google translate

duminică, 25 iulie 2010

"MISCATEA TEA PARTY "DIN AMERICA DE AZI

Motto : « Because without America there is no Free World »


Probabil ca multa lume din Romania a aflat ca inca de anul trecut a inceput sa se desfasoare in America o miscare socio-politica care are denumirea de :
« Tea Party Movement » care capata pe zi ce trece o amploare din ce in ce mai mare.

Este un fenomen in desfasurare la care adera o mare parte a populatiei apartinand acestei tari.
Am cautat bibiografie despre acest subiect si am extras ceea ce mi s-a parut mai important ca sa intelegem ce se intampla in America zilelor noastre.
Mai intai este nevoie sa clarificam niste concepte si anume :
« Miscarea sociala » este un tip de acţiune la care participa grupări de dimensiuni mari formate din indivizi sau organizaţii si care sunt axate pe anumite probleme politice sau sociale avand ca scop realizarea sau oprirea unei anumite schimbari.
« Miscare social-politica » este o miscare sociala in domeniul politic.In contrast cu un partid politic, miscare social- politica nu este organizata sa aleaga membri care sa ajunga in aparatul guvernamental ci are drept scop sa influenteze opinia publica sau politica guvernului privind problemele si preocuparile vizate de miscare.

Miscarea Tea Pary este o miscare social-politica de la baza societatii americane care atrage atentia asupra provocarilor privind securitatea ,suveranitatea sau linistea interna a tarii.
Inca de la infiintare miscarea reprezinta vocea celor care sunt proprietari ai Statelor Unite ale Americii si anume cetatenii ei : “WE THE PEOPLE”.
Visul “Tea Party” ii include pe toţi cei cred cu putere ca valorile iudeo-crestine sunt incorporate in documentul fondator al tarii, Constitutia Americana. Considera ca aceasta credinta si responsabilitatea apararii ei este inradacinata in inima fiecarui cetatean american patriot indiferent de rasa, religie, origine nationala si ca acest lucru a facut ca America sa fie o natiune “mare”. Aceasta credinta a dus la aparitia” Miscarii moderne Tea Party” la care au aderat : cetateni independenti, republicani, democrati, libertarieni, verzi .
“Miscarea Tea Party”este in primul rand o miscare “ anti-taxe” si se concentreaza pe impunerea: unor guverne mici dar puternice , a responsabilitatii fiscale , a libertăţilor individuale şi pe susţinerea Constituţiei Americane de tip conservator.
“Protestele Tea Party” sunt o serie de proteste pe intreg teritoriul Statelor Unite care au inceput in ianuarie 2009 ( List of Tea Party protests, 2009) si care continua si in prezent ( List of Tea Party protests 2010) . Ele sunt parte a acestei miscari social-politice denumite “ Miscarea Tea Party” .
Ele au inceput printr-o serie de proteste coordonate la nivel local şi naţional reprezentand un raspuns partial la anumite masuri economice luate de guvernul federal american in vederea asa zisei « salvari » a economiei americane din « ghearele crizei » cum ar fi : Legea privind inceputul stabilizarii economice din 2008 , Legea de relansare si reinvestitii in America din 2009 , Legea privind transparenta rezervei fedarale precum si legea privind reforma din sanatate.
Numele de "Tea Party" este o trimitere la evenimentele « Tea Party din Boston din 1773 » , cand au avut loc proteste ale coloniştilor americani împotriva diverselor acte emise de către guvernul britanic care , printre altele , a încercat să stabilească un monopol asupra importului de ceai în colonii prin acordarea unei reduceri de taxe pentru re-import Companiei Indiilor de Est. Coloniştii au simţit astfel ce inseamna sa nu aiba dreptul la vot din cauza lipsei lor de reprezentare în Parlamentul britanic si au fost ofensaţi de eforturile guvernului britanic de a-i controla .
Protestele « Tea Party » care se desfasoara in prezent invoca teme , imagini şi sloganuri similare cu cele folosite în timpul perioadei pre-revoluţionare din istoria Americii.

Numele de ‘tea’ este utilizat ca si acronim pentru Taxed Enough Already, adica (suntem deja taxati destul).

Unul din simbolurile Miscarii Tea Party este drapelul Gadsden pe care scrie:
DON’T TREAD ON ME” –“ Nu calca pe mine !” care este un simbol al conservatorismului si patriotismului.

Cele mai multe activităţi Tea Party, în 2010, s-au axat pe eforturile menite sa combata reformele administratiei Obama in domeniul asigurărilor de sănătate şi precum şi pe recrutarea, nominalizarea , şi susţinerea candidaţilor pentru viitoarele alegeri naţionale ce urmeaza sa aiba loc in luna noiembrie 2010
Miscarea Tea Party este compusa din mai multe miscari cu suport la nivel national dar si de indivizi .
Miscarile care o compun sunt urmatoarele:
Tea Party Express este un tur de autobuz la nivel national sustinut de un comitet politic de actiune conservator creat in Sacramento
Tea Party Nation care a sponsorizat Conventia Tea Party din February 4–6, 2010.
Tea Party Patriots o organizatie care are membrii de-a lungul si latul Americii.Acest grup se proclama ca fiind sediul oficial al miscarii « Official Home of the Tea Party Movement »
The National Tea Party Federation s-a format in 8 aprilie 2010 din mai multi lideri ai Miscarii Tea Party pentru a ajuta raspandirea mesajului acestei miscari si pentru a raspunde criticilor imediat si la obiect .

