google translate

sâmbătă, 28 mai 2011

Ce se intampla dupa ce Grecia declara faliment

Am plecat de la articolul „ Ce se intampla dupa ce Grecia declara faliment” scris de Andrew Lilico preluat de aici pe care l-am tradus pentru a intelege ce consecinte va avea falimentul Greciei asupra Romaniei.

Intrebarea care se pune nu este « daca » Grecia va intra in faliment ci « cand » se va intampla acest lucru ? Singura indoiala a pietelor financiare este daca acest lucru se va intampla mâine, intr-o lună, intr-an, sau doi ( falimentul nu va intarzia mai mult de-atat). Având în vedere că Banca Centrala Europeana si-a jucat "ultima carte" fortand un plan de salvare pentru Irlanda - unde sectorul bancar al tarii era amenintat de faliment , probabil ca vom asista in cateva zile fie la un nou plan de salvare grecesc fie la intrarea in faliment a tarii.

Ce se întâmplă atunci când Grecia intra in faliment ? Iată câteva raspunsuri :

- Toate bancile din Grecia vor intra instantaneu in insolvabilitate.
- Guvernul grec va naţionaliza toate bancile din Grecia.
- Guvernul grec va interzice retragerile de bani din bănci greceşti. ( desi cetatenii au bani depusi in banca nu vor putea sa-i retraga). Pentru a preveni manifestatiile violente pe strazi ale deponentilor ( o situatie de tip Argentina 2002 –cand presedintele tarii a trebuit sa fuga cu elicopterul de pe acoperişul palatului prezidenţial pentru a se feri de multimea de deponenti care-l ameninta ), guvernul grec va declara stare de asediu sau chiar legea marţială.
- Grecia va denominaliza toate datoriile în " drahme noi" sau orice alt apelativ va avea noua moneda (aceasta fiind un truc clasic folosit de ţările care falimenteaza )

- Noua Drahma se va devaloriza cu aproximativ 30-70 % (mai probabil în jur de 50 %, sau mai mult), rezultand o reducere de cca 50 % sau mai mult a tuturor datoriilor greceşti exprimate în euro.

- Irlandezii vor scapa si ei imediat de datoriile sistemului lor bancar, in acelasi mod.

- Guvernul portughez va aştepta sa vada cum evolueaza haosul în Grecia înainte de a decide dacă sa intre ,la rândul său in incapacitate de plata.
- O serie de bănci franceze şi germane vor acumula pierderi suficiente ca să nu mai poata îndeplini cerinţele ce reglementeaza capitalul necesar pentru a se mentine pe piata si vor intra si ele in faliment.

- Banca Centrală Europeană va deveni insolvabilă, având în vedere expunerea sa foarte mare fata de datoria guvernului elen , fata de sectorul bancar elen şi fata de datoria sectorului bancar irlandez.

Guvernele francez şi german se vor întâlni pentru a decide dacă :

(a) sa recapitalizeze BCE, sau

(b) sa permita BCE sa tipareasca bani pentru a restabili solvabilitatea.

(Deoarece BCE are o posibilitatea mica sa-si denominalizeze moneda , ar putea, în principiu, sa tipareasca bani ,desi acest lucru este interzis prin documentul sau fondator . Pe de altă parte,daca ne gandim ca Tratatul Uniunii Europene interzice în termeni expliciti orice formă de salvare de la faliment a tarilor din UE intelegem cat de flagrant ilegale au fost planurile de salvare ale Greciei, Portugaliei şi Irlandei si putem concluziona ca si tiparirea de bani de catre BCE va fi decisa fara ca cineva sa se poata opune .

- Ei vor capitalizarea şi recapitaliza propriile lor banci si vor declara ca au pus capat tuturor planurilor de salvare.

- Va fi masacru pe piaţa spaniolă a obligaţiunile din sectorul bancar pentru ca deţinătorii de obligaţiuni vor anticipa impunerea trocului datorii-actiuni .

