alegerile de luna viitoare.

duminică, 27 ianuarie 2013

INSECTARUL JURNALIŞTILOR


Se tot răspândeşte ideea că trebuie să iasă  masele , poporul să facă ordine în Romania ,  la guvern , la preşedinţie . 
Să înceapă revoluţia !
N-ar fi o problemă . Naţia , masele ies , se revoltă . 
Am văzut în ’89. Au fost trimişi la revoluţie cu braţele goale , neînarmaţi ca  să moară pentru nişte trădători care apoi au ajuns milionari .
Toată acţiunea a fost manipulată de mass media.

Cimitirele sunt pline.

Acum , după 23 de ani în România este în continuare  un circ politic menit să distrugă complet însăşi fiinţa naţională , regizat de politicieni şi pus în scenă  de  mass media , de jurnalişti . 
 Cei care voteaza se uită la televizor ,  citesc ziarele  .

Restul  citesc  şi se informează  şi de pe internet . Înteleg că sunt minţiţi şi manipulaţi  de mass media oficială şi stau acasă  . 
 Nu votează . Dar…..nici nu ies pe străzi .
Ce sunt ei, carne de tun ?  Să moară din nou altii şi alţii , pentru că mass media şi jurnaliştii i-au minţit ?

Corecţia  trebuie să înceapă din zona informaţiei .De ce  m-am apucat să traduc ?

Pentru că mass media nu prezintă informaţia corectă iar jurnaliştii se acoperă unii pe alţii...

" Poporul , pensionarii , asistatii social "  ……e un « matrix  intelectualist »  care provine din educaţia dată de marxismul cultural.

Se mută  conflictul  săraci-bogaţi către   diverse categorii sociale , naţii ,grupuri de regiuni.

Este tot nazism.

Cine  are curajul să facă un insectar al jurnaliştilor din Romania care manipulează ?


joi, 24 ianuarie 2013

ADEVARATELE STIRI : "Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie"

Război total împotriva României

Urmările acordului nedeclarat oficial, dar uşor sesizabil, Merkel-Putin se vrea o versiune actualizată a Pactului Hitler-Stalin. La fel ca în urmă cu 74 de ani, consecinţele le suportă tot românii. În acest context, un obscur scârţa-scârţa pe hârtie transnistreană şi-a permis să afirme că România ar trebui să dispară ca stat.[ ] Deşi „perla” xenofobului sună dezacordat, ea nu constituie decât ecoul deciziilor dictatorilor de la Bruxelles, care au decis că în 2013 se va realiza „distrugerea statelor naţionale şi transformarea Uniunii Europene într-o «federaţie de regiuni», astfel încât elitele naţionale să nu mai poată opune rezistenţă centrului decizional aflat undeva pe axa Bruxelles-Berlin”.

Suntem deja arvuniţi

În prezent, din România nu poate ieşi nicio moleculă de gaz, pentru că reţelele de interconectare, trei la număr (Isaccea-Negru Vodă, Medieşul Aurit şi Szeged-Arad), nu permit tehnic acest lucru. În viitorul apropiat, Szeged-Arad va fi gata şi pentru sensul dinspre România spre Vest şi va fi construită conducta Giurgiu-Ruse. Speranţe mari există şi pentru finalizarea Nabucco Vest. În aceste condiţii rămâne problema cui îi vinzi gazul afară pentru că intenţia OMV este clară: Europa trebuie să-şi reducă dependenţa de Rusia prin gazul convenţional din Marea Nordului şi cel din Marea Neagră.

Şi eu, care credeam că CSAŢ vedea în CFR Marfă un activ strategic...

"CFR Marfă a fost respins la privatizare pentru că se propunea privatizare cu strigare, ca la Oltchim. Ori, să vii să vrei să validezi cea mai riscantă variantă de privatizare pentru o companie de talia CFR Marfă mi s-a părut inadmisibil. Deci, CFR Marfă este o companie care poate fi privatizată, dar nu prin privatizare cu strigare. Eu o văd cu un investitor strategic, o mare companie feroviară europeană, va opera pe teritoriul României, o companie care să-i ridice valoare, pentru asta facem privatizare. La privatizare cu strigare pot să merg şi eu, şi dvs. si oricine vrea să facă un show televizat", a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la respingerea în CSAT a privatizării CFR Marfă.