Pe ordinea de zi a Miscarii Tea Party se afla si intocmirea si prezentarea canditatilor la congresul american a “Contractului cu America” .
Acest contract cuprinde 10 puncte importante selectate dupa ce au fost consultati online cetatenii americani.Este un contract care aduce de jos in sus ( de la cetateni si nu de la Washington ) cele mai importante probleme de care trebuie sa tina cont cei care vor fi alesi in Congresul American in luna noiembrie 2010.
Aceste puncte sunt urmatoarele :
1- orice lege trebuie sa fie o expresie a spiritului Constitutiei Americane
2-sa fie stopata comercializarea certificatelor de emisie iar restrangerea poluarii sa se abordeze administrativ prin acordarea de stimulente economice la reducerea emisiilor de poluanti
3-inceperea amendamendelor constitutionale prin solicitarea uneui buget federal echilibrat si schimbarea oricarei taxe numai cu aprobarea a 2/3 din voturi
4-simplificarea sistemului fiscal si adoptarea unuia simplu si echitabil
5-crearea unui grup operativ care sa verifice toate agentiile federale privind constitutionalitatea acestora, identificarea celor ineficiente, dublate si care sunt in pierdere . Inlocuirea lor cu cele deja existente la nivel local.
6-limitarea cresterii anuale a cheltuielilor federale
7-abrogarea noii legislatii privind asistenta medicala
8-in politica energetica : autorizarea explorarii rezervelor suplimentare de energie alternativa pentru a reduce dependenta americana fata de sursele externe de energie
9-sa se suspende sau sa se amane orice cheltuiala publica ( chiar urgenta) pana cand se echilibreaza bugetul si apoi sa se voteze cu 2/3 din voturi orice cheltuiala bugetara urgenta.
10-abrogarea tututuror cresterilor recente de impozite , reducerea temporara a impozitului pe venit , impozitul pe câştigurile de capital şi imobiliare în prezent fiind programate să se încheie în 2011
Tea Party Patriots( parte a Miscarii Tea Party care se ocupa de responsabilitatea fiscala) au cerut atât democraţilor cat şi republicanilor să semneze acest Contract cu America
Democratii nu l-au semnat . Din partea unor republicani s-a intampinat o mica rezerva acestia dorindu-l mai largit. « Dorim un contract mai larg si mai deschis, dar cu siguranta discutia va fi cu Miscarea Tea Party la aceeasi masa »

Cam acestea sunt cele mai importante aspecte privitoarea la Miscarea Tea Party din America zilelor noastre .
Bineinteles ca au fost si exista contestatari ai acestei miscari , provocatori si infiltratori .
Acuzatii de rasism si fascism .
Cea mai recenta acuzatie a venit chiar din partea primei doamne a Americii, Michelle Obama.

Raspunsul socialist la Miscarea Tea Party este «Miscarea Coffe Party » jalnica asa cum este de obicei politica democratilor .

Cele mai recente actiuni de incercare de compromitere si de deturnarea a Miscarii Tea Party din America le puteti urmari mai jos :

aici si aici linkuri luate de pe News Reload

Dar, America merge inainte si reprezenta in continuare speranta intregii omeniri.


Because without America there is no Free World







Surse :
http://www.teaparty.org
http://www.teapartynation.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_Party_movement#Composition_of_the_movement
http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_Party_protests
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Tea_Party_protests,_2009
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Tea_Party_protests,_2010
http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_Party_Express#Tea_Party_Express
http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_Party_Nation
http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_Party_Patriots
http://www.thenationalteapartyfederation.com/

miercuri, 14 iulie 2010

1001 DE MOTIVE CA SA NU FIM NEMTI

1001 de motive ca sa nu fim « nemti »

dupa : My Warning to America
Gates of Vienna 7 July 2010
By Baron Bodissey
Am gasit pe News Reload un articol foarte interesant care oglindeste situatia politica actuala din America,dar care este perfect valabila si pentru Europa , inclusiv Romania.

Articolul mentionat mai sus a fost publicat in “Gates of Vienna” de catre Baron Bodissey si reprezinta discursul sustinut de Elisabeth Sabaditsch-Wolf – o militanta austriaca pentru drepturile omului in cadrul unei Conferinte organizate de catre asociatia “ACT ! For America” pe 28 iunie 2010,in Virginia-SUA (orasul Alexandria)
Articolul m-a dus cu gandul la situatia din ce in ce mai frecventa pe care o intalnim in societatea romaneasca cand multi comentatori, elite intelectuale si jurnalisti vorbesc despre poporul roman ca despre unul incapabil sa se autoguverneze ,sa se organizeze si sa se autogospodareasca si care ar trebui condus de catre cineva din afara ,de o mana de fier , un lider strain care sa impuna ordinea si disciplina la conducerea tarii si in economie .Cu alte cuvinte romanilor le-ar trebui ca si conducator : « UN NEAMT » !
In acelasi timp ,chiar toamna trecuta ,intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale ,la o dezbatere de la ISP un director al fundatiei KAS si-a manifestat in public speranta ca la conducerea Guvernului va veni in sfarsit un neamt si anume dl. Klaus Johannis …..
Oricat am fi noi de modesti si oricat de mult bun simt si respect am avea fata de oaspetii straini care ne vin in tara ,atunci cand auzim astfel de afirmatii ne simtim imediat lezati si reactionam in consecinta. Sunt enormitati spuse de oameni care nu-si pun suficient mintea la contributie inainte de a vorbi .Cum ar putea cineva care apartine oricarei natiuni din lumea asta sa accepte astfel de afirmatii ?
Intorcandu-ne la articolul de mai sus sa vedem ce ar putea insemna ca noi sa devenim «nemti » :
Doamna Elisabeth Sabaditsch-Wolf isi incepe discursul cu trei povestiri :
In prima povestire ne spune ca a urmat “high school” in Chicago unde traia la varsta adolescentei si ca la acea vreme nu a inteles de ce, ca cetatean austriac a trebui sa invete Constitutia Americii care nu era a ei ,dar pe care a fost nevoita s-o studieze din greu pentru ca sa poata absolvi.
In a doua povestire ne spune ca in urma cu cateva saptamani a vorbit în faţa unui grup de colegi despre una din experientele vieţii sale si anume cea referitoare la Islam explicand de ce a ajuns să fac ceea ce face acum,adica sa militeze pentru drepturile omului. Povesteste cat de mult a fost socata cand a constatat “indoctrinarea severa ” la care sunt supusi copiii la scoala inoculandu-li-se zi de zi idea conform careia creştinii sunt răi din cauza Cruciadelor duse in Evul Mediu si a războaielelor din Irak şi Afganistan iar Statele Unite ale Americii sunt diavolul pe Pamant.
Doamna Elisabeth Sabaditsch-Wolf si-a dat seama ca trebuie sa le explice acestor copii ca ei n-au nici o vina pentru evenimente petrecute de-alungul istoriei si ca trebuie sa inceteze imediat sa se mai autoinvinuiasca.Ceea ce pot face este doar sa invete din istorie .
In cea de-a treia povestire este vorba despre amintirile unei alte austriece in varsta de 84 de ani, emigranta din Austria în Statele Unite care se numeste Kitty Werthmannin si care a fost martor ocular la felul în care Austria a cedat în faţa lui Hitler în anii 1930. Dansa arata că Hitler n-a venit pur si simplu in Austria, cu tancurile.Anii ’30 a reprezentat in Austria o perioada grea ,plina de falimente si de somaj .Partidele politice se luptau intre ele ca intr-un razboi civil.Era normal ca austriecii se se uite putin mai sus la vecinii lor de la nord ,adica la nemti.Si ce constatau?Ca acolo viata era organizata, armonioasa, fara somaj si falimente iar nivelul de trai era ridicat. Hitler indeplinise toate promisiuni pe care le facuse. In acest fel , cand acesta a venit in Austria a fost votat cu un procent incredibil de 98%.Tara a fost pur si simplu anexata Germaniei ,iar Hitler a fost numit conducatorul ei.
Din acel moment Austria a inceput sa inteleaga ce inseamna : lege si ordine ,forta de munca ocupata integral, nationalizarea educatiei (fara nici un fel de educatie religioasa),indoctrinarea politica a tinerilor,restructurarea familie prin “day care” etc.
Calitatea asistentei medicale precum si intreprinderile private mici au avut insa de suferit .Hitler a instituit protectia consumatorului prin care numea alimentele care erau premise a fi cumparate si consumate si care erau magazinele acceptate. Capitalismul industrial a fost pur si simplu inghetat.Au aparut din ce in ce mai multe “agentii” care supravegheau afacerile private.
Cel mai important lucru insa a fost faptul ca n-a mai existat libertatea de exprimare.
Oricine spunea ceva impotriva guvernului era arestat.
Dna Werthmann subliniaza că totalitarismul nu a venit imediat.Ca a fost nevoie de cinci ani din 1938 pana in 1943 pentru instalarea deplinei dictaturi .Numai atunci oamenii au inceput sa intelega ce inseamna dictatura. Dacă aceasta ar fi venit peste noapte, cu siguranta ca austriecii ar fi luptat impotriva ei. A fost insa vorba de o evolutie graduala catre dictatura in care statul s-a erodat încetul cu încetul, şi odata cu el si libertatea oamenilor.