- Această presupunere se va dovedi justificată, deoarece spaniolii vor alege sa ignore structura contractelor curente de obligatiuni în sectorul bancar spaniol, recapitalizand anumite bănci prin schimbarea datoriilor în acţiuni.

- Detinatorii de obligatiuni vor actiona in judecata Sectorul bancar spaniol la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (şi, probabil si alte instanţe, asemanatoare ), susţinând încălcări ale drepturilor de proprietate. Aceste cazuri nu vor fi auzite timp de ani de zile , iar in momentul în care ,in cele din urma vor fi auzite , nimanui nu-i va mai pasa.

- Atentie se va orienta către băncile britanice. Apoi, vom vedea ...

Ce se va intampla in Romania ?

Intrucat bancile mama grecesti vor intra in faliment, , depunatorii romani nu vor mai avea ,cel putin o perioada acces la banii depusi la sucursalele lor din Romania.

Creditele acordate de aceste banci vor fi probabil preluate de alte banci sau de statul grecesc.

La fel se va intampla si cu banii depusi la restul bancilor straine care vor falimenta.

Economiile cele mai in sigurata vor fi cele in lei depuse la bancile romanesti

Concluzia simpla : leul este cea mai sigura moneda pentru Romania si nu euro ,iar bancile romanesti ofera mai multa siguranta decat cele straine

duminică, 15 mai 2011

Viitorul Europei un joc foarte periculos

Motto al « The Trumpet » : « SA INTELEGEM LUMEA NOASTRA »

Traducere si adaptare a articolului din "The Trumpet" preluat de aici

In aceste momente grele prin care trece Europa este nevoie sa se explice cetatenilor ori de cate ori este nevoie ca scopul final al Uninii Europene este unirea TOTALA ,adica :

DISPARITIA STATELOR SI A SUVERANITATII NATIONALE

Rata datoriei Greciei creste uluitor de la o zi la alta iar sfarsitul acestui joc poate fi foarte aproape prin declansarea unui colaps in domino al intregii Europe. Oare, strategii din spatele monedei euro au un plan secret care ar putea reforma complet uniunea? Nu stim inca.Mai marii Europei se intalnesc in secret ,dar cand sunt intrebati despre ce au vorbit mint cu nonsalanta .Parca traim un vis urat ! Pe de o parte UE face apologia anticoruptiei si a cinstei iar pe de alta parte Dl . Juncker spune ca minciuna este o metoda de lucru utilizata in UE, acceptabila si onesta putind fi explicata logic prin existenta unor interese « superioare » si a « ratiunilor de stat » ( suprastat) . Constatam cu stupoare ca UE aduce minciuna la rang de virtute. Adevarul este numai pentru « elite » pe cand « masele » trebuie sa se multumesca cu minciuna.

Un lucru este sigur : guvernul grec nu îşi va mai putea permite mult timp sa împrumute bani la rate ale dobanzii atat de ridicate, fiind practic blocat pe piata datoriilor. Asta înseamnă că mai devreme sau mai târziu, cineva nu va mai fi platit si cel mai probabil , este vorba de marile bănci din Franţa, Germania, Austria şi Belgia.

Consecinţele ar putea merge cu uşurinţă la nivel mondial, iar Jurgen Stark membrul executiv al Băncii Centrale Europene avertizeaza ca Europa ar putea suferi o criza bancară mai puternica decât cea din 2008 care "ar putea umbri chiar si falimentului Lehman".

Faliment mai mare decât Lehman?

Potrivit Stark, incetarea obligatiilor de plata ale Greciei ar fi cea mai proasta opţiune pentru zona euro. Acest lucru ar declanşa reduceri masive şi imediate de cheltuieli guvernamentale şi tulburările sociale inevitabile.


Si mai rau,i-ar putea determina cu usurinta pe posibilii creditori sa se feresca sa mai acorde imprumuturi restului de state cu probleme cum ar fi Irlanda şi Portugalia, provocand cresteri ale ratelor dobânzii inclusiv in aceste tari putand determina si prabusirea economica a acestora.Chiar Spania şi Italia ar putea fi împinse peste marginea prapastiei , ceea ce ar pune la indoiala intreaga zona euro .