Ukazul CNA : ce televiziuni sunt OBLIGAŢI să pună în grilă cabliştii

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a stabilit, marţi, prin vot, lista must carry, conform art. 82 din Legea audiovizualului şi Deciziei CNA nr. 72/2012. Potrivit CNA, lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru firmele de cablu pentru acest an cuprinde programele Societăţii Române de Televiziune (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News şi studiourile teritoriale din Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara), dar şi TV5, cu un program inclus obligatoriu în grilele operatorilor de cablu în baza unui acord internaţional între România şi Franţa. Totodată, pe lista menţionată mai figurează televiziuni private, selectate în ordinea indicelui anual de audienţă.

România nu va introduce o taxă pe tranzacţiile financiare (deocamdată)

"Continuăm să evaluăm potenţialul impact al introducerii unei taxe pe tranzacţiile financiare, conform intenţiei Comisiei Europene. Dar, în acest moment, nu este iminentă introducerea ei."

Încă o batjocură anti-identitară a lui Dan Alexe

Toate natiile est-europene (provinciale prin definitie, ca acolo traim, let’s face it, man) au pastrat aceasta relicva-tarã culturalã care e: “Poetul National“… E vorba sistematic de un versificator romantic (cam pe la sfarsitul sec. XIX), nefericit in dragoste, sarac in viata si nedreptatit, si de preferinta mort de o chestie astazi vindecabila, dar cu rezonante exotic-romantice: ftizie, tuberculoza (ma rog, e cam acelasi lucru, insa nu suna la fel)… eventual sifilis, ceea ce legenda nationala accepta acum, pentru ca introduce o nota de erotism indulgent-eroic…

Simbolic: Oltchim dat la faliment imediat după închiderea OTV

Nu ne apărăm interesele, nu ne apărăm avuțiile, nu ne apărăm resursele, nu ne apărăm copiii, nu ne apărăm țara, nu ne apărăm pe noi înșine. Nu are rost să ne așteptăm la altceva decît la înfrîngeri și umilințe.

UERSS și presa

Sovietul suprem al comisarilor de la Bruxelles are în vedere alinierea presei din ţările membre UE la “valorile ieuropene”. Alinierea se va face sub înţeleapta îndrumare a unor noi consilii de presă naţionale, independente şi profund ataşate nobilelor idealuri ieuropene. Independenţa şi ataşamentul consiliilor vor fi asigurate prin trecerea lor în subordinea directă a Comisiei Europene. Jubilaţi jurnalişti şi comanda la centru: alinierea ! “Consiliile de presă ar trebui să dispună de puteri reale de constrângere cum ar fi impunerea de amenzi, posibilitatea de a porunci redacţiilor să-şi ceară scuze în scris sau audiovizual, sau de a suspenda statutul jurnalistic.”

Instituţiile de presă din UE riscă să intre sub monitorizarea unor "agenţii independente"

Instituţiile de presă din întreaga Uniune Europeană riscă să intre sub monitorizarea unor agenţii independente. Acestea ar avea puterea de a investiga plângeri, de a da amenzi şi chiar de a concedia jurnalişti dacă aceştia nu acţionează responsabil. Acestea sunt câteva dintre concluziile raportului comandat de Comisia Europeană şi prezentat aseară. Dacă raportul va fi transpus în directivă, va exista un set de regulamente comune pentru toate cele 27 de state membre.

luni, 21 ianuarie 2013

ADEVARATELE STIRI : Pâi nu votarăţi şi voi eurodiktatul fiscal ?!

Prioritate de Dreapta




Cot la cot cu PDL, unanimitate !

Căcărău, deficitar

"Da, ar fi fost bine, numai că noi trebuie să distingem între ceea ce ne dorim şi ceea ce este realizabil. După semnarea tratatului de guvernanţă fiscală, după măsurile luate la nivelul UE, pur şi simplu FMI, în ciuda insistenţelor pe care Guvernul le-a făcut, nu poate accepta o asemenea majorare de deficit. Oricum, în negociere s-a obţinut o majorare cred de 0,4 a deficitului", a susţinut Antonescu.
  • Aia cu deficitul maxim e o cioacă, să nu te dezvolţi pe datorie, să fii în urmă mereu. E o condiţie necesară, nu şi suficientă - se pot face deficite mari cu săli de sport, piscine rurale şi para-ndărăt-uri.