Va intrebati de ce povestim aceste lucruri acum si aici ?

Pentru ca povestea doamnei Werthmann este foarte actuala poate descrie perfect situaţia existenta nu numai in America dar si in Europa şi in Austria în mod special in zilele noastre. Istoria se repeta:
-Rata ridicată a şomajului? Puteti verifica.
-Războiul civil între partidele politice? Cu siguranta - în sens verbal.
In zilele noastre ne confruntam din ce in ce mai mult cu o lipsa a discursului de tip clasic.Lucrurile stau exact asa cum spune Melanie Phillips in noua sa carte : “The world turned upside down” “- Lumea s-a rasturnat cu fundul in sus “
Dizidenta este etichetata ca patologie.Homofobia,xenofobia,islamofobia –sunt calificate ca fiind pur si simplu fobii sau frica irationala care aduce chiar prejudicii.Exista chiar si acuzatii fatise de nebunie .Toate acestea sunt arme utilizate mai ales de miscarile totalitare .
Absolut tot ceea ce se opune stangii la nivel international este ignorat,negat sau explicat confuz pentru ca daca se admite macar un strop din acest adevar s-ar ajunge la prabusirea intregului edificiu.
Oricine se opune minciunii de stanga si subliniaza adevarul este catalogat ca fiind “dur de dreapta” si etichetat drept fascist . În acest fel, adevărul în sine este demonizat .Cu cat adevarul spus este mai mare cu atat cel care-l spune devine mai demonizat .Puteti verifica .
În 1994, un enorm procent de 66,6% dintre austrieci au votat pentru aderarea Austriei la Uniunea Europeană după o campanie nemaintalnita in istorie de spălare a creerelor populaţiei prin care se inducea ideea ca nu exista o alta alternativa de supravieturie decat aderarea la UE.
Astfel, votantilor austrieci li s-a spus ca aderarea la UE va aduce un mare numar de locuri de munca ,practic o ocupare totala a fortei de munca.Ca nu va mai fi nici un fel de discriminare.Ca multiculturalismul va face ca toti cetatenii sa fie egali .Scolile publice nu vor mai face educatie religioasa ( cu exceptia celei musulmane). Indoctrinarea politica “Pro–UE” a fost extrem de eficienta in mod special in randul studentilor de la universitati care in acest moment sunt educati in ideea ca UE este cea care va rezolva problemele tuturor, ca are o putere imensa si ca fara UE va fi dezastru si razboi.Unii politicieni chiar eticheteaza ideile critice fata de UE ca fiind chiar “teroriste”.
UE a avut de asemenea un rol esential in introducerea unui nou concept de familie –ideea ca “parinti” nu mai inseamna neaparat un barbat si o femeie……
Dar cea mai importanta trasatura a zilelor noastre este ca nu mai exista libertatea de exprimare.Daca cineva indrazneste sa spuna ceva impotriva curentului propovaduit de UE , imediat ii sunt distruse cariera si reputatia fiind calomniat si catalogat ca fascist si nazist.
Melanie Phillips explică acest fenomen în cărţile ei aratand ca :” JLTalmon a identificat în 1952 conceptul de democraţie totalitară care e caracterizat drept : o dictatură bazată pe ideologia şi entuziasmul maselor ".
În plus,asa cum " Creştinismul medieval - ca de altfel si islamismul contemporan – elimina dizidentii prin lichidare sau prin conversie si liberalii occidentali realizeaza acest lucru prin ostracizare sociala si discriminarea juridica.
Este un fel de Inchiziţiei laica in care marii inchizitori pot fi găsiti în cadrul
“ INTELIGENTIEI “- din universităţi, mass-media, reprezentanti ai legii, clasele politice şi profesionale - care nu numai că au subminat în mod sistematic baza fundamentala a societatii occidentale, dar sunt puternic angajati în încercarea de a suprima orice rezistenta sau semn de protest. Sa nu uitam aici sa subliniem si influenta exagerata pe care o au asupra culturii noastre doctrine ca : anti-imperialismului, multiculturalismul, feminismul, ecologia, protectia mediului inconjurator şi altele asemanatoare.Ele formeaza un fel de ortodoxie irevocabila, de necombatut in mediul academic care a devenit astfel tabara de baza pentru un lung mars in interiorul institutiilor societatii pe care le-a colonizat cu un succes absolut uimitor. Centrul de greutate al politicii a fost schimbat astfel incat orice persoana care nu impartaseste valorile de mai sus este definita ca fiind” extremista”.Phillips mai adauga ca mai exista o situatie si anume a celor care doresc sa-si manifeste libertatea de a limita comportamentul anarchic al altora pentru a evita posibile daune.Si acestora a inceput sa li se nege aceasta libertate.
Viena nu este un oras al cizmelor si al zvasticilor dupa cum a fost catalogat de cineva, ci este un oras prosper, pasnic si civilizat.Din pacate doar la prima vedere.Pentru ca exista o alta Viena ,cea care include ariile locuite de majoritatea musulmana cu resentimente care hranesc criminalitatea ridicata si cu somaj mare reprezentand rezultatul lipsei de vointa a tinerilor musulmani care nu pot sau nu vor sa absolve invatamantul obligatoriu.
In schimb establishmentul prefera sa privesca din alt unghi aceasta situatie criticand in mod constant pe cei care indraznesc sa sustina valorile si idealurile democratice.
Elisabeth Sabaditsch Wolff este unul dintre aceşti oameni si a fost etichetata ca fiind o fanatica de dreapta, pentru că indrazneste sa vorbeasca împotriva practicilor musulmane si cel al Shariei în Europa .ACestea sunt incompatibile cu valorile seculare şi liberale din societăţile occidentale.
Cam acesta este esentialul discursului sustinut de doamna Elisabeth Sabaditsch Wolff .