In momentul in care marile bănci din Germania, Franţa şi din alte parti ajung în imposibilitatea de a-si acoperi pierderile rezultate din creditele acordate , toate pariurile se stopeaza . Pietele de credit ar putea profita si lumea se va intoarce înapoi la situatia din 2008. O "criză bancara europeana este monstru numarul unu din dulapul meu cu griji," scrie presedintele de la Millennium Wave Advisors , dl John Mauldin.. "Deconectarea în Europa se înrăutăţeşte din ce in ce mai rău."

Potrivit Stark, singura soluţie la problemele datoriei Europene pentru tarile in situatia Greciei este "implementarea puternica a programele de reformă şi rambursarea integrala a datoriei."
Dar tocmai aici este problema.Si este una mare !
Nici o ţară din istorie nu a putut evita intrarea in incapacitate de plata atunci cand datoria a ajuns la 150 la sută din produsul intern brut. În acel moment datoriile sunt mult prea mari pentru ca o economie sa le poata depasi.Aceasta este concluzia la care au ajuns analistii de la Citigroup luna trecută.

Ponderea datoriei Greciei fata de PIB este estimata sa ajunga anul viitor la 160 % . În cazul în care nu se face nimic, Grecia intra aproape garantat in incapacitate de plata.

Trebuie sa intelegem ca aceasta alternativa „urata” este singura varianta viabila pentru Europa.

"Naţiunile Europei s-au străduit de-a lungul timpului, din rasputeri să se uneasca . Ele doresc o monedă comună, o forţă militară unică combinata, un singur guvern unit. Au inceput cu o piaţa
comună. Sunt acum pe drumul adoptarii unei monede comune. Cu toate acestea daca analizam din punct de vedere pur politic , natiunile Europei au fost pana acum in imposibililitatea de a se uni -afirmatia a fost facuta de Herbert W. Armstrong în editia din ianuarie 1979 a „Adevarului simplu”( „Plain Truth”)
Dar fenomenul la care asistam in prezent in Europa ar putea reprezenta evenimentul care va necesita uniunea politică a Europei.
Încă de la căderea Imperiului Roman , liderii puternici ai Europei s-au străduit să refaca un superstat european care sa se întinda de la Marea Baltică la Marea Egee. Este un vis care a intoxicat liderii de la Charlemagne şi Napoleon pana la Adolf Hitler.

Dar visul nu a dispărut. Uniunea totală este obiectivul liderilor cei mai puternici ai Europei. Actuala criză economică din Europa este doar instrumentul cel mai recent pentru a forţa ritmul de unire, asa cum tot instrumente au fost crearea monedei euro şi a zonei euro ,
Si se lucreza in continuare la asta....
Singurul motiv pentru care Grecia nu s-a prabusit inca este faptul că Uniunea Europeană i-a acordat împrumuturi recurente pe termen scurt .Acesta este în sine este un pas fără precedent spre integrarea europeană. Si in acelasi timp a pus la dispozitie Europei ceva timp pentru a se gandi ce sa faca cu tarile aflate in situatii de criza precum Grecia.

Cu toate acestea, timpul se scurge si o alta criză şi mai mare se apropie .

Luna trecuta, alegerile din Finlanda au scos in evidenta ca populatiile au obosit sa tot plateasca noi ajutoare datorate dezodinii economice de tip grecesc si ca doresc ca Uniunea să inceteze ajutoarele catre Grecia lasand-o sa intre in imposibilitate de plata ,cel putin puţin parţiala. La fel si publicul german si-a pierdut apetitul pentru planurile de salvare. Populatia nu-si dau seama totusi ca daca restul Europei se prabuseste inclusiv exportul german se va opri brusc. Cancelarul german poate pierde foarte usor controlul coaliţie sale fragile.
Pentru ca planurile de salvare sa continue, este nevoie de aprobarea unanimă a naţiunilor UE. În cazul în care se opresc, iar Citigroup are dreptate, Europa ar putea fi aruncata în alta criza posibil mult mai mare, in stilul colapsului bancar Lehman.