Pe pariu că Palatul Elisabeta nu va face parte dintre "celelalte locuinţe" ?

"Cred că Guvernul nu mai trebuie să fie agenţie imobiliară. RA-APPS trebuie să asigure un număr limitat de vile de protocol pentru preşedinte, preşedinţii Camerelor, premier, trebuie să asigure locuinţe doar pentru cei cu rang de ministru. Celelalte locuinţe vor fi vândute, iar cei care stau în ele vor avea dreptul de preemţiune la preţ de evaluare. Dacă nu, le va cumpăra cine are banii", a spus Ponta.

Iar a fost sărit PP-DD

"Am discutat cu toată conducerea USL şi am agreat ca imediat, în cel mai scurt timp, le voi adresa o scrisoare oficială domnilor Blaga şi Kelemen pentru a avea azi, mâine o nouă discuţie privind un acord între principalele forţe reprezentate în Parlament privind numirea unui Avocat al Poporului, a unei persoane acceptate de principalele grupuri politice", a spus Ponta, luni, după şedinţa USL.

Ne vor țara, bucată cu bucată

Noi, românii, nu trebuie să dăm socoteală altora cu privire la organizarea țării. Nu trebuie să ne fie frică să afirmăm hotărît că vrem un stat centralizat din punct de vedere politic, cu o ierarhie administrativă clară, cu parlament unic național, singurul îndreptățit să dea legi. Nu are rost să ne pierdem în ipoteze despre ce plănuiesc alții sau despre cum vor arăta condițiile peste un număr de ani și ce discurs ar putea să prindă atunci. Nu avem de ce să introducem regiuni pentru că unitățile teritoriale administrative ale unui stat unitar nu trebuie, sub nicio formă, nici ca dimensiuni nici ca atribuții, să rivalizeze cu statul național și cu instituțiile sale fundamentale. Punct. Restul reprezintă pierdere de energie, dacă scopul principal este cel al împiedicării modificării constituției la comandă străină (adică UE, ca să n-o mai cotim).

„Forfetarul” doi în unul: spoliere fiscală şi deturnare de subvenţii !

Dar şi mai grav este faptul că aplicarea impozitului forfetar în agricultură, mai ales în forma în care acesta va fi raportat la suprafaţa de teren deţinută de un fermier, nefiind calculat în funcţie de producţia efectiv realizată, va afecta nu doar fermierii, ci şi simplii agricultori care deţin o palmă de teren de subzistență… Mai mult, impozitul „forfetar” în agricultură ar urma să fie aplicat pentru orice teren şi nu doar pentru suprafeţele cu adevărat mari, şi nici nu va ţine cont de statutul juridic care separă fermierii de simplii agricultori. De altfel, în proiect se foloseşte termenul de „fermieri persoane fizice”, fapt ce ar putea afecta simplii oameni, care nu vor putea plăti un „forfetar” care este de fapt un impozit minim de tipul celui aplicat de Emil Boc firmelor.
  • Formal e prezentat ca impozit forfetar, real e cam un impozit pe "avere". Ce plătesc cei care nu mai pot cultiva terenul, nemaiavând putere sau bani ?

Ponta: Se vor opera modificările susținute de Parchet și DNA privind statutul parlamentarilor

Parchetul ICCJ propune reformularea unor prevederi din proiectul de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor, printre care şi cele privind cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a unui parlamentar, considerând că formularea actuală poate determina dificultăţi de interpretare. (Detalii AICI)

duminică, 20 ianuarie 2013

ADEVĂRATELE ŞTIRI : Regionalizare forfetară

Prioritate de Dreapta

Regionalizarea. Trimiterile naţional-socialiste

Regionalizarea României prin unitatea în diversitate era soluţia "superioară",  de tip naţional-socialist, atât democratismului francez cât şi fascismului italian (idem, p.326). De ce trebuia România să se regionalizeze? Ca să-şi rezolve aşa-numitele tensiuni dintre "cele trei mari cercuri culturale": Vechiul Regat, Basarabia, Transilvania. Statul român, pentru a rămâne unitar, nu doar că avea să se regionalizeze, dar trebuia să urmărească modelul omului mitteleuropean, reprezentat atunci în Transilvania şi Bucovina, considera Hӧpker. În felul acesta, România ar fi ieşit din capcana liberalismului francez şi ar fi putut să supravieţuiască ca stat. Lăsând la o parte curioasa prejudecată a reducerii liberalismului la Franţa, nu putem să nu remarcăm o alta: teza superioritatăţii omului central-european. 