Cele spuse mai sus ne duc cu gandul si la ceea ce se intampla la noi in Romania,la propaganda continua de spalare a creerelor care se face atunci cand se insista in integrarea cat mai rapida in UE,adoptarea monedei euro, etc.
Incercati sa urmariti numai putin emisiunile de la toate televiziunile de la noi despre ” Calea Europeana” , integrarea, egalizarea,moneda euro etc.
Acum cateva zile am auzit o astfel de “cutie vorbitoare” care ne cerea imperativ cu mult patos: “NU VA FIE FRICA DE EUROPA “ !!! Am inghetat pur si simplu cand am auzit. Dupa ei, daca UE nu e ,nimic nu e !
Cu cat se face mai multa propaganda cu atat devenim mai circumspecti.
Este foarte bine sa invatam de la fiecare popor tot ce are mai bun ,inclusiv de la nemti .
Vom avea rezultate economice net superioare daca vom fi mai organizati ,mai eficienti si mai disciplinati .
Asta inseamna de fapt sa invatam ordinea capitalista care inseamna pragmatism , rationalism, individualism .
Totul insa pana la punctul in care ordinea si disciplina devin dictatura, cand ne pierdem independenta si devenim roboti ai UE.Adica devenim piete de desfacere si surse de materii prime pentru marile puteri din UE.
Suntem un popor inteligent, creativ,adaptabil ,inventiv ,cu simt artistic si extrem de tolerant
Toti strainii care vin la noi se simt bine , chiar foarte bine .Cateodata poate prea bine.
Dar, tot cei mult nu-i bun . Sa ne gandim la cei patru miloane de emigranti romani care s-au adaptat ordinii capitaliste occidentale.
Ce lipseste Romaniei ca sa prospere aici restul de 20 de milioane de locuitori care au ramas in tara?

Nu ne lipsesc nemtii, ci ne lipseste ordinea capitalista occidentala clasica -sistemul politic capitalist ,care din pacate , in aceste momente a inceput sa se dilueze si in vest datorita infiltrarii politicilor stangiste peste tot in lume .

Asta trebuie sa aducem in Romania cu adevarat pentru a avea prosperitatea ,libertate si independenta.

marți, 13 iulie 2010

LA CE FOLOSESTE INTELIGENTA ?

Am gasit News Reload un alt articol interesant pe care incerc sa-l aduc aici :

Commentator's disease

Letting Them Eat Cake

dupa Fred Reed



Oare de ce atunci cand auzim diversi comentatori sau ascultam unele « capetele vorbitoare » cu un discurs venind parca dintr-o cutie lobotomica avem senzatia ca pur si simplu delireaza ?

Despre ce gânguresc aceste cranii decapitate si de unde vin ele ?

Prima concluzie este ca aceste personaje sufera de o maladie comuna si anume « boala comentatorului ».

Aceasta apare la confuenta mai multor trasaturi comune :

Prima trasatura a celui care manifesta"boala comentatorului" este nivelul ridicat de inteligenta.

Tanand cont ca Washingtonul este un centru de putere aici se dezvolta domenii precum politica si coruptia sau hibrizi ale celor doua ,fiind atrasi sa traiasca in aceasta zona oameni dotati cu un nivel superior de inteligenta

O cunostinta care traieste in aceste medii mi-a spus o data ca se presupune ca 99% dintre cei ce se aduna in interiorul liniei de centura a Washintonului apartin acestei caracterizari .Orasul este plin cu cele mai stralucite minti ,de cele mai multe ori acestea fiind insa invizibile .Ei sunt :organizatori de campanie, specialisti in sondaje, avocati, savanti .In aceasta clasa intra multe « capete vorbitoare » care pot fi liberale sau conservatoare ,depinzand de defectele individuale sau de caracterul fiecaruia . Ceea ce-i caracterizeaza insa pe toti este ca stralucesc de inteligenta.

Acesti oameni excesiv de inteligenti formeaza o clasa sociala rar mentionata dar influenta (insa nu intr-un mod obisnuit).Nu sunt recunoscuti ca fiind ceea ce sunt pentru ca aceasta nu le-ar folosi la nimic.Un exemplu comun poate fi considerata revista “The American Conservative ”, in care o multime dintre cei care scriu aici intra in aceasta categorie . Il putem da ca exemplu pe publicistul Ron Unz –care a studiat teoria fizicii la Universitatea Standford,dupa ce deja absolvise la Harvard .Alte exemple ,luate la gramanda sunt : Bill Lind, Pat Buchanan, Taki, Steve Sailer, Kara Hopkins, John Derbyshire.Cu siguranta că nici unul dintre acestia nu are IQ sub 140.