Există o soluţie la criza datoriilor din Europa dar care nu va fi uşor de adoptat, pentru ca implica cedarea de si mai multa suveranitate naţională catre Uniune si mai ales cea referitoare la puterea de impozitare. Numai in acest fel s-ar putea preintimpina colapsul dominoului cu care se confruntă Europa.

Ce implica aceasta solutie ? O piaţă comună a datorie in spatele monedei comune Europene şi a regimului dobanzii . Cu alte cuvinte, Europa are nevoie ca eurobondurile sa fie susţinute de un guvern centralizat , sa fie emise de Banca Centrală Europeană din Frankfurt şi garantate de către contribuabilii în toate statele Uniunii.


Acest fel de solutie poate fi justificat doar de o criză masivă. Este oare aceasta ,criza cea care se profileaza ?
O piaţă comună a datoriei ar fi un moment simbolic URIAS . Europa ar emite titluri de datorie ( eurobond=titlu de datorie ) in cadrul uniunii pe care le va da înapoi în uniune (unul pentru toţi şi toţi pentru unul). Acesta ar fi un pas uriaş pentru crearea unui superstat european adevărat.

"Este acesta un rezultat bun?" Intreaba Wolfgang Münchau de la Financial Times.

Este calea cea mai toxica care se putea imagina catre o uniune fiscala. Dar probabil ca este si singura ,raspunde tot acesta.

In acest fel urmatoarea criza va fi departe de a anunta sfârşitul Uniunii Europene.Din contra, acesta va reprezenta exact momentul necesar marilor puteri pentru punerea in practica a visului pan-europen.

De fapt, aceasta este exact ceea ce prevede Bibia ca se va întâmpla :Ridicarea unei superputeri europene care va fi mai puternica decât Rusia sau America.
Părinţii fondatori ai monedei euro au ştiut inca de cand au pus bazele eurozonei ca este predispusa la crize economice, dar au acceptat acest risc , chiar cu nerăbdare considerandu-l o modalitate de a promova integrarea în continuare. Şi cu siguranta vor profita de el acum.

Dar actuala criză poate fi cu mult mai mare decât si-au imaginat-o acestia . Exista amenintari serioase privind falimentele nationale. Unele naţiuni mici vor fi forţate sa iasa din zona euro. O restructurare a euro zonei ar putea fi iminenta.

Este un joc periculos pe care-l joaca Europa , iar măcelul financiar provocat de o eroare de calcul se poate propaga foarte usor la nivel mondial .


http://www.thetrumpet.com/?q=8225.6888.0.0

>> Germany and the Holy Roman Empire

>> Did the Holy Roman Empire Plan the Greek Crisis?
>> Barroso: Europe Is an Empire

Teodor Paleologu -un Farfuridi al vremurilor noastre,de aceasta data membru si candidat PDL

Caracterizarea personajului Farfuridi din comedia “O scrisoare pierduta “ de I.L.Caragiale

Fragmente de Referate aici

S-a spus ca una din principalele trasaturi ale originalitatii lui Caragiale sta in faptul ca personajele sale comice sunt prototipuri de imbecili. Desigur nu e vorba de niste imbecili din nastere, de cazuri clinice, ci de niste indivizi cu o imbecilitate castigata in mediul social care le-a imprimat un anume automatism de gandire, de vorbire si actiune, un comportament ilogic si absurd din punctul de vedere al unui om inteligent.

Cel mai tipic imbecil din intreaga opera a lui Caragiale ni se pare a fi Take Farfurdi, personajul din O scrisoare pierduta. Farfuridi este imbecilul pur, pentru ca scriitorul – si odata cu dansul cititorii si spectatorii – au satisfactia si bucuria de a descoperi in el legi, fenomene, aspecte si tablouri de epoca imposibil de infatisat altfel. Personajul e o monstra edificatoare. El seamana cu o jivina fantastica, insa teribil de reala, prin arta cu care dramaturgul o impune constiintei noastre : groteasca imagine, marita ca de niste aparate optice, ne ajuta sa reconstruim o epoca.