Regionalizarea înseamnă federalizare de facto

În ultimii 23 de ani, prin distrugerea economiei naţionale şi uriaşa campanie de propagandă antinaţională având ca vârf de lance grupul “intelectualilor publici”, s-au pus bazele economice şi psihologice ale destrămării României. Acum, se va face pasul hotărâtor: se vor pune şi bazele administrative şi politice. Oare merită chiar atâta încredere marile puteri şi vecinii noştri încât, după precedentele dezmembrării Iugoslaviei, Cehoslovaciei, după secesiunea regiunilor Kosovo din Serbia, Osetia de Sud şi Abhazia din Georgia sau a Transnistriei, la doi paşi de noi, să creăm chiar noi cu mâna noastră entităţi politico-administrative capabile de secesiune? Există vreun plan de actiune pentru situaţia în care lucrurile evoluează spre o declaraţie de independenţă a uneia dintre regiuni (nu neapărat acum, poate peste 10-20 de ani), sau mergem pe ideea că nouă aşa ceva nu ni se poate întâmpla, deşi s-a întâmplat peste tot în jurul nostru?

Regionalizare = dezmembrare

Poate la un moment dat politicienii dintr-o anumită regiune vor pretinde că s-au săturat că ţină în spate regiunile mai puţin dinamice din punct de vedere economic. În virtutea acestui argument pueril vor pretinde independenţa. După cum bine se ştie, birocraţii de la Bruxelles sunt foarte deschişi la asemenea iniţiative. Nu vrea nordul Italiei să se rupă de sudul sărac? Bănuiesc că în anul 1986, când Spania a aderat la UE, nu s-a gândit nimeni că într-o bună zi se va confrunta cu independenţa Cataloniei. Ce drepturi le sunt negate catalanilor în interiorul Spaniei? Nu pot ei să se dezvolte sub toate aspectele în democratica Spanie? Uniunea Europeană încurajează secesionismul pe orice criterii. Regionalizarea României este primul pas spre o asemenea evoluţie. Peste 10-15 ani vom putea vorbi despre independenţa cine ştie cărei regiuni româneşti.

Căcărău, dat de gol de Zgonea

"Domnul Antonescu a fost luat prin suprindere pentru că eu nu l-am anunţat în timp util despre decizia mea personală de a informa Preşedinţia cu privire la aceste modificări din Statut. Preşedintele PSD Victor Ponta a ştiut şi a fost informat", a spus Zgonea, vineri seară.
  • Nu ştia că documentul va ajunge la Cotroceni, dar sigur ŞTIA despre ce-i scris acolo.

Marga - "naţionalistul", "dinozaurul"...

Am fost onorat sã fiu invitat de cãtre ministrul german la o reflecţie care câştigã în importanţã astãzi. Am trãit decenii de satisfacţie, chiar de euforie, vãzând progresând unificarea europeanã. Erau şi dificultãţi, dar acestea au rãmas în penumbrã. Acum dificultãţile şi problemele deschise trebuie sã ne preocupe. Unificarea europeanã este un proiect grandios şi salutar, care întâmpinã acum dileme redutabile asupra cãrora trebuie reflectat. În Europa trebuie date acum rãspunsuri la probleme care sunt în premierã istoricã : reafirmarea scopului Uniunii Europene, reducerea „deficitului democratic”, luarea sub control a datoriilor suverane, lãmurirea condiţiilor unei democraţii transnaţionale etc.
  • În 2008, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, a fost amfitrionul unei conferinţe internaţionale al cărei subiect era destructurarea statelor naţionale şi crearea "Statelor Unite ale Europei".

Lista firmelor, fundaţiilor, asociaţiilor şi avocaţilor care ocupă spaţii RA-APPS

  • 300 de locaţii ale protocolului de stat care găzduiesc interese de grup.