Acelaşi lucru poate fi spus despre multi alti smecheri din politica de stânga sau de dreapta ce se invartesc in acest perimetru.

Aceşti oameni nu sunt snobi din punct de vedere intelectual . In cercurile in care se invartesc ei reprezinta media .Problema este ca se aduna si isi petrec timpul impreuna. Si este normal pentru ca oamenii tind sa se asocieze cu cei cu care au lucruri in comun.

In Washington se pot intalni la o masa opt persoane imbracate in blugi si pantofi sport ,criteriul care-i uneste fiind cel de putere si nu cel de stil.

Un astfel de grup poate fi reprezentat de un biochimist care este si editor la o revista tehnica si care este un “cap vorbitor “ cu un inalt nivel de educatie .

Aceasta multime adunata in functie de gradul de inteligenta este numita si “stratificare cognitiva” .Multimile de acest tip sunt formate de cele mai multe ori din oameni de treaba, decenti , fara a fi insa ingamfati.

Dar.

Dar , in multe si importante privinte acesti oameni habar n-au despre ce vorbesc .

Ei cred ca centura Washingtonului include toata America .

A doua trasatura a celor care manifesta “boala comentatorului “ este nivelul relativ ridicat de prosperitate al acestora.

Una din caracteristicile naturale ale celor care se invartesc in cercurile care populeaza Washingtonul este pe langa nivelul ridicat de inteligenta si faptul ca o duc bine din punct de vedere financiar.Asta nu inseamna ca sunt neaparat foarte bogati ( desi unii sunt) dar reusesc sa-si gasesca locuri de munca sigure si stabile in guvern sau in firme de avocatura, sau in investitii intelepte sau , in cazul comentatorilor in punctele cheie bine platite de sindicate sau de alte rețele de diverse tipuri.In mod normal nu este nimic necinstit in aceste cazuri, ei sunt suficient de inteligenti ca sa-si gasesca un loc de munca in sistem si traiesc acolo unde exista sistemul.

Dar ,efectul adunarii acestor creere la un loc , securitatea si izolarea lor conduce la situatia in care acestia se situeaza complet in afara contactului cu tara ,asa cum este ea in realitatea de zi cu zi.

Ei nu cunosc dezvoltarea economica sumbra de-a lungul unor drumuri cum ar fi Route1South catre Fredericksburg : murdaria ,colesterolul luat in fransiza pentru vanzarea de hamburgheri , motelul decazut unde locuieste veteranul care are diabet zaharat si care isi croieste drum cu carjele pe scara , pana jos unde bea bere si asteapta sa moara pentru ca nu are nimic altceva de asteptat. ( iar exemplul nu este deloc ipotetic).

Tot aici este si chelnerita care imbatraneste si care ajunge la cina cu dureri de artrita si care:este “prea obosita pentru a mai lucra dar prea saraca pentru a se pensiona “.Cu totii cunoastem aceasta femeie.Ea este cea mai reprezentativa pentru America.Nu o vom intalni in localurile de fițe pentru ca ea nu va ajunge niciodata in astfel de locuri.

Simtim deseori cum victime ale “bolii comentatorului” discuta in contradictoriu in privinta salariului minim intrand pe terenul abstract al teoriei.Este exact ceea ce fac comentatorii : abstractizeaza pro sau contra lui Keynes asaltandu-si oponentii ideologici cu fraze taioase.

Ei n-au avut niciodata nevoie sa socoteasca de sute de ori cat ramane din salariul de baza dupa ce au taiat costul biletului de autobuz, chiria si abonamentul la cablu tv.

Pentru ca acesta este singurul lucru pe care oameni din clasa sociala de pe Route1South il au dupa ce vin acasa de la munca: CABLUL TV

Capetele vorbitoare ce sufera ce “boala comentatorului” n-au fost niciodata fortate sa aleaga intre a plati factura la electricitate si a-si cumpara o haina noua, mai groasa pentru ca vine iarna.

Comentatorii nu-si dau seama ca nu toata lumea este ca ei.

Cei cu IQ de 140 si peste ( 130 ii face sa intre deja in Mensa) cred in mod inconstient ca orice este posibil.Cei care apartin acestei clase stiu ca daca de exemplu si-au fixat ca scop sa invete limba limba greaca veche, pot realiza acest lucru cumparandu-si niste carti si incepand sa studieze .Este nevoie de ceva munca ,bineinteles, dar isi vor realiza obiectivul cu siguranta.

Ei nu inteleg ca o chelnerita cu un IQ de 85 nu are capacitatea de a invata mai nimic.

Conservatorii gandesc in termeni abstracti nemilosi pe cand liberalii insista ca toata lumea este egala.Din pacate nici unul dintre ei nu este nici macar aproape de realitate.

Ei nu inteleg ca avem de-a face chiar cu ceva si mai socant : oamenii cu un nivel de educatie mediu dar cu mintea nu prea agera privesc orice sarcina intelectuala cu o groaza absoluta !

Unii comentatori indeamna oamenii sa-si investeasca taxele de securitate sociala in piata de valori.Pentru acestia este o chestiune de libertate abstracta .

Ei insisi sunt insa destul de inteligenti ca sa-si investeasca banii( nu taxe) .Cel putin jumatate din populatie nu este atat de inteligenta ca sa faca acest lucru. .Duceti-va intr-un bar frecventat de soferi de camion din Maryland si intrebati seful unui depozit sau pe cel care cantareste marfa ce inseamna NASDAQ.Nimeni nu are habar.

Comentatorii liberali sustin ca toata lumea trebuie sa aiba o educatie pana cel putin la nivel de colegiu cand de fapt numai o cincime din populatie este dotata cu suficienta inteligenta pentru a putea prelua acest nivel de educatie.