Deposedat – cu cruzime – de catre autor , de orice urma de inteligenta, Farfuridi, ca om politic, isi cunoaste foarte bine interesele, printr-un soi de instinct si automatism de speta. Are antene ultrasensibile pentru a adulmeca tradarea care era pe punctul de a se pune la cale de catre Joitica si grupul ei. Stie, din instinct de speta, ca tradarea e in firea lucrurilor. Ceea ce il nelinisteste este faptul de a fi exclus de la beneficiile ei : “ la urma urmei, fie si tradare – dar s-o stim si noi

Personajul e simpatic si amuzant pentru ca momentan nu stie ce spune si e odios pentru ca stie foarte bine ce vrea, la urma urmei: chiverniseala proprie. Ca aparitie personala e numai hilar, ca reprezentant al spetei, al clasei sociale din care face parte, e fioros. Imbinarea acestor doua lanturi a fost posibila prin recurgerea la automatism si caricatura, vizibile mai ales in vorbirea personajului.

Cum e oratorul, asa e si publicul. Geniul lui Caragiale atinge aici culmea spectacolului comic si lasa lucrurile asa cum sunt Nimeni din adunare nu da semne de protest .Toata lumea, inclusiv presedintele, pronunta cuvantul “plebicist” . Nimeni nu protesteaza, pentru ca toti cei din adunare sunt, in grade diferite, niste Farfuridi si Catavenci, in masa, interesati de competitia politica si nicidecum de logica, de concordanta dintre vorbe si fapte, atata vreme cat nu e vorba de capatuiala lor personala. Asa incat Farfuridi poate debita, in continuare, enormitati. El vorbeste de o cestiune politica de la care atarna nu numai prezentul si viitorul, dar chiar si trecutul tarii. Chestiuni politice, zguduiri care lovesc societatea, “Europa cu ochii atintiti asupra noastra”, exempul ce trebuie sa-l dam “surorilor noastre de ginte latina”, poporul, natiunea, tara, Romania etc. – iata vorbe mari si goale debitate mai mult pentru aspectul lor sonor.

http://www.referatele.com/referate/romana/online1/Caracterizarea-lui-Farfuridi-din-O-scrisoare-pierduta-de-Caragiale-referatele-com.php

sâmbătă, 7 mai 2011

Cei patru reformisti

Traducerea articolului « The Four Reformers » de J.R Nyquist, preluat de aici

In scurta povestire a lui Robert Louis Stevenson „ Cei patru reformisti”( The Four Reformers ) este vorba despre patru conspiratori care se intalnesc sub o tufa de spini si discuta despre cum sa faca o „lume mai buna” .

Primul spune: "Trebuie sa desfiintam proprietatea !"

Al doilea spune: "Trebuie sa desfiintam căsătoria !"

Cel de-al treia spune: "Trebuie sa-l desfiintam pe Dumnezeu."

Al patrulea spune ca el ar vrea să desfiinţeze munca , iar apoi tace.

Primul isi sfatuieste apoi camarazii sa faca un experiment şi anume sa reduca toţi oamenii la "acelasi nivel, comun ". Al doilea cere să se dea frau liber „libertatii sexuale". Cel de-al treilea spune mai departe, "Hai să ne gandim cum s-o facem ." Apoi primul zice : "Sa desfiintam Biblia." Al doilea spune: "Să desfiinţam legile." Iar cel de a treia : "Să desfiinţam omenirea."
Şi oare cum ar arata omenirea dupa abolire ? Acest lucru poate fi relativ usor de imaginat intrucat stiinta exterminarii a facut deja primii pasi experimentali prin aparitia : lagărelor naziste, a arhipelagului gulag sovietic si a „laodong gaizao” (reforma prin muncă) a comuniştilor chinezi. Iar in zilele noastre odată cu apariţia armelor nucleare, biologice şi seismice (ca sa nu mai vorbim si de arma nanotehnologica ), eliminarea celor pe care Nietzsche i-a numit " cei mult-prea multi " devine o posibilitate clara. Şi astfel cei patru reformisti din povestea lui Stevenson au deschis calea : feminismului, ateismului, nihilismului juridic şi darwinismul ,dupa ce mai inainte au pregatit terenul pentru desfiinţarea proprietăţii private - ca o condiţie prealabilă necesară.