BULIBAŞA si AUTONOMISMUL sau cauza şi efectul

Procurorii și polițiștii timișoreni au făcut mai multe descinderi, căutând o așa-numită grupare a naționaliștilor autonomi. Cu doar câteva zile înainte, gruparea în cauză anunța premierea cu o sumă modică a țigăncilor sterilizate. Câteva asociații care nu mai pot de dragul drepturilor omului și fac alergie la discriminări au făcut nițel tămbălău, iar procurorii au intervenit prompt, probabil în lipsă de activitate.

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat şi în agricultură

Un nou impozit inventat de ministrul de Finanţe. Guvernul vrea să bage impozit forfetar şi în agricultură după ce a anunţat că va introduce un astfel de impozit la firmele mici din sectorul serviciilor. Noua taxă îi vizează pe micii fermieri din România şi are ca scop reducerea evaziunii.
  • Formal e prezentat ca impozit forfetar, real e cam un impozit pe "avere". Ce plătesc cei care nu mai pot cultiva terenul, nemaiavând putere sau bani ?

vineri, 18 ianuarie 2013

Ilie Şerbănescu : Europa de Est, sedusă şi abandonată !

Prioritate de Dreapta

S-a adoptat o alta strategie, de tip short-termist, cea financiara! Au fost trimise banci occidentale in Est cu bani sa acorde aici credite. Desigur, acestea au inteles mesajul, au acordat cu predilectie credite pentru consum, si nu pentru crearea de locuri de munca, iar, prin explozia artificiala a consumului, tarile din Est au devenit rapid piata de desfacere pentru produsele si serviciile din Vest si mai ales pentru cele furnizate de companiile multinationale din Vest. Crearea de locuri de munca in Est a stagnat, spre ieftinirea fortei de munca de aici, care a pornit cu milioanele catre Vest.

Si acesta din urma, fara nici o cheltuiala, ci doar printr-o simpla ridicare a obligativitatii vizei, si-a acoperit peste noapte deficitul de forta de munca din anumite sectoare. De unde si caracterul selectiv al liberalizarii circulatiei fortei de munca in Uniunea Europeana!

In articolul "Marea diversiune bancara" de saptamana trecuta, am pus in relatie numeroasele si aparent fara legatura evenimente recente din sistemul bancar din Romania - de la retragerile din retail ale unor banci cu nume sonore pana la scandalurile unor fraude bancare - cu schimbarea dramatica a strategiei bancare occidentale fata de Europa de Est.
Si spuneam ca noile cerinte puse de catre aceasta schimbare in fata bancilor occidentale cu prezente pe pietele estice fac pur si simplu tandari mitul contributiei bancare vestice la dezvoltarea Estului.
O rememorare chiar si succinta a strategiei initiale din anii 2000 a Vestului pentru expansiunea in Europa de Est intregeste tabloul, fiind de natura sa puna in lumina schimbarile de strategie intervenite in contextul crizei si aplicate articulat din actualul deceniu.
Strategia pentru Europa de Est
Dupa ce a obtinut Europa de Est la impartirea transatlantica a sferelor de influenta exact la sfarsitul anilor '90, Europa de Vest, in frunte cu Uniunea Europeana, a pornit la cucerirea restului Europei in ceea ce s-a numit "extinderea spre Est". Nu s-a folosit strategia clasica: investitii, creare de locuri de munca si piata in Est pentru produsele din Vest si astfel conditionare pe termen lung a Estului, avand in vedere diferentele nete de dimensiune de la pornire.

Probabil s-a considerat aceasta strategie ca dand rezultate pe termen prea lung. S-a adoptat o alta strategie, de tip short-termist, cea financiara! Au fost trimise banci occidentale in Est cu bani sa acorde aici credite. Desigur, acestea au inteles mesajul, au acordat cu predilectie credite pentru consum, si nu pentru crearea de locuri de munca, iar, prin explozia artificiala a consumului, tarile din Est au devenit rapid piata de desfacere pentru produsele si serviciile din Vest si mai ales pentru cele furnizate de companiile multinationale din Vest. Crearea de locuri de munca in Est a stagnat, spre ieftinirea fortei de munca de aici, care a pornit cu milioanele catre Vest.