Conservatorii cred ca oamenii se pot ridica prin munca grea si sacrificiu cand de fapt , cu siguranta, numai putini o pot face in realitate.Problema este ca cea mai mare parte din oameni nu poate.Comentatorii insa nu-i vad decat pe cei care reusesc .

Tendinta a 99% din cei care se aduna la Washington de a trai intr-o lume imaginara duce la o politica lamentabila atat a conservatorilor care cred ca toata lumea poate fi Horatio Alger(erou ridicat din saracie) cat si a liberalilor care cred ca inegalitatea provine din discriminare .

Cei care pot realiza aproape orice trebuie sa recunoasca existenta celor care nu pot face aproape nimic.Putini dintre cei din urma sunt paraziti.Chelnerita a lucrat intreaga sa viata .La fel si soferul de camion .La sfarsit nu s-au ales cu nimic.

Ceea ce bineinteles nu este usor de acceptat.

O fata se marita cu iubitul ei din liceu si lucreaza la fabrica de conserve din apropiere Fabrica prefera la un moment dat sa angajeze contractori independenti pentru a plati taxe mai mici si o concediaza pe fata.

Nici unul din aceasta pereche casatorita nu are o inteligenta stralucitoare , ci sunt pur si simplu americani care incearca sa-si construiasca un trai decent.Traiesc de la un salariu la altul pentru ca nu stiu ce sa faca altceva Nici unul nu este lenes .Ei nu stiu insa cum sa inceapa o afacere tip Microsoft .El moare de atac de cord la 45 de ani iar ea nu mai poate plati rata la casa , fiind cu adevarat terminata.

La barurile de fite unde se duc” cutiile vorbitoare” nu se intelege acest lucru iar ceea ce probabil ar trebuie sa ne ramana de la Keynes este povestea celor doi de mai sus.



Nota Trad.

Daca ne gandim putin nu este deloc greu sa extindem aceasta situatie si la Romania zilelor noatre.Sa nu uitam ca patru milioane de romani majoritatea cu IQ peste medie au emigrat in lumea larga…….


http://theautonomist.com/iindv/jrnl_ii.php?art=857

ESENTA PROPAGANDEI COMUNISTE:IDEILE OTRAVITOARE

Esenta propagandei comuniste : Ideile otravitoare


Am gasit acest articol pe blogul News Reload

Esenta propagandei comuniste : Ideile otravitoare


dupa J. R. Nyquist



Să presupunem că cineva primeste ca sarcina sa distruga o civilizatie iar singura arma la indemana pe care o are este limbajul . Poate sa-si atinga obiectivul,oare ? Răspunsul este : categoric ,da !

Pentru a învinge o civilizatie este suficient ca limbajul sa fie utilizat in asa fel incat sa desparta barbatul de femeie, parintele de copil, proprietarul unei afaceri de angajaţii sai, statul de cetăţeni şi pe Dumnezeu de Biserica.

Aceasta a fost matricea subversiunii comuniste intr-o buna parte a secolului trecut . Desi unii oameni isi imagineaza ca sistemul comunist este mort in zilele noastre , din pacate el este inca foarte viu ,activ si intr-o puternica ascensiune si ofensiva .

Este imposibil să inteleagem ce inseamna « stânga », fără sa înţelegem rolul decisiv al Partidului Comunist in aceast sistem. Pentru cineva din America este dificil sa scrie despre acest subiect deoarece majoritatea cititorilor americani nu sunt educati in spiritul istorie si teoriei comunismului .Ei nu cunosc tacticile comuniste, care se bazează pe folosirea unui limbaj care denatureaza intelesurile normale aducand discursul si gandirea politica intr- o stare confuza si buimaca .Dupa cum au demonstrat generalii comunisti in anii 1960-1970 anumite « masuri active » initiate de catre Partidul Comunist al Uniunii Sovietice nu erau simple programe de dezinformare .Principala misiune era sa implementeze idei care sa corupa si sa distorsioneze rationamentul oamenilor punandu-le in fata o varietate de piste false


Intr-un articol precedent autorul a afirmat ca America este sub amenintarea comunismului .A primit insa o multime de comentarii in care i se atragea atentia ca de fapt SUA este sub amenintarea dezvoltarii unuii « stat corporatist » care de fapt inseamna « fascism ».

Exista un singur raspuns simplu dar devastator la aceste critici . Descrierea sistemului ca fiind fascism a fost avansata mai demult de catre comunisti.Mai mult chiar ,unii considera ca a fost creata de catre specialistii in dezinformare ai Moscovei si strategii care ghideaza Partidul Comunist din SUA si coordoneaza partidele comuniste din intreaga lume.

Strategia comunista este foarte sofisticata si utilizeaza ca arme conceptele.

Contrar opiniei populare ,comunistii care au condus Uniunea Sovietica n-au renuntat de fapt la putere .Ei au continuat s-o exercite in subteran ,operand si coordonandu-si planurile in secret.

Aceasta operatiune ,impreuna cu colapsul comunismului a fost descrisa de Anatoly Golitsyn fost membru KGB care a dezertat in 1984 in cartea sa intitulata « Minciuni noi pentru lucruri vechi » (« New Lies for Old ») in care este explicata strategia viitoare a comunismului international , exact ca mai sus .Din pacate, in acel moment nimeni n-a fost pregatit sa accepte marturia lui Golitsyn.

Autorul articolului povesteste ca acum mai bine de 25 de ani a asistat la o intalnire a comunistilor intr-un campus universitar unde fusese invitat de catre unul dintre profesorii sai,care i-a spus ca daca este interesat de modul in care se face educatie in statul California atunci ar fi foarte bine sa participe la aceasta intalnire.

Aici a fost explicata strategia Partidului Comunist al SUA.

Cel care a vorbit la acea intalnire a afirmat ca scopul comunistilor este sa se infiltreze in Partidul Democrat pentru a prelua aripa sa de stanga.

A vorbit despre alegerea unui presedinte comunist , care sa nu se manifeste ca atare public ,si care ar putea exploata o cadere economica severa cu scopul de a promova nationalizarea principalelor domenii cum ar fi cel al : sanatatii sau al industriei petrolului. Prin acest proces vorbitorul a subliniat ca « dictatura burgheziei » va fi diminuata si ca totul va merge ca pe banda rulanta.In acele timpuri afirmatia a sunat incredibil mai ales ca Ronald Reagan era presedinte al Americii.