F.A. Hayek este cel care a aratat in „Drumul catre sclavie ” The Road to Serfdom ( 1944) ca o data cu aparitia totalitarismului destructiv ,omenirea va intra in declin. El a explicat ca : "Am uitat si abandonat treptat faptul că libertatea in afacerile economice este baza fara de care nu a existat libertate personală şi politică in trecut. Deşi am fost avertizati de către unii dintre cei mai mari gânditori politici ai secolului al XIX-lea, de Tocqueville şi Lord Acton, că socialismul înseamnă sclavie, ne-am miscat mereu ,constant în direcţia socialismului. "

Hayek a subliniat că ideile din spatele naţional-socialismul (Germania) şi ale socialismul sovietic (Rusia) au reprezentat o ruptură totală "nu numai cu trecutul recent, dar cu întreaga evoluţie a civilizaţiei occidentale ...." de pana atunci. Nu a fost numai o ruptura de Adam Smith, Hume, Lock şi Milton, dar si o ruptura de la "bazele stabilite de Creştinism , de greci şi de romani . O ruptura nu numai de liberalismul secolului al XVIII si al XIX-lea dar si de individualismul de bază moştenit de la Erasmus şi Montaigne, de la Cicero şi Tacitus, Pericles şi Tucidide. ...."Se ridica pur si simplu o generaţie care are foarte putin contact sau deloc cu antichitatea clasica - cu acei oameni mari care ne-au învăţat cum să gândim, cum sa valoram viata si mintea si cum să cultivam spiritul pentru a cerceta şi a gândi liber. A fost taiat copacul civilizatie de la radacini.

Pentru a se obtine acest lucru s-a procedat astfel :

S-a lansat un atac împotriva trecutului. Modalitatea de a face acest lucru a fost descrisa în eseul lui Richard M. Weaver " Fixand ora exacta” ("On Setting the Clock Right).Potrivit lui Weaver: "Dacă cineva atentioneaza faptul ca ... colectivismul este fatal pentru libertatea individuală, imediat este învinuit ca nu este în pas cu vremurile. Dacă cineva se hazardeaza sa spuna ca in zilele noastre predomina o cantitate prea mare de tumult şi confuzie care nu este probabil cel mai bun lucru pentru psihicul uman, este marcat imediat ca duşman al progresului. "

Toti cei care conlucreaza sa ne decupeze din tesatura în care am fost modelati de circumstanţele istorice, ne spun că nu putem întoarce ceasul înapoi.

Richard Weaver desfiinteaza imediat cele de mai sus explicând că trecutul este real şi substanţial, în timp ce viitorul este ireal. "Trecutul exista sub forma istoriei", declara Weaver, "este ceva ce deja posedăm , ceva ce putem examina şi evalua." Viitorul nu există în acelaşi mod. Nu-l putem aprecia decat prin studierea trecutului ajungand in final la concluzia ca "nimic nou sub soare". In acest fel ne regasim pe noi înşine, în contex si ne înţeleagem locul în istorie.

De indata insa ce nu mai luam in consideratie istoria nu se mai poate intelege nimic De indata ce istoria este rupta si nu mai privim înapoi devenim vulnerabili si facem cele mai elementare erori.Cei patru reformisti ai lui Stevenson sunt acreditati ori de câte ori istoria este uitata sau data la o parte. Numai cunoasterea istorica imunizeaza societatea impotriva „reformistilor”.