Si acesta din urma, fara nici o cheltuiala, ci doar printr-o simpla ridicare a obligativitatii vizei, si-a acoperit peste noapte deficitul de forta de munca din anumite sectoare. De unde si caracterul selectiv al liberalizarii circulatiei fortei de munca in Uniunea Europeana!

Situatia economica din Est va fi explodat si ea in curand dupa explozia consumului. In conditiile in care productia nu putea in mod obiectiv tine pasul cu consumul stimulat artificial si fara acoperire, deficitele comercial si de cont curent se vor fi inflamat si toata masinaria pusa in miscare se va fi gripat la un moment dat. Criza economica si financiara care a intervenit n-a facut decat sa grabeasca deznodamantul. Acesta se va fi produs insa oricum.

Chiar bancile au fost cele care au pus stop masinariei. Inca in 2009 au sistat creditarea. Dupa ce au tras avantajele cativa ani, au batut brusc in retragere. Occidentul a realizat ca strategia, dupa cum fusese conceputa, nu putea da rezultate decat pasagere. Perspectivele pe termen lung mai mult lipseau, caci tarile din Est nu mai puteau oferi teren de expansiune. Fara productie, fara locuri de munca si complet indatorate dupa aiuritoarea explozie a consumului fara acoperire, acestea nu mai puteau constitui reazemul pe care Vestul urmarea sa-l foloseasca spre a iesi el din criza.

Cine sa fie de vina? Creditul in valuta!

Paliativele utilizate in Vest pentru a se face fata situatiei mai mult au stricat. Abia intr-un tarziu, Occidentul s-a decis sa caute vinovatii. Si, gasindu-se exact pe sine, a inventat tapi ispasitori. Asa a aparut, cu sorginte in cercurile inalte de la BCE si BERD, tapul ispasitor principal: creditul in valuta! De parca acesta ar fi cazut din ceruri sau l-ar fi dat tata Noe de pe Arca sa, si nu l-ar fi promovat niste banci cu nume precise.

Dupa o asemenea geniala descoperire, celelalte decizii au venit aproape de la sine: descurajarea sau chiar stoparea pentru persoanele fizice (adica pentru ipoteci si consum) a creditului in valuta; limitarea reprezentantelor bancilor occidentale in tarile din Est la resursele locale in desfasurarea activitatii (in unele cazuri aceasta obligatiei este formulata explicit si in alte cazuri decurge automat din prima cerinta, caci ce altceva decat a te limita la resursele locale inseamna, de pilda, in Romania, a da credite doar in lei?!); reducerea expunerii financiare pe aceste tari (mergand pana la parasirea teritoriului lor).

Bancile straine din Romania se conformeaza rand pe rand acestor exigente, si nu pentru ca trebuie neaparat sa raspunda comandamentelor exprimate de cine stie ce cluburi care stabilesc strategiile vestice, ci pur si simplu pentru ca Romania nu le mai ofera perspective de profituri fabuloase, intrucat consumul, supradilatat chiar de creditarea fara noima pe care au promovat-o, trebuie calibrat in continuare la cotele posibilitatilor reale. Cu alte cuvinte, au pus deja pe butuci economia, sistand practic finantarea acesteia, si acum, dupa ce au sedus-o, abandoneaza pur si simplu si populatia! Nu le mai retine aici decat asteptarea rambursarii sumelor date in trecut celor nesabuiti!

Toate acestea, spre disperarea dlui Isarescu, cel care a predat sistemul bancar romanesc strainilor cu argumentul ca, Romania neavand bani, are nevoie de cat mai multe banci straine care sa aduca resurse din afara pentru dezvoltarea tarii.

Desigur, banci straine care au, spre deosebire de cele romanesti, reputatie financiara si morala! E usor de inteles cat de greu ii cad dlui Isarescu recentele fraude de cea mai periferica speta din aceste vajnice citadele, fara a mai vorbi de faptul ca populatia, care avea sa se bucure de minunata finantare din partea bancilor straine, a ajuns, potrivit chiar datelor BNR, creditor net al acestora, asa saraca si napastuita cum e!

Chiar si fara sa se vrea, apare si tot ajunge sa se repete intrebarea: ce rost mai au bancile straine in Romania?!