Autorul articolului afirma in continuare astfel :

Comunistii vor sa doboare capitalismul in America si in acest sens au infiltrat scolile, oferind agenda pentru multiculturalism,, ecologism, drepturile homosexualilor,asistenta juridica pentru strainii care intra ilegal in tara, precum si promisiunea unei lumi fara arme nucleare..

La fiecare pas criticile stangii imping America catre noi si noi « cheltuieli sociale . », astfel incat bugetul federal este din ce in ce mai solicitat sa faca fata unor proiecte non militare.Cu timpul se va descoperi ca taierile din buget se pot face numai din zona vitala a programelor militare iar in cazul in care cineva responsabil din tara ar recunoste vreodata acest pericol si se va intoarce impotriva aparatului comunist singura solutie va fi sa apeleze la resursele militare ale « prietenilor » din strainatate….

Toate aceste lucruri devin clare numai dupa ce fiecare se familiarizeaza cu tacticile comuniste si cu directia principala a strategiei acestora.In cele mai populare sloganuri stangiste se remarca ca si baza « revolutia populara » impotriva opresorului comun. Aparitia teoriei conspiratiei adauga o nota de confuzie la acest « intreg » impingand astfel chiar si personalitatile conservatoare catre o panta mai revolutionara. Astfel sunt unii care evidentiaza rolul « finantelor internationale » propunand aceasta cale insidioasa si conspirationista capitalistilor insisi .Este demn de remarcat faptul ca intregul proiect al lui Karl Marx are la baza premisa ca elitele capitaliste nu trebuie confundate cu o clasa durabila si competenta care sa guverneze societatea intrucat reprezinta o formatiune instabila care se preocupa doar de eficienta economica a acesteia in detrimentul structuriilor sociale

Tocmai aici este zona in care dezinformarea este amestecata cu franturi de adevar.Comunistii exploateaza lacunele din structura sociala care apar in capitalism perturband institutiile menite sa le vindece si a caror scop a fost mereu sa orienteze si sa adapteze societatea la situatii noi.

Dupa cum vedem astazi orice neregula economica care apare la un moment dat dezvaluie imediat modul de viata riscant pe care ni l-a adus economia moderna .In aceeasi nota a optimismului colectiv care impinge motorul economiei moderne inainte ,schimbarea este intotdeauna ceva« bun » iar colapsul nu se poate intampla niciodata..Dar vechea lege a gravitatiei se poate aplica si in economie nu doar in fizica ,adica ceea ce creste si se dezvolta, la un moment dat trebuie sa si coboare.

Marx a vazut acest lucru clar si a predicat revolutia bazata pe speranta catastrofei si prabusirii capitalismului .

De aceea capitalistii trebuie impinsi catre pragul prapastiei prin infiltrare, sabotare precum si prin agitatie si propaganda Sa ne gandim numai la semnificatia reala a incalzirii globale la epuizarea stratului de ozon, sau salvarea « bufnitei balţate » . Bietii capitalisti înşelati care se considera ei insisi ca sunt cei care au adus pacea prin prin belşug, comerţ liber şi globalizare sunt la fel de naivi şi creduli ca si publicul larg.

Cele mai multe « teorii ale conspiratiei » de astazi au nevoie de revizuire.Prin caracterizarea bancherilor ca fiind "banksters" iar a capitalistilor ca fiind baroni jefuitori( robber barons) acestia sunt compromisi, retezandu-se dinamica esentiala de la locul de munca a celor care muncesc in aceste sectoare.Adevaratii comunisti au folosit intotdeauna oamenii de « dreapta » si din business cu intentia integrala de a-i elimina din joc cand n-au mai fost folositori.


Acest lucru a fost foarte bine subliniat in scrierile secrete ale lui Lenin .

Cum este posibil asa ceva ?


Finantistii de astazi nu sunt oameni faimosi .Nu sunt nici ganditori sau vizionari( desi poate ca asa se cred).Sunt mai degraba coplesiti de afaceri si de viteza cu care se desfasoara evenimentele

Teoria conspiratiei, demonizarea celor ce conduc intreprinderi ,revizuieste istoria Americii astfel incat se incadreaza brusc intr-un « program revolutionar »

Nu este de mirare ca teroristul de extrema dreapta ,Timothy McVeigh s-a imprietenit cu teroristul de de extrema stanga Ted Kaczyinski in aceeasi inchisoare.

Comunistii au inteles demult potentialul unitatii dintre dreapta si stanga inca din 1920 din timpul lui Lenin cand s-a consolidat puterea bolsevica.

In 1950 Hrusciov a tinut un discurs despre intrarea in teritoriul dreptei distrugand anticomunismul din interior .A fost absolut convins ca acest lucru este posibil si ca putea fi realizat.Acest lucru a fost supervizat chiar de el in Uncraina cateva zeci de ani mai tarziu si este practicat cu succes si in zilele noastre.

luni, 12 iulie 2010

RECUNOSTEREA AMENINTARILOR DIN JUR

Am gasit pe blogul News Reload
un articol foarte interesant care se refera la constientizarea posibilelor pericole din jurul nostru :

RECUNOSTEREA AMENINTARILOR DIN JUR

Dupa Scott Stewart-A Primer on Situational Awareness

Am considerat ca este bine ca aceasta sa fie tema primei postari intrucat pentru a supravietui inclusiv ca natiune este necesar sa invatam cum sa intelegem ,sa gandim si sa judecam lumea din jurul nostru astfel incat sa luam cele mai potrivite decizii si sa ne protejam existenta.
Intelegerea corecta a unor evenimente face parte din acelasi mecanism de autoaparare fie ca este vorba de : politica interna sau internationala , economie, justitie ,sanatate ,turism, timp probabil, protectie si paza privata sau de stat, acte de terorism,lovituri de stat, etc.