Ignorarea istoriei permite insa trecerea de la o o absurditate distructiva la alta .Sa luam ca exemplu recentul statut eroic atribuit de cei patru „reformisti” homosexualitatii ( impreuna cu campania irezistibila pentru recunoasterea legalitatii casatoriilor homosexuale). Cei patru „reformisti” au reusit atat de bine in acest domeniu incat astazi sunt foarte putini cei care indraznesc sa apere vechea conceptie scotand din ce in ce mai greu cate un fragment din cenusa istorie .

Un astfel de fragment reprezinta si „Comentariile lui Johann David Michaelis privind „Legile lui Moise” Commentaries on the Laws of Moses, în care se spune:. :"Dacă vom reflecta asupra consecinţelor îngrozitoare ale sodomiei ... nu putem ... considera pedeapsa ca fiind prea severa ,pentru ca în cazul în care incepe să domine, baietii vor fi uşor de corupt nu numai de către adulţi, dar chiar şi de catre alţi băieţi si nici nu vor putea sa se opresca vreodată. Cea mai grava consecinta este ca oamenii isi pierd rusinea şi ajung la infamie . Devine chiar o modă , un gust naţional , e „cool” si „trendy” ,transformandu-se in cele din urma intr-o .... slăbiciune naţională, pentru care toate remediile sunt ineficiente ... probabil nu numai la prima generaţie, dar cu siguranţă si la a treia si a patra.... Tuturor acestor rele li se mai poate adăuga încă unul si anume faptul că intreaga contitutie a acelor barbati (adica totalitatea particularităților morfologice, funcționale și psihologice ale unui individ )care se supune acestei degradari este, dacă nu întotdeauna, dar de foarte multe ori, distrusa total, desigur într-un mod diferit de ceea ce se numeste preacurvie".

Bineinteles ca atunci cand cineva afirma cele de mai sus,citind din carti cu voce tare este ca si cum ar inota impotriva curentului si probabil ca in curand o astfel de actiune va fi scoasa in afara legii si va fi catalogata ca si "discurs al urii." (Hate speech)

Memoria istoriei fiind distrusa si discursul deconectat de la strămoşii noştri, suntem gata să ardem cărţile intelepciunii ,precum au facut nazişti. Şi apoi, sub masca unei parade totalitare de toleranţă, atat de artistic conceputa de către cei patru reformisti, , descoperim de fapt o noua intoleranţă .Animata de ura puternica impotriva tradiţie, a legilor şi a civilizaţiei, noua intoleranţa fiind indreptata impotriva celor care ne-au hranit spiritual de-a lungul secolelor si care au pregătit calea pentru existenţa noastră.

Acesta este proiectul celor patru reformisti : să distrugă fundamentul vieţii civilizate, în ciuda faptului că chiar ei s-au ridicat pe aceasta temelie . În campania lor suicidala este imperativ sa pedepseasca sau sa intimideze pe toţi cei care scot in evidenta cerinţele de procreare umana, de reproducere a fiinţelor umane sănătoase într-un mod care sa asigure mersul inainte al civilizatiei (cum ar fi generaţiile de copii de succes ,crescuţi in asa fel incat sa performeze in meseria lor ,în marele lanţ al existentei umane fără de care viaţa ar dispărea cu totul).

Potrivit lui Johann David Michaelis : "Oricine doreşte să ruineze o naţiune,trebuie doar sa implementeze acest viciu ( sodomia) pentru ca este apoi extrem de dificil de extirpat acolo unde deja a prins rădăcini, putandu-se propaga usor in secret... .Atunci cand o tara percepe ca acest viciu a pus piciorul pe pamantul ei , cu toate ca este puternică şi înfloritoare poate prevedea cu sigurata ca fundatia sa va intra in viitor in declin astfel incat după câteva sute de ani, nu va mai fi aceeaşi ţară ... puternică care este in prezent. "

Daca sodomia a fost o dată ruşinoasa, acum devine "gust naţional," .Dar ce mai este ruşinos in zilele de azi?

