google translate

luni, 7 februarie 2011

Adevarul pe care ne temem sa-l rostim

In presa straina se discuta ca Romania este este o provincie subjugata noului Imperiu German denumit in mod politicos Uniunea Europeana.Oare de ce in presa romaneasca nu se discuta deloc acest subiect ? Am gasit aici, un articol preluat de pe blogul jurnalistului Peter Hitchens-Mail on Sunday

Traducere si rezumat :

„Am fost martor ( fara sa fiu erou ) la diverse episoade de manifestare a pretinsei „Puteri a Poporului”

M-am ascuns sub pat cand treceau trasoarele prin fereastra de la camera de la Hotelul Bucuresti in care stateam in timpul misterioasei rasturnari a tiranului Nicolae Ceausescu.

Mi-am facut loc in zapada murdara ca sa-mi salvez pielea atunci cand turnul de televiziune din Vilnius a fost luat cu asalt de Grupul KGB-Alpha ,in ultima incercare nereusita a Kremlinului de a mentine controlul asupra statelor baltice in Moscova in 1991.Am auzit sunetul inconfundabil al impuscaturilor ce nimereau tinte umane.
Mi-a placut mai mult si am fost mai in siguranta in mijlocul multimilor extatice din Praga cand acestea si-au luat in zeflemea conducatorii pana cand i-au uitat .Am marsaluit alaturi de democratii unguri in Budapesta si m-am bucurat cand am vazut intr-o dimineata insorita in capitala Rusiei cosurile de gunoi pline de carnetele de membru de Partid Comunist arzand .
Am fost ametit si bucuros dar in acelasi timp am fost si terifiat.

Eram genul de reporter care mergea in zonele de război de fiecare data incorect informat (am juns o dată în Somalia într-un costum albastru şi pantofi lustruiti).

In aceste zile insa , cand văd o mulţime uriaşă la TV, galopand prin piaţa centrală impotriva unui despotism mizerabil, inima mea se intristeaza. Nu vreau să fiu acolo, printre oamenii draguti si naivi ale căror sperante absurde vor fi spulberate.
Eu ştiu ce va urma - vor fi dezamagiti si uitati.

Se pare ca am uitat deja de Tunisia ale cărei mulţimi au fost laudate si incurajate de catre mass-media numai cu cateva săptămâni în urmă.Mai ştie cineva ce se întâmplă acolo, acum? Sau macar ii mai pasa cuiva , cat de cat ? Nu cred.

Eliberarea României a fost urmată de o eră a corupţiei reînnoite şi a mizeriei politice, care inca nu s-a terminat.Fără îndoială că este preferabila fostului regim, dar situatia de acum nu poate satisface sperantele aproape religioase pe care le-am avut in 1989 (inclusiv comentatori surescitati ca mine) .

Am remarcat ca se discuta in mod credibil ca bucuria reintoarcerii la libertate de la Praga a fost de fapt orchestrata de KGB. Şi uitaţi-vă la ceea ce a urmat.
Rusia post comunista nu este ţara frumoasă, bogată şi civilizata care ar putea şi ar trebui să fie, ci o familie a crimei care se prezinta ca o naţiune.

Pentru mulţi oameni de acolo, alegerea între regimul vechi şi cel nou nu este una uşoară

Saraca si vechea Praga este acum doar capitala unei provincii subjugate a Imperiului German pe care o numim politicos Uniunea Europena. Acelaşi lucru este valabil pentru Republicile Baltice şi România. Şi, mai important pentru mine, pentru noi, aici, în Marea Britanie.

Este mult mai frumos si digerabil pentru locuitorii acestor tari să fie condusi de la Berlin si de la Bruxelles decât de la Moscova, deşi nimic nu se compara cu ceea ce au sperat ei odata.

Pentru britanici insa nu este deloc mai frumos să fie condusi de la Berlin şi Bruxelles,decât de guvernul lor propriu, asa cum a fost inainte de 1989 cand razboiul rece a tinul Germania la pamant iar pe americani si rusi in afara.

Stiind ceea ce ştiu acum, as mai fi sustinut atat de infocat eliberarea Europei de Est acum 20 de ani? Nu ! In cele din urmă as fi sacrificat libertatea lor în schimbul libertatii noastre.

Şi dacă as fi sincer si fără milă - aşa cum ar trebui să fiu –as sacrifica libertatea poporului din Egipt pentru prosperitatea şi stabilitatea mea, în cazul în care mi s-ar face aceasta oferta .Si se pare ca aceasta este oferta .Acesta este adevarul !»