Lumea in care traim este un loc minunat care poate deveni insa si unul periculos.
In aproape orice coltisor al globului exista militanti de diferite orientari politice care comploteaza atacuri teroriste ce pot avea loc nu numai in Peshawar sau la Bagdad dar si la Londra sau New York .Infractorii exista si opereaza acolo unde traiesc oamenii ,traind printre ei ,incercand sa fure,sa violeze , sa rapeasca , sa omoare sau sa preia puterea unei natiuni.
Indiferent de tipul amenintarilor ,acestea nu apar asa deodata , din senin . Din contra planul si actiunile de distrugere se elaboreaza cu minutiozitate ,iar procesul are cateva etape distincte .Astfel se poate considera ca exista un ciclu identic urmat de fiecare atac terorist in parte fie ca este vorba de o rapire ,de o explozie a unei masini , de un simplu furt de poseta sau de o lovitura de stat. Pasii ciclului sunt intotdeauna la fel, deosebirile constand numai in durata diferita a lor in functie de complexitatea actiunii.
Persoanele specializate in astfel de situatii pot identifica fiecare etapa a procesul de planificare si pot lua masurile adecvate pentru a evita si preveni pericolele. Datorita acestui lucru constientizarea situatiilor periculoase este cheia de bolta a unei securitatii personale eficiente,iar cand este exercitata de un numar mare de oameni poate deveni un aspect important al securitatii nationale.
In acest sens, autorul articolului mentionat prezinta un ABECEDAR , o baza de pornire care sa dea linii directoare ce pot fi utilizate de oamenii obisnuiti in toate felurile de situatii .

Notiuni de baza
1.
In primul rand trebuie sa intelegem ca a fi constient de realitatea care ne inconjoara ,a identifica potentialele amenintari si pericole tine mai mult de educatia personala, de programarea mintii si gandirii noastre decat de un talent nativ.Nu este nevoie de antrenamente speciale iar aplicarea acestor reguli minime poate fi facuta de oricine are vointa si disciplina autoimpusa
2.
Primul pas al educatie mentale este sa recunoastem ca amenintarea exista .
Ignorarea sau negarea amenintarii precum si a sistemelor personale de reglare intr-un spatiu public face ca sansele de recunoastere si evitare a pericolului sa fie reduse sau chiar sa dispara.De aceea : apatia, negarea ,automultumirea sunt de cele mai multe ori dezastruoase pentru oricine si mai ales pentru o natiune.
3.
Un alt element important este ca fiecare sa recunosca necesitatea de a-si asuma responsabilitatea asupra propriei sigurante.Acelasi principiu se aplica si la apararea institutiilor sau a locului de munca intr-o firma privata.Statul este pur si simplu depasit si nu poate fi peste tot ca sa opreasca activitatea infractionala.
4.
Un alt element important este ca fiecare sa aiba incredere in propriile intuitii si bun simt.Subconstientul poate sesiza semnalele subtile ale unui pericol pe care mintea constienta nu le vede,iar de multe ori acestea sunt ignorate..

Niveluri de recunostere a pericolelor din jur

Oamenii actioneaza tipic conform cu cinci nivele de recunostere a pericolelor :
1-Absent-ignorarea completa a realitarii inconjuratoare si a capacitatii de relationare cu mediul.
2-Recunoastere relaxata- acordarea de atentie pericolelor din jur ,in timp ce viata decurge normal
3-Recunoastere concentrata-se observa cu atentie un pericol potential
4-Alerta maxima -amenintarea se confirma-este nevoie deja de actiune.
5-Comatoza- starea de soc-paralizie totala-individul este paralizat si incapabil sa se apere.

Identificarea nivelului cel mai potrivit de recunoastere a pericolelor la un moment dat

Mintea si trupul uman solicita in fiecare zi cateva ore de nivel de « comatoza » in care se odihneste dormind.
Cand ne uitam la un film sau citim o carte suntem la nivelul 1-de ignorare completa a mediului inconjurator.Unii se mai gandesc totusi ca poate intra vreun hot in casa-dar ignora si neaga ca acest lucru li s-ar putea intampla lor ,chiar atunci.
Acest lucru se poate intampla si cand cineva sofeaza si se gandeste aiurea .Se poate intampla sa-i sara un copil in fata masinii,soferul fiind paralizat si incapabil sa faca o mica miscare laterala invartind volanul pentru a-l ocoli.Aceste reactii( de fapt lipsa lor ) se datoreaza faptului ca este foarte dificil de schimbat repede starea mentala ,in mod special cand ajustarea consta in miscarea cu cativa pasi pentru a trece astfel de la starea de « absent » la cea de « alerta maxima ».
Foarte multe persoane cand sunt fortate sa faca acest salt mental nu reusesc si trec direct in starea de soc pentru ca in final sa nu ia nici o masura-intrand astfel in comatoza-Este nevoie de educatie si antrenament serios pentru a realiza aceasta tranzitie.
Recunosterea pericolelor nu inseamna a deveni paranoic sau obsesiv.
De fapt oamenii pur si simplu nu pot opera pentru perioade extinse de timp in starea de « recunoastere concentrata » iar alerta maxima se poate realiza numai pentru perioade mici de timp.
Cel mai recomandat stadiu de recunostere a pericolelor este cel al :
RECUNOSTERII RELAXATE
Este o stare ce poate fi mentinuta timp nedefinit si asociata cu trecerea relativ usoara la recunosterea concentrata a pericolelor si alerta maxima ( pentru perioade scurte de timp)
Constientizarea relaxata nu este obositoare si permite ca fiinta umana sa se bucure de viata
Concluzia la care ajungem este ca trebuie sa ne bucuram de viata dar sa fim foarte atenti la ceea ce se intampla in jurul pentru pentru a ne feri de pericolele de toate felurile care pot interveni.
Acest lucru este valabil nu numai in viata personala a fiecaruia, dar si in viata unei natiuni.
Infantilismul, negarea, somnul natiunii naste monnstri de care greu, foarte greu mai putem scapa.Iar in incheiere un citat din alt articol in care intelegem de ce Romania nu poate dormi linistita noaptea :

« Unfortunately for Moscow, there are not many of these anchor points in Russia’s neighborhood. One is the Baltic Sea, a fact that terrifies the Baltic states of Estonia, Latvia and Lithuania. Another is the Carpathian Mountains. This necessitates the de facto absorption not only of Ukraine, but also of Moldova, something that makes Romania lose sleep at night. And then there are the Tien Shan Mountains of Central Asia — which brings us to the crisis of the moment »