În cartea sa, „Civilizaţia şi duşmanii ei.Urmatoarea etapa a istoriei” ( Civilization and Its Enemies: The Next Stage of History), Lee Harris întreba: "Care este diferenta dintre Taramuri Fericite şi Taramuri Nu Prea Fericite?" Potrivit lui Harris, nu se poate construi o societate liberă, fără ruşine. "Ruşine este o forţă superioară ratiunii," spune Harris, "pentru că este înrădăcinată în cele mai profunde temeri ale noastre –frica de a fi abandonat". Prin urmare, dacă se doreste eliminarea libertatii , atunci trebuie să se elimine ruşinea. Datorita „rusinii remarca Harris, "dezvoltam tendinţa de a trata alte persoane cu decenta, şi corectitudine ...." Fiecare religie, fiecare societate de succes, a recunoscut acest fapt.

Cele patru reformisti trebuie să adauge si „rusinea” pe lista lor de lucruri care trebuie eliminate.

De asemenea ,mai trebuie eliminat si Iadul deoarece acesta este locul de exil al lui Dumnezeu.

Potrivit lui Peter Hitchens, în Abolirea Marii Britanii ( The Abolition of Britain )" Iadul a fost abolit în acelaşi timp cu legalizarea avortului si a desfiintarii pedeapsei cu moartea ." Dacă aveţi de gând sa eliminati ruşinea, puteti elimina in acelasi timp si Iadul. La urma urmei, sunteţi pe drumul de a transforma întreaga lume în Iad. Deci, in cele din urma Iadul devine inutil. În acest fel, simultan , ca un bonus, se elimina si Biserica. Hitchens a observat ca : "La fel ca alte multe instituţii britanice Biserica a avut motive întemeiate să simtă că nu mai este la fel de „importanta " ca si in trecut . Aceasta institutie depinde de familii stabile şi căsătorii de durată care dovedesc in timp credinţă şi tradiţie.Sunt puţini cei care afla acest lucru în afara casei sau fără presiunea si orientarea părintească "

Atât de multe lucruri trebuie eliminate intr-un timp atat de scurt ! Ca o chestiune teoretica cei patru reformisti ar trebui să încerce să elimine războiul. Dar acest lucru este pur si simplu bataie de joc pentru ca lucruri precum prostia, sărăcia şi războiul nu pot fi eliminate.

Deci, care este de fapt motivul pentru promovarea atâtor acorduri si rezolutii ONU privind controlul armelor ? Motivul nu este eliminarea violentei ci distrugerea acelor structuri naţionale care previn violenţa, menţin legea şi ordinea şi protejeaza proprietatea (care reformistii o urăsc).
Daca ar fi sa reactualizam povestea lui Robert Louis Stevenson “Cei patru reformisti” ( The Four Reformers) uitandu-ne la realizarile lor de pana acum ei ar putea comenta astfel:
"N-am abolit proprietatea, dar am inspirat invidie si ura împotriva celor care o detin ,spune unul.
"N-am abolit căsătoria, dar am făcut divorţul atât de uşor incat o căsătorie nu mai poate lega barbatul şi femeia împreună,", spune al doilea.
"Nu l-am eliminat pe Dumnezeu, dar am stricat Biserica introducand o idee falsă a lui Dumnezeu", spune al treilea.

"Mi-as fi dorit sa putem desfiinţa munca intrucat oricum “statul social” face munca inutila", a spus al patrulea.
"Am actionat practic in linia politicii noastre", remarca primul” avand in vedere ca am redus toţi oamenii la acelasi nivel."
Al doilea se lauda , "I-am degradat sexual."
Al treilea zambeste "Ştim cum să răspândim toate formele de degradare."
Primul adauga , "Am înlocuit Biblia cu televiziunea."
Iar al treilea spune : "Acum putem desfiinta umanitatea.!"

Listen

Read phonetically

Dictionary

Translate any website

Do more with Google Translate